Almanya'dan 2. El Xbox Kargolatmak

TheNovaPunchers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayırlı günler beyler. Benim kuzenim kendisine yeni konsol aldığı için eski Xbox'ını bana yollayacak. Konsol gelirken gümrüğe takılma durumu gibi bir şey olabilir mi? Diyelim takıldı kaç TL para öderim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. (Konsol 2. El)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Türkiye ye gelirken kendi getirsin öteki türlü çok maliyetli olur..(=

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Hiç bir karı olmaz yurt dışından almanın , en iyi seçenek kendisinin valizine koyup getirmesi

TheNovaPunchers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler daha yolların açılmasına çok var. O yüzden böyle bir şey yapsak n'olur? Gidip millete 2500 TL bayılmayalım. Daha ucuza gelmez mi ya?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç bir karı olmaz yurt dışından almanın , en iyi seçenek kendisinin valizine koyup getirmesi
Almayacağım kendisininkini bana gönderecek.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
İsterse hediye bile göndersin fatura tutarı üzerinden vergilendiriliyor. Türkiye benzer ürünün fiyatına bakıp sana bir bedel çıkartırlar merak etme.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Kendi ürününü yollayacak ise, kargo parası haricinde bir ürün ödemezsiniz diye biliyorum. Herhangi bir satın alma işlemi ve fatura olmayacak çünkü. Neyin üzerinden vergi konacak? Sadece kargo parası biraz pahalıya patlar o kadar.

TheNovaPunchers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kendi ürününü yollayacak ise, kargo parası haricinde bir ürün ödemezsiniz diye biliyorum. Herhangi bir satın alma işlemi ve fatura olmayacak çünkü. Neyin üzerinden vergi konacak? Sadece kargo parası biraz pahalıya patlar o kadar.
Kaç TL olabilir acaba? Bi' de daha önce bir şey kargolandığında eşya çalınmıştı. Acaba yine öyle bir şey olabilir mi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Kaç TL olabilir acaba? Bi' de daha önce bir şey kargolandığında eşya çalınmıştı. Acaba yine öyle bir şey olabilir mi?
Kargo firmasına göre değişir. En net cevabı kargo firmaları verebilir. Bireysel yollama ile Amazon tarafından yollanması, kargo ücreti açısından aynı şey değil çünkü. Çalınma gibi bir durumun olması zor özellikle de iyi firmalar ile yollanıyorsa. (Bknz. FedEx)

batuhanis1

Asistan
Reaksiyon puanı
26
En mantıklısı arkadaşın dediği gibi çantaya koyup kendi getirmesi ama kargo ile göndermek isterse tahminim 125 Euro civarı bir miktar öder bende bu işlemi yaptım daha önce ama Bulgaristandan gelmişti 60 levaya gelmişti 60 leva o zamanın parası ile orada 35-40 Euro civarı bir para yapıyordu. İyi forumlar:)