Amazon,E-bay ile İlgi Sorularım ?

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Öncelikle herkese merhabalar.

Amazon'la E-bay hakkında sorularım var.

1)Amazon'la E-bay arasındaki farklar.
2)Gümrüğe takılma olayı nasıl birşey ve hangi ürünler takılıyor.
3)Türkiye'ye ürün getiriyorlar mı ?

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Yardım edicek yok mu ? :(

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ebay de saticilarla muhattap oluyorsun amazonda sirketle muhattap oluyorsun,gumrukten elektronik gecirme sansin %5 yani cok zor digerlerini ise 150 euro yu gecmemek sartiyla gecirebilirsin.ve turkiyeye gonderiyorlar ama hepsi degil

ebay de saticilarla muhattap oluyorsun amazonda sirketle muhattap oluyorsun,gumrukten elektronik gecirme sansin %5 yani cok zor digerlerini ise 150 euro yu gecmemek sartiyla gecirebilirsin.ve turkiyeye gonderiyorlar ama hepsi degil

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Almayı düşündüğüm daha doğrusu abimn düşündüğü ürün bu:http://www.amazon.com/Dunlop-535QC-...F8&qid=1353340644&sr=1-33&keywords=jim+dunlop

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Gümrük limiti 75€ dur. Üstü geçmez.

1000-2000-3000-5000€ luk malzeme alıp geçiren insan sayısıda çokdur tabikide. Ancak yasal limit 75€ dur.

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
183 dolar aklimdan hesapladim :)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
onu alamıyorsun işte.
75 euro'yu geçmesin dolar olarakta tahmini 95 dolar felan yapıyor.
Ayrıca ürünün gelmesi bazen 1 ayı buluyor.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pedalı ebayden alırsan shipping and payment bölümüne bakarsın. Türkiye ya da dünya olması lazım. Sonra alabilirsin. Gümrüğe takılma riski vardır. Ağır bir şey midir bilmiyorum ama eğer ağırsa kargosu çok tutar vs. Burdan almak genelde ucuz oluyor. En kötü senaryoyu alt alta topla ölç biç ondan sonra karar ver.

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca ben kitap, film gibi küçük şeyler dışında yabancı sitelerden alışverişi kârlı görmüyorum. Bu pedalı Türkiye'de alsan en fazla 400 liradır. Aldığın riske değmez.

MertKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca ben kitap, film gibi küçük şeyler dışında yabancı sitelerden alışverişi kârlı görmüyorum. Bu pedalı Türkiye'de alsan en fazla 400 liradır. Aldığın riske değmez.
Telefonlarda veya elektronik ürünlerde emin ol çok farkediyor :) neredeyse 1000 tl civarında kaar yaparak telefon aldık anneme :)

MertKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Risk yoksa alınır tabiki :). Ama ben risk işini sevmem orası ayrı :D
Vallaha anneme gelen telefon kuzeni tarafından getirildi o yüzden bir sorun olmadı, böyle kargo yoluyla vs işler baya sıkıntılı oluyor diye biliyorum zamanında çok uğraşmıştım :)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hocam senin iş kolay olanı biz kargoyu diyoruz :). Ben Kıbrıs'tan her 6 ay da bir telefon getiriyordum :). Valizde votka getirerekte uçak biletini bedavaya getiriyordum :D

MertKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam senin iş kolay olanı biz kargoyu diyoruz :). Ben Kıbrıs'tan her 6 ay da bir telefon getiriyordum :). Valizde votka getirerekte uçak biletini bedavaya getiriyordum :D
Arkadaşın konuyu baltalamış gibi olacağız ama sen işi ticarete dökmüşsün be aslanım :D