• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Alt ya da Gizli Karakterler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir iki yerde görmüştüm hani klavyede olmayan karakterler vardır. Sitelerde verilir mesela atıyorum büyük eşit karakteri gibi şeyler.

Şöyle verilir.

ALT + 0169
ALT + 0128

Bunları nasıl kullanacağımızı bilen var mı?

Örnek : karakterler

başlat - çalıştır - charmap yap işine yarayabilir ?

arkadaş bunu yazalı bayağı olmuş ben yeni üyeyim :D ben söyleyeyim görür görmez o ayrı

öncelikle klavyende NumLock tuşları olmalıdır yeni sağ tarafta sayıların olduğu tuşlar

alt + 0169 dediği ise karakterin kodudur bu kodu Alt tuşuna basılı tutarak numlocktan sırayla 0 1 6 9 girdiğiniz zaman ortaya çıkan karakterin, ascii kodudur..

klavyedeki her karakterin bir ascii kodu vardır. klavyede olmayanlarında tabii :) karakterlerin kodlarını internette Ascii Kod Tablosu diye arattığınızda tüm karakterlerin kodlarına ulaşabilirsiniz..

micrsoft office programına gir daha sonra menülerden ekle\simge daha sonradan kodları öğrenebilirsin veya kopyala yapıştır yapabilirsin..

arkadaş bunu yazalı bayağı olmuş ben yeni üyeyim :D ben söyleyeyim görür görmez o ayrı

öncelikle klavyende NumLock tuşları olmalıdır yeni sağ tarafta sayıların olduğu tuşlar

alt + 0169 dediği ise karakterin kodudur bu kodu Alt tuşuna basılı tutarak numlocktan sırayla 0 1 6 9 girdiğiniz zaman ortaya çıkan karakterin, ascii kodudur..

klavyedeki her karakterin bir ascii kodu vardır. klavyede olmayanlarında tabii :) karakterlerin kodlarını internette Ascii Kod Tablosu diye arattığınızda tüm karakterlerin kodlarına ulaşabilirsiniz..

numlock tan mı yazmamız gerekiomus, bende laptop var surekli ustteki satırda bulunan sayılardan deniyordm olmuodu, simdi Alt + Fn + 0 1 6 9 yapınca oluyor saol :)

Arkadaşlar ben laptop kullanıyorum alt tuşuyla yapılan semboller normal Alt + herhangi bir sayı yapınca olmuyor num lock tuşunu da bulamadım lütfen yardım edin laptopun markası Toshiba

Şimdiden teşekkürler... :rolleyes: