Alper Ayyıldız SDN Röportajı!

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
zKhxm.jpg

Daha büyük hali için; http://i.imgur.com/GVr1R.jpg

[video=youtube;WGOhVQxb-4M]http://www.youtube.com/watch?v=WGOhVQxb-4M&autoplay=1[/video]
Alper Ayyıldız Kimdir?
Alper Ayyıldız, 27 Nisan 1989 Adana doğumlu. 2003 yılında Rap Müzik ile tanıştı. 2006 yılının sonlarında amatör olarak yapmaya başladı.
2007'de Rap'la Records'u kurdu ve çalışmalarına hız verdi. Bir çok rap partisi dışında kendi organizasyonlarında sahne aldı.
Piyasada olmayan amatör çalışmaların dışında; 2008 yılının Şubat ayında "Unreleased Single" albümünü nete sundu.
Albümden bu yana sayısız parça yaparak kendini geliştirdi. İlk klip çalışmasını "Endişelerim Artıyor Artık" parçasına yaptı.
2011 yılının Mart ayında "Bu Adam" adlı 2.albümünü çıkardı.
İkinci klip çalışmasını "Küstah Yağmurlar" parçasına yaptı.
2012 yılında Dore ile ortak olarak son albümü Hercai'yi çıkardı.
Farklı tarzıyla dikkat çeken Alper Ayyıldız, çalışmalarına devam ediyor.

Genelde rapçiler farklı bir mahlas kullanırlar, sizin gerçek adınız değil mi?

Evet. Bu müziğe başlarken de, süreç içerisinde de mahlas koyma gereği duymadım.
Aslında ben hiçbir zaman rap müziğin kuralları olduğunu düşünmedim. Ne hissediyorsam o. Sonuçta özgür bir müzik.

Söz yazmaya ne zaman başladınız?

Ortaokul dönemimden müzik yapmaya başladığım döneme kadar zaten şiir yazıyordum.
2003 yıllarında rap müzikten etkilendim. Yazdıklarımı ifade edebilmem için büyük bir fırsattı.

Hangi rapçileri dinliyorsunuz?
Sürekli dinlediğim özel bir isim yok fakat piyasadaki isimleri iyi takip ederim.
Ne yaptıklarını merak eder, sürekli araştırırım.

Bandrollü albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Eğitimim bitince çıkarmayı düşünüyorum fakat olurunu zaman gösterecek.
Ben hala kendimi eksik buluyorum ve bu yönlerimi de çok iyi biliyorum. Hatalarımın üstüne gidiyorum.
Her parçamda beklentileri daha da yükseltiyorum. Bandrollü albüm çıktığında tüm eksikliklerim tamamlanmış olacak.

Kayıtlarını nerede alıyorsunuz?

Adana’daki ev stüdyomda.

Rap sizin için bir hobi mi, yoksa kazanç sağlıyor musunuz?

Rap benim için hobi değil fakat kazanç sağlamak için de yapmıyorum.
Kendimi sorumlu hissetmesem adına hobi derdim. Şuana kadar hiçbir kazancım olmadı fakat ben böyle istediğim için.
Emeğimin karşılığını alabilirsem yapmaya devam ederim çünkü hayat mücadelesi zor.

Kaç tane konser verdiniz?

İlk seneler çok heyecanlıydı. Partiler olurdu toplanıp giderdik.
Sonra baktık her hafta bir dinleyici sahne arkadaşımız olmuş. Parti işinin tadı kaçtı zaten eğitimim için Ankara’ya gitmem gerekliydi.
Tamamen elimi ayağımı çekmiş oldum sahneden.

Dore ile yeni ortak projeler düşünüyor musunuz?

Hep düşünüyoruz. Zaman bizi kısıtlıyor. Koşuşturmalar, taşınmalar, eğitim durumları hep bir engel var.
Oturaklı, yerleşik bir hayatımız olduğunda sürekli üreteceğiz.
Yeni bir şeyler düşünüyoruz ‘Bu Adam’ albümü tadında 5 parçalık bir single. Bakalım hayırlısı.

Zaman zaman farklı tarzlar denediğini görüyoruz , ilerleyen zamanlarda farklı tarzlar denemeye devam edicek misiniz ?

Müzik yapmaya devam ettiğim sürece devam edecek. Bu konuda bir şikayetim var.
Tarzıma yapılan eleştirilere izin vermiyorum çünkü ben hiçbir zaman aynı tarzı yapmadım.
İçimden ne geldiyse öyle yaptım ve bu piyasada yapılmayandı çoğu zaman. Beğenen dinler. Beğenmeyen pek uğramaz bize.

Hercai albümünden bir parçaya klip düşünüyor musun?

‘Başkentim Aşk’ parçama klip çekilecekti fakat her zamanki gibi aksilikler peşimizi bırakmadı.
Zaman içinde yeni çalışmalar yaptım ve eskilerden soğudum. Klip olursa bu albüm dışında yeni bir çalışmaya olacaktır.

Sizce kimler rap dinler, kimler dinlemez?

Herkes Türkçe Rap piyasasında kulağına uygun birisini bulur ve dinler. Ön yargısı olanlar dinlemez.

Rap müzik insanın hayatının daha karamsar olmasını mı sağlar yoksa önüne daha iyi bakarak adımlarını daha iyi atmasını mı?

Anlatıcıya göre değişir. Mesela ben şarkılarımda her ne kadar isyan ediyor olsam da her zaman bir umut kapısının olduğunu söylüyorum.

Yabancı ülkelerde rap yapan sanatçıların milyon dolarlar kazanıyorken, ülkemizdeki rap sanatçılarının para kazanabilmesi için (çoğunluğunun) ek iş yaparak hayatlarını geçindirmesini neye bağlıyorsunuz?

İstikrarlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’ye giden tarzı yapanlar gayet para kazanabiliyorlar.
Demek ki ek iş yaparak hayatlarını geçinenler henüz başaramamışlar. Sözlerim yanlış anlaşılmasın Türkiye için konuşuyorum.
Başarabilecek kişiler var fakat istikrar yok. Bir gün arabesk rapçilerin altında porshe falan görürseniz şaşırmayın :)

Teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Bize zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim. Yeni çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

www.alperayyildiz.com
www.twitter.com/alperayyildiz

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tebrikler, sorulara en azından kaçamk cevap vermediler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tebrikler. Usta bir sanatçıyla röportaj yapmak kolay değildir :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Harika bir sanatçı, rap müzikten hiç hoşlanmam ama Başkentim Aşk'ı dinledikten sonra 64 Parçasınıda Mp3'e attım geceleri, sıkıldıgımda, yolculuk sırasında vs. Dinliyorum. Sitenizde başarılar, alper ayyıldızada başarılar :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sırf Alper Ayyıldız dinlediğim için buraya yorum yazıyorum . Adam tamamen Aşk'ı & Platonik Aşkı anlatıyor diyebiliriz, tabiki benim için. Bütün müziklerini bilirim, hepside ezberimde oluyor genelde . Norm Endere kaptırdığım günlerde tanıdım Alper Ayyıldızdı, sonra gecelerim bile Alperle geçer oldu. Her yerde onun sesi, onun müziği . Dershaneye giderken, okulda, kahvemi yudumlarken veya ağlarken . Yani söylemek istediğim çok aşırı bir dinleyici kitlesi olmasa bile biz yetiyoruz diye düşünüyorum. Alper Ayyıldız sayfasında zaten gayet güzel bir şekilde bizimle ilgileniyorlar, herşey için teşekkürler Alper! Teşekkürler SDN!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Daha iyi yerlere geleceğini düşündüğüm bir isim röportaj için teşekkürler.

Reaksiyon puanı
10,327
[MENTION=52555]by efsane[/MENTION], röportajı yapan muhabir sensin anlaşılan, ben alper ayyıldızdan önce seni tebrik ediyorum abim.

soru sorabilmek de en az sorulanın verdiği cevaplar kadar önemlidir.

gazetem olaydı düşünebileceğim ilk muhabir sen olurdun...

ciddiyim! :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
rap dinlemem ama alper ayyıldızın bi kaç parçasını dinledim, gayet başarılı.. röportaj da çok iyi olmuş, elinize sağlık

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
@by efsane, röportajı yapan muhabir sensin anlaşılan, ben alper ayyıldızdan önce seni tebrik ediyorum abim.

soru sorabilmek de en az sorulanın verdiği cevaplar kadar önemlidir.

gazetem olaydı düşünebileceğim ilk muhabir sen olurdun...

ciddiyim! :)

Teşekkür ederim abi..

Ağırlıklı olarak üyelerimizin yönelttiği soruları sordum kendisine.

Arada editlediklerimiz oldu.

Bu arada hep hayalimdir zaten, röportajlar yapan bir muhabir olabilmek. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Eğer yapabilirsen Beni Mutlu Etmiş Olursun E Koca Formda Bitek Ben ReD Dinlemiyorum Yanlışmıyım :):):)

Red ile görüşebilsem ben de çok mutlu olurum ama imkansız gibi bişey.

Yine de denerim senin için.

:D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Red'in hırsız olduğu kanıtlanmıştı belgeleriyle , bi hırsızla röportaj yakışmaz. Daha karakterli isimlere yönelmelisin

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Red'in hırsız olduğu kanıtlanmıştı belgeleriyle , bi hırsızla röportaj yakışmaz. Daha karakterli isimlere yönelmelisin

biz şarkıya baktıgımızda adamı değil sözleri ve ritmi görürüzz...gerisi beni ilgilendirmez...

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Redi bilmem ama Allame ile yapılırsa süper olur :)

Algos SB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alper Ayyıldız'ı " Küstah Yağmurlar " şarkısında tanımış, duymuştum. O zamandan beri sürekli olmasa da kendisini takip ediyorum. Alıştığımız tarzın dışında rap yapıyor ve bunu da gayet güzel kalıbına uyduruyor. Dore ile hala çalışıyor mu bilmiyorum ama umarım çalışıyorlardır, birlikte çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Röportaj içinde by efsane'ye teşekkür ediyorum.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Yeni yeni dinlemeye başladım, "Geri dönebilirim" ve "Yerimde duramam" şarkıları farklı bi tarzda olduğu için biraz işyerinde dinlettiğim herkes bu adam kim çok iyiymiş telefonda varsa banada atsana felan diyor. Dinlemeyen varsa tavsiye ederim. Bu arada tebrikler Furkan iyi iş başarmışsın (:

blu marino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pek sevdiğim ve dinlediğim birisi değildir rapçi demeyede dilim varmıyor zaten