• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Alt ya da Gizli Karakterler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir iki yerde görmüştüm hani klavyede olmayan karakterler vardır. Sitelerde verilir mesela atıyorum büyük eşit karakteri gibi şeyler.

Şöyle verilir.

ALT + 0169
ALT + 0128

Bunları nasıl kullanacağımızı bilen var mı?

Örnek : karakterler

Lütfen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlat - çalıştır - charmap yap işine yarayabilir ?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
arkadaş bunu yazalı bayağı olmuş ben yeni üyeyim :D ben söyleyeyim görür görmez o ayrı

öncelikle klavyende NumLock tuşları olmalıdır yeni sağ tarafta sayıların olduğu tuşlar

alt + 0169 dediği ise karakterin kodudur bu kodu Alt tuşuna basılı tutarak numlocktan sırayla 0 1 6 9 girdiğiniz zaman ortaya çıkan karakterin, ascii kodudur..

klavyedeki her karakterin bir ascii kodu vardır. klavyede olmayanlarında tabii :) karakterlerin kodlarını internette Ascii Kod Tablosu diye arattığınızda tüm karakterlerin kodlarına ulaşabilirsiniz..

sickdreth_01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
micrsoft office programına gir daha sonra menülerden ekle\simge daha sonradan kodları öğrenebilirsin veya kopyala yapıştır yapabilirsin..

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
arkadaş bunu yazalı bayağı olmuş ben yeni üyeyim :D ben söyleyeyim görür görmez o ayrı

öncelikle klavyende NumLock tuşları olmalıdır yeni sağ tarafta sayıların olduğu tuşlar

alt + 0169 dediği ise karakterin kodudur bu kodu Alt tuşuna basılı tutarak numlocktan sırayla 0 1 6 9 girdiğiniz zaman ortaya çıkan karakterin, ascii kodudur..

klavyedeki her karakterin bir ascii kodu vardır. klavyede olmayanlarında tabii :) karakterlerin kodlarını internette Ascii Kod Tablosu diye arattığınızda tüm karakterlerin kodlarına ulaşabilirsiniz..

numlock tan mı yazmamız gerekiomus, bende laptop var surekli ustteki satırda bulunan sayılardan deniyordm olmuodu, simdi Alt + Fn + 0 1 6 9 yapınca oluyor saol :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben laptop kullanıyorum alt tuşuyla yapılan semboller normal Alt + herhangi bir sayı yapınca olmuyor num lock tuşunu da bulamadım lütfen yardım edin laptopun markası Toshiba

Şimdiden teşekkürler... :rolleyes: