"Amca rahatsız mı oldun?"

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya bırakın. Gerek yok tartışmaya. Ne olursa olsun, bahsettiğiniz kişi yaşlı. Her zaman yaşlılara hürmet göstermek zorundasınız.. Adamı orada rencide etmek değil iş.

Rahmetli babaannem ( Allah mekanını cennet eylesin) yüksek sesle bir şey dinleyemezdi. Başağrısı sonrasında da tansiyon yükselirdi. Benim de hayatta en çok sevdiğim şeydir yüksek ses müzik. Bir gün açtım, kadın odasına çekildi. Anladım ki rahatsız oldu. Gel bana saygı göster mi deseydim? Hemen kulaklığımı taktım. Hem ben dinledim hem de babaannemi kırmamış oldum. İsterse tüm dünya o insanı dinlesin. :wink:

Saygısızlığı albümlerini alan kitleye güvenerek yapıyorsa, oraya çıkaranlar indirir de merak etmesin.

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Saygı hak edene saygı duyulur . Yaşlı diye saygı duyulmaz ;)

Tukat Bilişim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oda bir şeyi tam anlamıyla bilmeden laf söylemesin. Adam koskoca kaymakam, yaşlı ve hasta...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
doğru adam kaymakam olmuş ama saygıyı hak edememiş :D:D

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sabit fikirlere takılmış insanlara boşa vakit harcadığım kızdım kendime ...
:yes:HERKES BAKSIN DALGASINA ....

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Saygı hak edene saygı duyulur . Yaşlı diye saygı duyulmaz ;)
Cık. Cık. Bazen insan böyle düşünsede; bu düşünce kesinlikle yanlış. İnsan yaşlanınca bir saygıyı kesinlikle hak eder. Ne yani? O adamın gözünde üç yaşındaki çocuktan farkınız yok. Sen üç yaşındaki çocuktan saygı bekler misin? Sanırım evet.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
İnsanların yaşlanacağını bilmek ne kadar güzel bir şey. Nasıl muamele ederseniz, öyle muamele olunursunuz.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
o zaman olaysız dağılalım !! :yes:

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Saygılı ve dürüst insanın hali başka canımsın ya :)

Silence , seninle şu noktada ayrılıyoruz ; Bana öğretilen sanat inceliktir , ruhun bir parçasıdır , gözlerde ki mutlulukdur , elinde tuttuğun serçe kadar sıçak ve ürkektir. Cem Yılmaz abimi ondan çok seviyorum. Yıllardır sanatçı diye geçinenler tutunduğu tavır biz yaptık onlar anlamadı oldu. Cem Yılmaz'a sorarsan gösterilerinde bir tane gülmeyen olsun onuda güldürmeye çalışır.
Sebebi ise sanatçının gerçekliğidir. Aldığı ödüllere gelince ; ağır abi gibi takılanların bile artık apaçhi müziği dinlediği bir ülkede yaşıyorsak normaldir zaten.
Şekil A ;
" Sevgilimi koluma takarım
Bebekte üç beş tur atarım
Olmadı bi de sinema yaparım
Gördüğün gibi çok unutkanım "

Bu ne ya ? Şimdi tahmin ediyorum ki şarkıyı yazan o değil dersin. Evet ama bu şarkıyla ünlü olan absurd hanım O'dur. Bir Orhan Gencebay (sadece Türkiye dışında aldıkları senin sevdiğin nene hatunu katlar) , Barış Manço. Bunların böyle aptalça bir şarkı okuduklarını gördün mü ? Göremezsin çünkü gerçek sanatçılar ve sanatın ne olduğunu biliyorlar.

Ama tabiki şu da bir gerçek köpeksiz köyde değneksiz gezilir. Gerçek sanatçının olmadığı bir yerde sadece sesi güzel diye birine sanatçı diyebiliriyoruz. Çok şükür ki böyleleri fazla gitmiyor 5 sene sonra hatırlamıyoruz bile. Benide tek teselli eden bu.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bana kim saygı gösteriyor diye düşünmeye başladım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Silence , seninle şu noktada ayrılıyoruz ; Bana öğretilen sanat inceliktir , ruhun bir parçasıdır , gözlerde ki mutlulukdur , elinde tuttuğun serçe kadar sıçak ve ürkektir. Cem Yılmaz abimi ondan çok seviyorum. Yıllardır sanatçı diye geçinenler tutunduğu tavır biz yaptık onlar anlamadı oldu. Cem Yılmaz'a sorarsan gösterilerinde bir tane gülmeyen olsun onuda güldürmeye çalışır.
Sebebi ise sanatçının gerçekliğidir. Aldığı ödüllere gelince ; ağır abi gibi takılanların bile artık apaçhi müziği dinlediği bir ülkede yaşıyorsak normaldir zaten.
Şekil A ;
" Sevgilimi koluma takarım
Bebekte üç beş tur atarım
Olmadı bi de sinema yaparım
Gördüğün gibi çok unutkanım "

Bu ne ya ? Şimdi tahmin ediyorum ki şarkıyı yazan o değil dersin. Evet ama bu şarkıyla ünlü olan absurd hanım O'dur. Bir Orhan Gencebay (sadece Türkiye dışında aldıkları senin sevdiğin nene hatunu katlar) , Barış Manço. Bunların böyle aptalça bir şarkı okuduklarını gördün mü ? Göremezsin çünkü gerçek sanatçılar ve sanatın ne olduğunu biliyorlar.

Ama tabiki şu da bir gerçek köpeksiz köyde değneksiz gezilir. Gerçek sanatçının olmadığı bir yerde sadece sesi güzel diye birine sanatçı diyebiliriyoruz. Çok şükür ki böyleleri fazla gitmiyor 5 sene sonra hatırlamıyoruz bile. Benide tek teselli eden bu.
Herşey iyi güzelde, seste yok bunlarda. Hadise çıktığında rezil etmedi mi kendini? Kadın sesinden çok erkek sesi duyduk. Demet Akalın, Hande Yener gibi sesler çok mu yetenekli? Kimde göğüs, orada sanatçı oldu artık.

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bugünün hemen bütün şarkıcılarına "Sanatçı" lakabı takılmış gidiyor. her sesi ve kendisi güzel olan sanatçı olamaz. popüler diye de sanatçı diyemezsin. ortada hiçbir eser göremiyorum ben. eğer bunlara sanatçı dersek picasso ya beethoven, motzart yada shakespare e ve mevlanaya ne dicez adamların kemikleri sızlar.

size buradan alıntı yapıyorum ve sanatçı deyip durmayın lütfen.

Reaksiyon puanı
189
Sanat görecelidir arkadaşlar :) Kimine göre sanatçıdır kimine göre değildir. Yani kime göre, neye göre sanat? Önce bunu sorgulamak gerekir. Bu inanç gibi bir şeydir. İnsanların kabul ettiklerine, kendi kabul ettiklerinizi dayatıp zorla empoze edemezsiniz.

Konuya dönecek olursak da sahnede 5 yaşında çocuk dahi olsa o kişiye karşı yanlış anlayacağı bir tavır sergilememek gerekir ki bu tip bir durum insanın konsantrasyonunu hakikaten bozar. Bir topluluk önünde bir şeyler sunduğunuzu düşünün ve arada bazı kişiler kulaklarını kapatır gibi dursun. Rahatsız olmaz mısınız? Dikkatiniz dağılmaz mı? Amca ona deseydi ki "kusura bakma evladım benim hastalığım var yüksek sesli şeyleri dinleyemiyorum, baş ağrısı yapıyor, bu yüzden de şakaklarımı tutuyorum" deseydi eminim ki demet de dönüp "kusura bakmayın ben yanlış anlamışım" derdi eminim ki.

Bana soracak olursanız adam kendi kendine gelin-güvey olmuş...

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sanat görecelidir arkadaşlar :) Kimine göre sanatçıdır kimine göre değildir. Yani kime göre, neye göre sanat? Önce bunu sorgulamak gerekir. Bu inanç gibi bir şeydir. İnsanların kabul ettiklerine, kendi kabul ettiklerinizi dayatıp zorla empoze edemezsiniz.

Konuya dönecek olursak da sahnede 5 yaşında çocuk dahi olsa o kişiye karşı yanlış anlayacağı bir tavır sergilememek gerekir ki bu tip bir durum insanın konsantrasyonunu hakikaten bozar. Bir topluluk önünde bir şeyler sunduğunuzu düşünün ve arada bazı kişiler kulaklarını kapatır gibi dursun. Rahatsız olmaz mısınız? Dikkatiniz dağılmaz mı? Amca ona deseydi ki "kusura bakma evladım benim hastalığım var yüksek sesli şeyleri dinleyemiyorum, baş ağrısı yapıyor, bu yüzden de şakaklarımı tutuyorum" deseydi eminim ki demet de dönüp "kusura bakmayın ben yanlış anlamışım" derdi eminim ki.

Bana soracak olursanız adam kendi kendine gelin-güvey olmuş...

Hay Allah razı olsun ya yorum budur saygılar :)

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yaw bırakın bu devirde delilikle para kazanılıyor sanatla zanaatla değil para kazınılan bir şey nasıl sanat olabilirki ? bu kadının tek amacı çok görüneyim çok kazanayım

bu sanat mıdır ?

Neye sanatçı denir.Şarkılarını "çikita muz" edasıyla değilde daha güzel bir şekilde söyleyen albüm çıkarırken derdi para olmayan sadece ne kadar sevildiğini görmek isteyen ŞARKICILAR sanatçıdır...

Reaksiyon puanı
2,148
Ya Pınar ne saygısızlığından bahsediyorsun, adam tek kelime etmemiş, açıklamasını okudun mu? Şakaklarımı kapattım demiş, hasta adam, orada bulunması gerekiyo mu gerekmiyo mu sen biliyor musun ki bunu? Körü körüne savunma şu kadını ya, densizlik etmiş işte. Şarkısını başarısını falan konuşmuyoruz, konu o değil.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya Pınar ne saygısızlığından bahsediyorsun, adam tek kelime etmemiş, açıklamasını okudun mu? Şakaklarımı kapattım demiş, hasta adam, orada bulunması gerekiyo mu gerekmiyo mu sen biliyor musun ki bunu? Körü körüne savunma şu kadını ya, densizlik etmiş işte. Şarkısını başarısını falan konuşmuyoruz, konu o değil.

Saygılı ve dürüst insanın hali başka canımsın kadıköy :flowers:

Reaksiyon puanı
189

Sahneden o yanlış gözükmüş demek ki. Bence adam davranışının yanlış gözüktüğünü söyleyip özür dileyerek doğru düzgün açıklama yapmalıydı...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
arkadaş herkes makam mevkisini bilecek. biri kaymakam biri artiz kaymakam lütfedip gitmiş rahatsız olmuş adamın onu adam yerine koyup oturup izlediğine dua etsin. bu insanların kendilerini bir halt sanarak trafik polislerine kafa tutuşlarını az izlemedik.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
koskoca yaşlı başlı kaymakam kalkıp gençler gibi hoplayıp zıplayacak değildiya. ben bile senin kliplerini izlerken sesi kapatıyorum, daha keyifli oluyor. kaymakam da çözmüş olayı :)