Almanca, İlk Defa Gören Birine Nasıl Öğretilmeli?

Bu konuyu okuyanlar

AlperShal

Profesör
Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
2,724
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Merhaba, bu sabah İngilizce öğretmenim ile ilgili bir konu açmıştım şimdi Almanca öğretmenimin izlediği yolu anlamıyorum. Sorunum şöyle;

Geçenlerde hayatımda ilk defa Almanca konuşulan bir ortama girdim, o da dersti. Almanca hakkında hiçbir fikrim yoktu, en basit kelimeleri bile bilmiyordum vs. Hoca normal kısaca Türkçe kendini anlattı vs. sonra derse geçti. Hoca başladı ekrana kalıp cümleleri yazmaya. Ben ne Almanca alfabeyi biliyorum, ne "Günaydın, İyi Akşamlar, İyi, Kötü" gibi en basit şeyleri biliyorum, ne kullandığı kalıplardaki kelimelerin anlamlarını biliyorum, ne Almanca'nın Türkçe/İngilizce ile benzerliği var mı yok mu biliyorum sıfır yani. Yazdığı kalıplar "Kimsin, nerelisin, kaç yaşındasın" gibi sorulardı ve bunlara cevap verme yöntemleri idi. Öğretmen kişi ne bunlarda geçen "ich" ne demek "du" ne demek hiçbir şey anlatmadı. Ayrıca Türkçelerini ekrana da yazmadı sadece sözlü söyledi aklımızda kalsın diyeymiş... Bunları ekrana bakarak konuşup bitirdik. Haftaya tekrar yapıcaz dedi yine kendim çalışırken bir şey anlamadığımdan notlarıma bakarak okudum. Bunlardan sonra sayıları pek üstünde durmadan anlattı (Sayılarla aram iyi en azından onun çoğunu anladım.) ve başkalarına bir şeyler hakkında düşüncelerini sormayı öğretti yanlış hatırlamıyorsam "Wie findest du Haluk Levent"di. (Defterden baktım düzelttim.) Burada hatırlamamın sebebi ise "findest"ın İngilizce ile ek dışında aynı olması ve "du"yu burada kendim araştırmam, hocanın söylememiş olması. Kelimelerin anlamlarını tek tek söylemiyor.

Şu an 5 ders görmüş olduk ve hiçbir şey aklımda kalmıyor. (Wie findest du ....? ve sayılar dışında) Her derse girdiğimde internetten çeviri yapmak zorundayım.

Sizce hoca doğru mu gidiyor, mantıklı bir yol mu anlamamız için? Sonuçta ben ilk defa Almanca görüyorum kendisi kim bilir kaç senelik öğretmen bu dil için doğru olabilir ama mantıksız geliyor sormak istedim. Ayrıca her öğretmenin anlatım şekli farklı diyebilirsiniz ama verimli olmayacaksa farklı anlatımın savunulur bir yanı kalmıyor. :/ Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Ve eğer hoca hatalıysa nasıl bunu belirtebilirim hoca ile olan ilişkimi düşürmeden?
 
Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Kendin hiç bir şey bilmiyorsun ama hocanın hatalı olduğunu düşünüyorsun. Bence hiç çekinmeden gidip o hocanın yüzüne söylemelisin bunu.
 
Üst