Amd a10 için anakart tavsiyesi

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amd a10 için anakartta kararsız kaldım şuan için iki tane ülkemize geldi asrock eksende satılıyor a55 a75 modelleri var diğer modellerimi bekleyeyim yoksa a75 yeterli mi ve a55 a75 a85 arasında nasıl farklar var önemli mi bu farklar geleceğe dönük olarak

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
diğer modelleri bekle derim A55 bildiğimiz sata 2 / USB 2.0 anakart en uygun fiyatlı seçim oluyor pek performans bekleme almaya değmez ...

A75 ise USB 3.0 / SATA 3.0 resmi olarak barındırıyor orta seviyede konumlandırılmış durumda ...

A85 ise FM2 chipsetler arasında en üst chipset A75 ten tek varkı A75 te 2 tane olan USB 3.0 sayısı doğrudan 4 adede çıkıyor ( ek kontrolcü ile +2 tane daha gelip toplamda 6 tane USB 3.0 anakartlarda var ) diğer bir avantajda eğer çoklu ekran kartı kullanılıyorsa özellikle CFx kurulumu buna olanak veriyor 2 tane x8 modunda çalışan PCI-ex slotu mevcut ...

şahsen A75 ve A85 i seçimlerinde göz önünde bulundurabilirsin ...

MSI A85XA-G65 i öneririm hem görünüş açısından güzel hemde fonksiyonalite açısından ...

http://www.msi.com/product/mb/FM2-A85XA-G65.html

bu arada son bir detay bu kısım biraz şahsi fikrim AMD nin yol haritasında 2013 2. çeyrek başında tahminen mayıs haziran gibi Trinity Refresh olarak nitelendirebileceğimiz 28 nm Kaveri APU lar gelecek işlemci tarafı Trininty tasarımını baz alacak belki ufak tefek değişiklikler mevcut olabilr ancak özellikle GPU tarafı HD 7000 mimarisinin baz alındığı GCN mimarisine yükseltilecek hani bu açıdan bakıldığında Trinitylerin ömrü max 8 - 10 ay denebilir bu yüzden Trinity alırken eğer güncellemeyi düşünüyorsan daha F/P yönelik çözümler tercih etmeni öneririm 28 nm Kaveri APU larının soketi de FM2 olacak varolan A75 ve A85 lere uyacak ancak Bolton isimli bir chipset daha gelecek bu chipset GCN mimarisinin karakteristiğinde olan PCIe 3.0 destekleyeceğini düşünüyorum belkide 2 tane X16 kurulumuna olanak sağlayacak ...

kezman_796

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maliyeti fazla yükseltmek istemiyorum o yüzden a85 ler 300 falan olucak sanırım asrock a75 pro modeli güzel gibi duruyor

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki şimdi a85 aldık diyelim ve yeni fm2 işlemciler çıktı mayısta istediğimiz her ekran kartıyla yeni a10 işlemci gpularıyla Cf yapabilecek miyiz?
mesela 7870 ile A10 5900 gpusu (misal)
yoksa iki tane 7870 cf yapıp dahili gpuyu devre dışı bırakmak için a85 almak pek mantıklı gelmiyor bana.