AMD Athlon II X2 255 İnceleme

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
AMD, giriş ve orta seviyede yeni modelleri ile kullanıcılara en uygun seçeneği sunmaya devam ediyor. Piyasaya yeni çıkan çift çekirdekli Athlon II X2 255, 3,1 GHz'lik hızı ve uygun fiyatıyla bakalım neler yapabiliyor?

2010 yılı işlemci piyasası için oldukça hareketli geçeceğe benziyor. Daha yılın ilk ayı bitmeden pazarın devleri Intel ve AMD çok sayıda yeni modeli piyasaya sürdüler bile.

Her iki firma da ikinci çeyrek içinde altı çekirdekli ilk masaüstü işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

Üst seviye modellerin yanı sıra iki şirket de yeni orta seviye işlemcilerini de piyasaya sürüyorlar. Her ne kadar, çok güçlü üst seviye modeller daha sık konuşulsa da, asıl para getiren segment orta ve giriş seviyesi olduğu için, buradaki rekabet daha çetin geçiyor.

giri%C5%9F1265269085.jpg

AMD, piyasaya üç adet yeni Athlon II çıkardı

Orta seviyede rekabet

Intel'in çift çekirdekli Clarkdale ailesine ait Core i3 ve Core i5 işlemcilerini piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra AMD de Athlon II ve Phenom II ailesine yeni üyeler kattı.
Uzun bir süreden sonra, maddi durumunu düzeltip kara geçen AMD, yeni işlemcileri ile bu başarısını devam ettirmeyi hedefliyor.

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu işlemciler genel olarak, internete girmek, ofis uygulamaları kullanmak, e-posta alıp göndermek gibi günlük işlerin halledilebildiği, oyun oynamak, yüksek kalitede film izlemek gibi daha çok sistem gücü gerektiren işlemleri yapamayan bilgisayarlarda tercih ediliyor.
yüksek kalite film derken full hd film izlemekten bahsediyorsanız ; ben althlon x2 1.9ghz işlemci ve hd3200 ekran kartlı sistemde rahatlıkla izleyebiliyorum. Şimdi ben bu yeni işlemciyi oyun oynamak, film izlemek için kullanamaz mıyım? yetersiz mi kalır?

muallem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
X2 250 pek çok testte 255 i geçmiş.Gereksiz bir işlemci gibi gözüküyor.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Herzaman 4 çekirdekli işlemciyi tercih ederim bunu pek beğenmedim...

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
SUAN i7 975 extreme kullaniyorum.fiyati cok pahali ama gercekten de cok iyi bir islemci.aksi taktirde bu olmasaydi.ben ozaman QUADDRO 9750 kullanirdim.bu islemci de cok ucuz ve cok güclü.bunlar benim icin gercekten de müthis ler.overclocking icin cok iyi de ise yariyorlar.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
SUAN i9 975 extreme kullaniyorum.fiyati cok pahali ama gercekten de cok iyi bir islemci.aksi taktirde bu olmasaydi.ben ozaman QUADDRO 9750 kullanirdim.bu islemci de cok ucuz ve cok güclü.bunlar benim icin gercekten de müthis ler.overclocking icin cok iyi de ise yariyorlar.

Bu 975 extreme i7 olmasın?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
amd den daha iyi işlemciler bekliyorum. tamam, hedef kitlesi orta seviye kullanıcılar olabilir ancak amd ye prestij sağlayacak, i7 serisi ile yarışabilecek modellerinin de olması lazım. yoksa üst seviyede intele mahkum olucaz.