Alo Fetva Hattı'na soruldu: “Dolarla bağış yaptım dolar artınca sevabım artar mı?’

Reaksiyon puanı
10,327
Alo Fetva Hattı'na soruldu: “Dolarla bağış yaptım dolar artınca sevabım artar mı?’

1602182477724.png

ALO Fetva Hattı'na vatandaştan gelen her türlü soru, görevli vaizlerce yanıtlanıyor. Fetva hattına “Dolarla sadaka verdim, dolar artınca sevabım artar mı” gibi ilginç bir soru soruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, 'Alo Fetva Hattı' olarak da bilinen 'Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası ise '190' olarak belirlendi. Dini konularda sorular sorup, bilgi almak isteyenler bu numarayı aradıktan sonra bağlı bulundukları şehrin il müftülüğüne aktarılıyor. Antalya İl Müftülüğü'ne bağlananları ise burada görev yapan yaklaşık 20 vaiz karşılıyor. Kadınlara kadın vaiz, erkeklere ise erkek vaiz hizmet veriyor. Vaizler, gelen sorulara yanıtı kesin ise hemen cevap veriyor, araştırılması gereken bir konu ise her vaizin kendine özel hazırlanan defterine not edilerek, araştırılıp, daha sonra soran kişiye dönüş yapılarak bilgi veriliyor.

“DOLARLA BAĞIŞ YAPTIM, DOLAR ARTINCA SEVABIM ARTAR MI”

Aylık 40 bin lira geliri olan bir vatandaşın babasının hastane masraflarını karşıladığını, bunun sadakadan sayılıp sayılmayacağını sorduğunu anlatan Vaiz Saffet Sevim, kızından olan torununun soyadının değişik olması nedeniyle torununa verdiği paranın fitreden sayılıp sayılmayacağının da sorulduğunu söyledi. Bugüne kadar sadakayla ilgili gelen en ilginç soruyu da anlatan Sevim, “Dolarla bağış yaptım dolar artınca sevabım artar mı?’ diye soran vatandaş oldu. Allah katında hiçbir şey zayi olmaz. Yaptığımız tüm hayırlar en az 10 katı sevap alır" dedi.

Manevi danışmanlık hizmeti veren Salih Bayındır ise koronavirüs döneminde aile içi ilişkilerde birtakım sorunların meydana geldiğini ve bunu dindeki bazı referans noktalarından yola çıkarak vatandaşı bilgilendirip, manevi danışmanlık yaptıklarını söyledi.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,440
Adam ekoniminin Şah damarını yakalamış. Üzmeyin adamı.

Edit --- Kafa mükemmel çalışıyor. Zehir gibi kafası var?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,870
bu tarz sayko soruları ciddiye alıp cevaplayan hoca da.. ne biliyim..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Fetva hattına sorulan sorualara bak. Bu millet adam olmaz.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Geçen gün Cüneyt Özdemir Canlı yayında aradı bu Alo Fetva hattını bana çok saçma geldi sistem Erkek fetva için biri kadın fetva için 2 ye basın flan diyor. Oraya operatör gibi koymuşlar birilerini konusunda bilgilimi değil mi bilmem ama Cüneyt Özdemir'in sorularına değişik değişik cevaplar veriyor.

Not: Bu mantıkla TL ile bağış yaptımı TL değer kaybettikçe sevaplarda düşer mi sorusu gelir insanın aklına :D :P

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Çeşit çeşit insanımız var. İyi mi, kötü mü bilmiyorum.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Geçen gün Cüneyt Özdemir Canlı yayında aradı bu Alo Fetva hattını bana çok saçma geldi sistem Erkek fetva için biri kadın fetva için 2 ye basın flan diyor. Oraya operatör gibi koymuşlar birilerini konusunda bilgilimi değil mi bilmem ama Cüneyt Özdemir'in sorularına değişik değişik cevaplar veriyor.

Not: Bu mantıkla TL ile bağış yaptımı TL değer kaybettikçe sevaplarda düşer mi sorusu gelir insanın aklına :D :p
Şüpheyle yaklaştım nedense.Tamam her şey iyi hoş değil tabi ama ben de aramıştım gayet güzel ilgilendiler soruma cevap verdiler.Gömülme olayını bilmemesi tuhaf geldi.Doğru da olabilir tabi bilemiyorum ama bilgisiz kişileri koyarak ne amaçlayabilirler? Fetva önemli bir konu böyle bir vebali bile isteye almak cesaret ister.Sonundaki verdiğimiz paralar nereye gidiyor lafından art niyeti hissettiriyor zaten.
2'ye basınca ses analizi yapıp tekrar 1'e atarlar mı ki?
Benim aradığımda bu 1,2 olayı yoktu mesela.Ses analizide yapsalar kız olduğumu anlayıp yönlendirebilirlerdi ama bir erkek çıkmıştı?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Şüpheyle yaklaştım nedense.Tamam her şey iyi hoş değil tabi ama ben de aramıştım gayet güzel ilgilendiler soruma cevap verdiler.Gömülme olayını bilmemesi tuhaf geldi.Doğru da olabilir tabi bilemiyorum ama bilgisiz kişileri koyarak ne amaçlayabilirler? Fetva önemli bir konu böyle bir vebali bile isteye almak cesaret ister.Sonundaki verdiğimiz paralar nereye gidiyor lafından art niyeti hissettiriyor zaten.

Fetva bencede önemli bir konu. Böyle değilde mail tarzı soracan oda araştırıp soruşturup bilgili bir şekilde yazılı cevap vermeli bence.
Böyle arama ile adamın bilmediği çıkıyor hemen bakamıyor. Veya bir Türk halkının içinde kafası hinliğe çalışıp sürekli arayarak saçma sapan sorular soranlar çıkacaktır...