- Reaksiyon puanı
- 2,135
Daha büyük hali için; http://i.imgur.com/GVr1R.jpg
[video=youtube;WGOhVQxb-4M]http://www.youtube.com/watch?v=WGOhVQxb-4M&autoplay=1[/video]
Alper Ayyıldız Kimdir?
Alper Ayyıldız, 27 Nisan 1989 Adana doğumlu. 2003 yılında Rap Müzik ile tanıştı. 2006 yılının sonlarında amatör olarak yapmaya başladı.
2007'de Rap'la Records'u kurdu ve çalışmalarına hız verdi. Bir çok rap partisi dışında kendi organizasyonlarında sahne aldı.
Piyasada olmayan amatör çalışmaların dışında; 2008 yılının Şubat ayında "Unreleased Single" albümünü nete sundu.
Albümden bu yana sayısız parça yaparak kendini geliştirdi. İlk klip çalışmasını "Endişelerim Artıyor Artık" parçasına yaptı.
2011 yılının Mart ayında "Bu Adam" adlı 2.albümünü çıkardı.
İkinci klip çalışmasını "Küstah Yağmurlar" parçasına yaptı.
2012 yılında Dore ile ortak olarak son albümü Hercai'yi çıkardı.
Farklı tarzıyla dikkat çeken Alper Ayyıldız, çalışmalarına devam ediyor.
Genelde rapçiler farklı bir mahlas kullanırlar, sizin gerçek adınız değil mi?
Evet. Bu müziğe başlarken de, süreç içerisinde de mahlas koyma gereği duymadım.
Aslında ben hiçbir zaman rap müziğin kuralları olduğunu düşünmedim. Ne hissediyorsam o. Sonuçta özgür bir müzik.
Söz yazmaya ne zaman başladınız?
Ortaokul dönemimden müzik yapmaya başladığım döneme kadar zaten şiir yazıyordum.
2003 yıllarında rap müzikten etkilendim. Yazdıklarımı ifade edebilmem için büyük bir fırsattı.
Hangi rapçileri dinliyorsunuz?
Sürekli dinlediğim özel bir isim yok fakat piyasadaki isimleri iyi takip ederim.
Ne yaptıklarını merak eder, sürekli araştırırım.
Bandrollü albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz?
Eğitimim bitince çıkarmayı düşünüyorum fakat olurunu zaman gösterecek.
Ben hala kendimi eksik buluyorum ve bu yönlerimi de çok iyi biliyorum. Hatalarımın üstüne gidiyorum.
Her parçamda beklentileri daha da yükseltiyorum. Bandrollü albüm çıktığında tüm eksikliklerim tamamlanmış olacak.
Kayıtlarını nerede alıyorsunuz?
Adanadaki ev stüdyomda.
Rap sizin için bir hobi mi, yoksa kazanç sağlıyor musunuz?
Rap benim için hobi değil fakat kazanç sağlamak için de yapmıyorum.
Kendimi sorumlu hissetmesem adına hobi derdim. Şuana kadar hiçbir kazancım olmadı fakat ben böyle istediğim için.
Emeğimin karşılığını alabilirsem yapmaya devam ederim çünkü hayat mücadelesi zor.
Kaç tane konser verdiniz?
İlk seneler çok heyecanlıydı. Partiler olurdu toplanıp giderdik.
Sonra baktık her hafta bir dinleyici sahne arkadaşımız olmuş. Parti işinin tadı kaçtı zaten eğitimim için Ankaraya gitmem gerekliydi.
Tamamen elimi ayağımı çekmiş oldum sahneden.
Dore ile yeni ortak projeler düşünüyor musunuz?
Hep düşünüyoruz. Zaman bizi kısıtlıyor. Koşuşturmalar, taşınmalar, eğitim durumları hep bir engel var.
Oturaklı, yerleşik bir hayatımız olduğunda sürekli üreteceğiz.
Yeni bir şeyler düşünüyoruz Bu Adam albümü tadında 5 parçalık bir single. Bakalım hayırlısı.
Zaman zaman farklı tarzlar denediğini görüyoruz , ilerleyen zamanlarda farklı tarzlar denemeye devam edicek misiniz ?
Müzik yapmaya devam ettiğim sürece devam edecek. Bu konuda bir şikayetim var.
Tarzıma yapılan eleştirilere izin vermiyorum çünkü ben hiçbir zaman aynı tarzı yapmadım.
İçimden ne geldiyse öyle yaptım ve bu piyasada yapılmayandı çoğu zaman. Beğenen dinler. Beğenmeyen pek uğramaz bize.
Hercai albümünden bir parçaya klip düşünüyor musun?
Başkentim Aşk parçama klip çekilecekti fakat her zamanki gibi aksilikler peşimizi bırakmadı.
Zaman içinde yeni çalışmalar yaptım ve eskilerden soğudum. Klip olursa bu albüm dışında yeni bir çalışmaya olacaktır.
Sizce kimler rap dinler, kimler dinlemez?
Herkes Türkçe Rap piyasasında kulağına uygun birisini bulur ve dinler. Ön yargısı olanlar dinlemez.
Rap müzik insanın hayatının daha karamsar olmasını mı sağlar yoksa önüne daha iyi bakarak adımlarını daha iyi atmasını mı?
Anlatıcıya göre değişir. Mesela ben şarkılarımda her ne kadar isyan ediyor olsam da her zaman bir umut kapısının olduğunu söylüyorum.
Yabancı ülkelerde rap yapan sanatçıların milyon dolarlar kazanıyorken, ülkemizdeki rap sanatçılarının para kazanabilmesi için (çoğunluğunun) ek iş yaparak hayatlarını geçindirmesini neye bağlıyorsunuz?
İstikrarlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Türkiyeye giden tarzı yapanlar gayet para kazanabiliyorlar.
Demek ki ek iş yaparak hayatlarını geçinenler henüz başaramamışlar. Sözlerim yanlış anlaşılmasın Türkiye için konuşuyorum.
Başarabilecek kişiler var fakat istikrar yok. Bir gün arabesk rapçilerin altında porshe falan görürseniz şaşırmayın
Teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Bize zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim. Yeni çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
www.alperayyildiz.com
www.twitter.com/alperayyildiz