Alt çenem üst çenemden geride!

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Merhaba. Alt çenem üst çenemden geride. Yani ağzımı kapattığımda veya güldüğümde dişlerim üst üste gelmiyor. Acaba herkeste mi böyle? Yoksa sorun bende mi? Dişlerim inci gibi asla bakımını erteletmem. Alt çenemin geride olması simamı etkilemiyor. Biraz araştırdım diş teli falan diyorlar ama diş teli sişlerimi çok kötü gösterir lütfen yardımcı olun.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Aynı sorun bende de var. Diş hekimi değilim ama sanırım buna alt veya üst çene bozukluğu diyorlar.

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Merhaba. Alt çenem üst çenemden geride. Yani ağzımı kapattığımda veya güldüğümde dişlerim üst üste gelmiyor. Acaba herkeste mi böyle? Yoksa sorun bende mi? Dişlerim inci gibi asla bakımını erteletmem. Alt çenemin geride olması simamı etkilemiyor. Biraz araştırdım diş teli falan diyorlar ama diş teli sişlerimi çok kötü gösterir lütfen yardımcı olun.
2 gün kötü gözükecek diye burada çene muhabbeti yapıyorsunuz herkes diş teli takabilir bunda iğrenç gözükecek bir şey yok 1.5 ay 1 ay sürer ancak diş teli ile olacak iş değil bu

kralloflu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
benim kardeşimin de biraz çenesi geride idi dediğiniz gibi üst dişleri ile alt dişleri birbirine değmiyordu,değdirirken zorlanıyordu doktora gittik ağzının içine aparat taktılar,9 ay taktı daha sonra diş teline geçti. ancak aparat dönemi zor bir süreç ağrılı ,diş telinde de oluyormuş ama aparata nazaran biraz daha az ağrılı bir süreç.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Diş telini bende kullanıyorum. Kötü gösterdiği filan yok. Ayrıca yaşım senden bir hayli yüksek. Sağlık için önemsememelisin böyle şeyleri. Ancak diş teli biraz sıkıntılı süreç. Dişlerini yerinden oynattığı için bazı dönemler ısıramıyorsun. Isırdığın anda sızlama yapıyor. Ama sonundaki karşılığı için değer bana göre.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Şimdi normal bir insanda ağzınızı kapadığınızda genelde üst çenedeki ön dişleriniz alttakilerden öndedir.Ön dişlerin üst üste gelmez sen alt çeneni öne getirmedikçe.
Screenshot_20200525-220752.png

Yani şunu kastediyorum ön bölgede.Eğer çok fazla gerideyse alt çenen onun için tedavi görmen gerekebilir. Diş hekimine başvurabilirsin çok büyük bir problem yoksa tel tedavisi görmene gerek yok.Alttaki gibi yandan görüntüde çenen çok gerideyse tedavi gerekebilir korkma yani normalde herkesin alt çenesi biraz geride oluyor:)
Screenshot_20200525-221231.png

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,870
az önce fark ettim aynı sorun bendede varmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

gülerken dişlerimi üst üste getirirken baya zorlandım

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Kardesim bendede vardi damaklikla cozuluyor bjr ortodontiste basvur gec kalmadan kemik yasi gecerse damaklikla cozemezsin ileride kirilarak amelyatla tedavi ediliyor damaklik tedavisi 1.5 2 yil suruyor ben tel tedavisi ile zamaninda 4500 tlye tanidik vasitasiyla indirimli yaptirdim su anda dolar kuru nediyle en az 8000 9000 civari bir masraf tel ile vakit gecmeden acele etmelisin kemik yasin ilerlemis olabilir benim kemik yasim 1 yas geriydi normalde gecmisti umarim sende de ayni durum vardir cunku 14 ten sonra cene kemigi tam olarak oturmus oluyor demisti ortodondistim.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
az önce fark ettim aynı sorun bendede varmış
Çoğu kişide var tedavi gerektirip gerektirmediği değişen bir konh eğer nefes almanıza(arka kısmın darlığı nedeniyle), eklem sağlığınıza,diş sağlığınıza çok etkisi yoksa öyle yaşayıp gidiyoruz ?

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
1
2 gün kötü gözükecek diye burada çene muhabbeti yapıyorsunuz herkes diş teli takabilir bunda iğrenç gözükecek bir şey yok 1.5 ay 1 ay sürer ancak diş teli ile olacak iş değil bu
1.5 2 ayde gecme durumu yok kardes bilmeden konusmayin bi

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,870
Çoğu kişide var tedavi gerektirip gerektirmediği değişen bir konh eğer nefes almanıza(arka kısmın darlığı nedeniyle), eklem sağlığınıza,diş sağlığınıza çok etkisi yoksa öyle yaşayıp gidiyoruz ?
Çok sıkıntı yok benimkinde sadece biraz kötü duruyor ama pekde umurumda değil sırf diğer insanlara iyi görünmek için okadar uğraşamam :)

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Sen sorun olmadigini san dislerin curuyup erken yasta dokulmesine sebebiyet veriyo cunku absurt sekilde temas ediyor disler biribirine buda curuge neden oluyor ve bu curukler cok hizli ilerliyor temas ettikce bu tedaviden once 2 3 ay curuk tedavisi kanal tedavisi gibi islemler gordum ve bunlari yaptirman gerekli

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
1

1.5 2 ayde gecme durumu yok kardes bilmeden konusmayin bi
sizde mesajımı tam okumadan hemen diş teli mevzusundan şuna bir laf atayım da bilgili görüneyem mantığıyla hareket etmeyin diş teli ile olacak iş değil bu dedim normal dişleri yamuk olan kişi için dedim ben onu ben kendi arkadaşlarımdan biliyorum 1 1.5 ay duruyor

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Bi doktora git muayene de parali degil sana ilerde nasil zorluk yasatacagini anlatsin boyle gruplara yazmak yerine doktora gitmelisin.

sizde mesajımı tam okumadan hemen diş teli mevzusundan şuna bir laf atayım da bilgili görüneyem mantığıyla hareket etmeyin diş teli ile olacak iş değil bu dedim normal dişleri yamuk olan kişi için dedim ben onu ben kendi arkadaşlarımdan biliyorum 1 1.5 ay duruyor
1 1.5 ay duran nedir kardesim damaklik 1seneye yakin kaliyor bos muhabbet yapmayin insanlari dogru bilgilendir.

Toplam tedavi zaten en az 2 sene suruyor

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Bi doktora git muayene de parali degil sana ilerde nasil zorluk yasatacagini anlatsin boyle gruplara yazmak yerine doktora gitmelisin.

1 1.5 ay duran nedir kardesim damaklik 1seneye yakin kaliyor bos muhabbet yapmayin insanlari dogru bilgilendir.
bilemiyorum yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim ancak sizde yanlış anlammışsınız benim çevremdeki arkadaşlarda eğer dediğiniz gibi ise 1 ay 1.5 ay kaldı hi öyle 6ay 1yıl falan durumu olmadı

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
bilemiyorum yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim ancak sizde yanlış anlammışsınız benim çevremdeki arkadaşlarda eğer dediğiniz gibi ise 1 ay 1.5 ay kaldı hi öyle 6ay 1yıl falan durumu olmadı
Baska bir sey olabilir mi bahsettiginiz acaba tel tedavisi sonrasi kullanilan damakliktir belki gordugunuz birde bu arada benim bilgili gorunmek gibi bir niyetim yok kitabin icini gormeden kapağını yargilamayalim değil mi.

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Baska bir sey olabilir mi bahsettiginiz acaba tel tedavisi sonrasi kullanilan damakliktir belki gordugunuz birde bu arada benim bilgili gorunmek gibi bir niyetim yok kitabin icini gormeden kapağını yargilamayalim değil mi.
yo ben aslında kapağına bakarak kitap tercih ediyorum :) evet herhale 1 sene durmuştu ancak pek hatırlamıyorum 1sene durduktan sanırım 1 yıl sonra 1 ay durdu

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

Yukarida Paylastigim Post ve Konu Icerisinde Olanlarin Mesajlarina Bakabilir Ayrica Konu Sahibinin Suan Forumdaki En Tecrübeli Oldugu Dusuncesiyle Kendisine Mesaj Atarak Aklinizdaki Sorulara Cevap Bulabilirsiniz.

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Bi sorun olursa destek veririm sureci bizzat yasadigim icin tecrubeliyim dostum

• Sevgi dolu
Reactions: _X_

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
?Siz en iyisi hekime danışın geçmiş olsun herkese.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,870
?Siz en iyisi hekime danışın geçmiş olsun herkese.
Katılıyorum internette sağlık konularını tartışmayın bence

Geçen gün başım ağrıdığı için internete yazayım dedim en son tabut fiyatlarına bakıyorduk :D cidden internette en ufak şeyi çok büyütenler oluyor :)