ALLAH'a Küfür Ettiği İçin Kafası Kesilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Helin Avşar'dan idam mektubu

Allah'a küfür ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Türk için herkes devrede. Helin Avşar da mektup gönderdi.

Helin Avşar, Suudi Arabistan’da Allah’a küfür ettiği iddiasıyla idam cezasına çarptırılan Sabri Boğday’ın idam edilmemesi için Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’a mektup yazdı.

Avşar mektubunda, “Sayın Suudi Arabistan Kralı, size Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından “Devlet Şeref Madalyası” verildi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne bu madalyayı hak ettiğinizi ispatlama zamanınızdır... Ülkeniz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Sabri Boğday’ın kafasını keserek idam etmek istiyor. Sayın Kral, Sabri Boğday bu ülkede yaşayan her insanın kardeşidir, ağabeyidir. Ben de kendisini ağabeyim ilan ediyorum” dedi.

HİÇ BİR TÜRK ALLAH'A KÜFÜR ETMEZ

Avşar, “Sayın Kral Türk insanı için “Allah” en kutsal, en dokunulmazdır. Hiçbir Türk insanı Allah’a küfür etmez. Sabri Boğday ağabeyim iftiraya uğramıştır. Sayın Kral’ım, Allahın size peygamberimiz Hz. Muhammed’in adaletini ve affediciliğini bahşetmesini diliyorum” diyerek mektubuna son verdi.

kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=136739

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Komşusu küfretti diye iftira atmış şeklinde duydum ben haberde ama ettiyse de idam olmaz ya!

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
iftira atan adam ortada yokkrn neye dayanıyor bu mahkeme??? çok saçma. ayrıca birde helin avşar diplomat oldu da haberimiz mi yok? bir idam masasından nemalanmaya çalışmak değildir umarm mesele.

bu arada önceki mesajlarımda uyuşturucu satışıyla iligli örnek vermiştim ama bu sözüm bu vatandaşımızın böyle birşey yaptığı imasını doğurmuş. Bunu değil ama başka bir suçtan yargılanıyor olabilir mi veya idam edilmeyecek de yanlış anlaşılma mı var diye bile merak ediyorum.

yazdıklarımdan bağımsız olarak uyuşturucu ticareti yapanların ölümle cezalandırılmasından yanayım. yatıp çıkmalarından değil. zira onların yatırdıkları bir daha kalkamayıp defnedilirken bunlar yatıp çıkıp defnettikleri paraları çıkarıp hüküm sürüyorlar belli bir vakte kadar. buna hap deyin zap deyin benim için farkmaz.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,144
wwhirlwind dedi ki:
Helin Avşar'dan idam mektubu

Allah'a küfür ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Türk için herkes devrede. Helin Avşar da mektup gönderdi.

Helin Avşar, Suudi Arabistan’da Allah’a küfür ettiği iddiasıyla idam cezasına çarptırılan Sabri Boğday’ın idam edilmemesi için Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’a mektup yazdı.

Avşar mektubunda, “Sayın Suudi Arabistan Kralı, size Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından “Devlet Şeref Madalyası” verildi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne bu madalyayı hak ettiğinizi ispatlama zamanınızdır... Ülkeniz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Sabri Boğday’ın kafasını keserek idam etmek istiyor. Sayın Kral, Sabri Boğday bu ülkede yaşayan her insanın kardeşidir, ağabeyidir. Ben de kendisini ağabeyim ilan ediyorum” dedi.

HİÇ BİR TÜRK ALLAH'A KÜFÜR ETMEZ

Avşar, “Sayın Kral Türk insanı için “Allah” en kutsal, en dokunulmazdır. Hiçbir Türk insanı Allah’a küfür etmez. Sabri Boğday ağabeyim iftiraya uğramıştır. Sayın Kral’ım, Allahın size peygamberimiz Hz. Muhammed’in adaletini ve affediciliğini bahşetmesini diliyorum” diyerek mektubuna son verdi.

kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=136739

Helin avşar bunu kendisi yazmışsa helal olsun. Çok güzel yazmış.

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler adam küfrettiğini itiraf etmiş.

Allah hidayete erdirsin, ermiyorsa belasını versin.Şeriatın kestiği parmak acımaz.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

shiftpresser dedi ki:

Allah hidayete erdirsin, ermiyorsa belasını versin.Şeriatın kestiği parmak acımaz.

İnce fikrinizden dolayı sizi takdir ve tebrik etmekle kalmıyor, üstün gayretlerinizden ötürü Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteriyorum.

Güzel günler dilerim.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bi insan neden başka birisiyle kavga ederken tartışırken hür irade bahşettiği Yaradanına küfretme gereği hisseder? yani ne alaka?
geçmiş olsun,ip koptu heralde şu durumda :I

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
shiftpresser dedi ki:

Şimdi arkadaşım öncelikle Allaha karşı yapılmış olan kabahatin hesabını kulu soramaz.Allahın affetmediği tek günah şirk yani ortak koşmak.Dolayısıyla bu olayda nasıl bir yargılama yapıldı bilmiyorum ama adamın küfür edip etmediğide belli değil,velevki etti diyelim.Siz bu şekilde insanları islamiyete döndüreceğinize daha aksine dinden uzaklaştırıyorsunuz.Şimdi arabistanda hiç ataist yokmu sanıyorsunuz.İnanın bana onların dini inanışları bizden daha kuvvetli değil.Böyle bir suçun cezasını bırakın Cenabı hak versin.Siz Allahın adına ceza veremezsiniz.Allah size böyle bir yetki vermemiş.Bence bu ceza çok ağır.Ha idama karşımıyım hayır ama insanlara karşı işlenen ağır suçlarda idamdan yanayım.İki kelimeylede insan katledilmez.Belki bu adam tövbe edecek veya etmiştir.Yani islamiyette birdaha yapmamak şartıyla tevbe etmek gibi bir kurtuluş sözkonusu.Belki de Allah bu kişiyi affedecek nerden biliyosunuz.Objektif olmak lazım.

kumlukoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
buna benzer bir olay daha once yasanmismi acaba

sanmiyor idam edilecegini

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
macellan44 dedi ki:
idama karşımıyım hayır ama insanlara karşı işlenen ağır suçlarda idamdan yanayım.
Belki bu adam tövbe edecek veya etmiştir.
Bu adamın idam edilip edilmemesi gerektiğini bilmiyorum, ama söz konusu insanlar olunca cezasını verelim, hayatı veren Allah (CC) olunca "onun hesabını O sorar" diyerek kestirip atmak ne kadar doğru?
Bu örnekle ilgili olarak "şöyle yapma hakları var, böyle vurma hakları var" diyemem, bilgim yok. Doğru belki tövbe eder veya etmiştir. Ama bir insanın canına kıyan katil de tövbe ederse veya etmişse affedilmeli midir? Allah'ın canına ??? kast edemeyeceğine veya O'na zarar veremeyeceğine göre küfretmek serbest mi olmalı, veya nasıl bir cezaya çarptırılmalı?
Allah'ın yeryüzündeki halifesi insan, Yaradan'ına karşı küfreden birisine ne yapmalı?
Tenkit için değil, bir açılım için yazdığımı belirtmek isterim Macellan (nihayetinde insancıl bir yaklaşım sergiliyorsun), senden alıntı yaptım ama maalesef yolda yürürken yanımızdaki bayana yan gözle baksalar "hiiop şşşş? ne baktın" deyip duvarları yıkabiliyorken söz konusu din ve ilgili konular olunca kafamızı çeviriyoruz diye bunları yazdım.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
ama maalesef yolda yürürken yanımızdaki bayana yan gözle baksalar "hiiop şşşş? ne baktın" deyip duvarları yıkabiliyorken

Bu tamamen hayvanlar aleminde de benzer şekilde işleyen, dişiyi koruyan erkek davranışı, örneğidir. Malum, kabaran yeleler, dikleşen tüylerle diğer rakibi korkutma ve kaçırma hareketlerine örnektir.

Bir de "buraların namusu bizden sorulur" şeklinde bir "delikanlı" davranış biçimi vardır.

- - - -

Din kavramı bu tür vakayıadiyelerden daha üstün ve/veya öte bir kavramdır. Dine göre suç işleyen insanlar zaten dinin belirttiği üzere, bir şekilde sonraki/öte taraftaki hayatlarında cezalandırılırlar. Bu konularda dünyevî bir ceza uygulamaya kalkmak (sosyal ve hukuki yaptırımlar zaten diğer insanları rencide ediyorsa, mevcuttur) din ve ölümden sonraki hayattaki ödül-ceza sistemine mantıken aykırıdır.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Bir de "buraların namusu bizden sorulur" şeklinde bir "delikanlı" davranış biçimi vardır.
- - -
Din kavramı bu tür vakayıadiyelerden daha üstün ve/veya öte bir kavramdır. Dine göre suç işleyen insanlar zaten dinin belirttiği üzere, bir şekilde sonraki/öte taraftaki hayatlarında cezalandırılırlar. Bu konularda dünyevî bir ceza uygulamaya kalkmak (sosyal ve hukuki yaptırımlar zaten diğer insanları rencide ediyorsa, mevcuttur) din ve ölümden sonraki hayattaki ödül-ceza sistemine mantıken aykırıdır.
kimi zaman deli-kanlı başlayan bu tip davranışlar delik-alnı şeklinde morgda sonlanabiliyor :)

dini konuda ise:
küfreden adamın cezasını öte tarafa ertelemek adam için buradakinden çok daha büyük bir azap sebebi olur, bu da nihayetinde adamın daha çok zararına, adamı bundan sakındıracak bir yaptırım olması gerekmez mi? birde adamın kendi kendine küfretmesi hakaret etmesi ayrı, birde bunu reklam etmesi ayrı, kendi kendine evinde, kafasında bilmem bir yerinde küfreder, bunun cezasını kendi öder, ama ulu orta bu küfrü ederse (idam bunun cezası mıdır değil midir bilmem) bir cezası olmalı. yoksa ipini koparan küfreder, buna özgürlük denirse böyle birisinin özgürlük alanı benim özgürlük alanımı ihlal eder ve kaos oluşur. Bilgim olduğundan değil ama bu mantıktan yola çıkarak çıkmaz sokağa varan bir kural olur böylelerini öte tarafa bırakmak.

diğer yandan Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de:
"Onların, Allah'ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah'a söverler"
buyuruluyor. Müslümanlar için başkalarının putlarına, tanrılaştırdıklarına, bilerek ve isteyerek birilerinin teklif ettiği hayat şeklini yaşayanların örnek aldıklarına sövmek küfretmek de yasaklanmış.

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
macellan44 dedi ki:
idama karşımıyım hayır ama insanlara karşı işlenen ağır suçlarda idamdan yanayım.
Belki bu adam tövbe edecek veya etmiştir.
Bu adamın idam edilip edilmemesi gerektiğini bilmiyorum, ama söz konusu insanlar olunca cezasını verelim, hayatı veren Allah (CC) olunca "onun hesabını O sorar" diyerek kestirip atmak ne kadar doğru?
Bu örnekle ilgili olarak "şöyle yapma hakları var, böyle vurma hakları var" diyemem, bilgim yok. Doğru belki tövbe eder veya etmiştir. Ama bir insanın canına kıyan katil de tövbe ederse veya etmişse affedilmeli midir? Allah'ın canına ??? kast edemeyeceğine veya O'na zarar veremeyeceğine göre küfretmek serbest mi olmalı, veya nasıl bir cezaya çarptırılmalı?
Allah'ın yeryüzündeki halifesi insan, Yaradan'ına karşı küfreden birisine ne yapmalı?
Tenkit için değil, bir açılım için yazdığımı belirtmek isterim Macellan (nihayetinde insancıl bir yaklaşım sergiliyorsun), senden alıntı yaptım ama maalesef yolda yürürken yanımızdaki bayana yan gözle baksalar "hiiop şşşş? ne baktın" deyip duvarları yıkabiliyorken söz konusu din ve ilgili konular olunca kafamızı çeviriyoruz diye bunları yazdım.
Şimdi sevgili kardeşim ben dini konulara çok vakıf bir insan değilim.Ben bu söylediklerimi neye dayanarak söylüyorum biliyormusun mantık çerçevesi içerisnde düşünüldüğü zaman bu adamın cezası bence ağır.Şimdi gelelim olayın diğer boyutuna ben bugüne kadar hiçbir din kültürü öğretmeninden hiçbir ilahiyat profesöründen hiçbir cami imamından kısacası dini eğitim almış kişilerden böyle bir durumda verilecek cezanın idam olduğunu duymadım.Kaldı ki böyle bir cezayı kuranı kerimde yazmadan Allahın kesin bir emri olmadan hiçbir kimse hiçbir ülke "Bu adam ALLAHA küfür etmiş kafasını keselim" gibi kendi başına bir cana kıyamaz.Varmı bu konuda kesin bir emir varsa bütün bu söylediklerimi geri alıcam ve tövbe edicem.Ben duymadım.Bakın dikkat edin eskiden helak olmak gibi bir durum varmış.Cenabı Allah kendisine şirk koşan emirlerine uymayan insanlara zulmeden kavimleri helak edermiş.Ama bakın şimdi helak diye bir durum yok ortada.Şu anda dünyada ister müslüman ister gayrimüslim olsun Allaha karşı küfür dahil olmak üzere her türlü saygızılık terbiyesizlik ahlaksızlık zirve yapmış durumda.Cenabı hak bu insanları istese 1 saniye yaşatmaz.Ama yapmıyor işte burada bir incelik var.İnananında karnını doyuruyor inanmayanında.Helak etmiyor.Aslında bu konuya ilahiyat profesörlerinin açıklık getirmesi gerekir.Neyse şimdi ben bu konuya mantıksal olarak baktığım zaman ortaya bu çıkıyor.Benim demek istediğim Allaha işlenen bir suçun cezasını kulunun vermemesi.Allah hiçbir kuluna böyle bir yetki vermemiş.Bu tamamemen Suudi arabistanın kendi kendine koyduğu bir kural.Dikkat ederseniz bu idam konusunda kendi hakimleri bile fikir ayrılığına düştüler.İşte belki tövbe etmiştir bırakalım diyenleri var.Demek ki bu Allahtan gelen bir emir değil.Öyle olsaydı hiç tartışmasız idam edilirdi. Bana kalırsa biraz da işgüzarlık yapıyorlar.Peki Hz Muhammed A.S. Allahın kulu ve elçisi yeri göğü O olmasa yaratmazdım diyor Cenabı hak.Pekala bu arabistan hükümeti dini konularda bu kadar hassas da ne diye Peygamberimizin doğduğu ve yaşadığı o kutsal evine neden sahip çıkmıyor.Bunu cezası ne olmalı sizce?Televizyonlarda gördük evin durumu içler acısıydı ve hatta yıkacaklardı.Bilmiyorum şimdi ne oldu.Yani bu arabistan öyle çok güvenilir sağlam bir ülke değil arkadaşlar.Kuralları işine geldiği gibi kullanan bir ülke konumunda.Gelelim insanlara karşı işlenen suçlarda idamdan yanayım dememin sebebi de şudur.İnsan oğlu kendisini bir yere kadar koruyabilir.Karşınızda ki kişi sizin canınıza kastediyorsa eğer orada yaşamanız için onu bir şekilde etkisiz hale getirmeniz lazım.Allah bu konuda zaten izin vermiş canınıza namusunuza kast etmiş sizi öldürecek eğer bu durumdan vazgeçmiyorsa öldürmekten başka çareniz yok.Çünkü eğer karşılık vermezseniz o sizi öldürecek.Savaşta olduğu gibi.Bakın haksız yere değil ama dikkat edin.Şimdi geçenlerde İtalyan bir kız gebzede tecavüze uğrayıp öldürüldü.Şimdi bu suç Allaha küfretmenin çok çok ötesinde ağır bir suç.Neden çünkü Allah kendisine küfür eden birinin cezasını kendisi istediği gibi verebilir.Ama bir insan haksız yere öldürülmüş bunu cezasını o anda kim verecek kulu verecek çünkü böyle bir yetki verilmiş Allah tarafından. Allaha küfretmek tabiki suç yanlış anlaşılmasın.Ama burada işlenen suç o kıza karşı işlenmiş gibi görünse de aslında onu yaradan Allaha karşı işlenmiş bir suçtur aynı zamanda.Bakın hem öldürülenin hakkı var o sapıkta hemde Allahın yasakladığı haram kıldığı cinayeti işlediği için soracağı hesap var.Şimdi birde şöyle düşünelim adam tecavüz etmiş öldürmüş o kızın canını yakmış ailesinin canını yakmış ondan sonra kalkmış tövbe etmiş.Böyle bir şey olabillirmi bu kabul edilebilirmi?Cenabı Allah ne diyor herşeyi affederim ama kul hakkını affedemen diyor.Açık ve net.Ama kendisine küfür etmiş bir insanı isterse dilerse affedebilir.Yani bunun cezasını bizler veremeyiz ben bunu söylemeye çalışıyorum.Kaş yaparken göz çıkarmasınlar Arablar.Belkide büyük bir günah işliyorlar bu şekilde davranmakla.Benim düşüncem bu konuda böyle.Yanlış bişey söylediğimi zannetmiyorum ama yinede dini konu bunlar çok ince hassas konular Allahım yanlış bir söz söylediysem affet beni.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Macellan44,
Bende dini konulara çok vakıf olduğumu iddia edemem. Ama sağolsunlar forumda gerçekten kymetli insanlar var bu konuda.. (Elmacık, Mehmet ve ismini şu an hatırlayamadığım birkaçı daha)
İlk önce şunu söyleyeyim, zaten ben bunun cezası arabistanın yaptığı gibi idam mıdır bilmem diyerek senin sözün üzerine bir açılım getirmek istemiştim. Açılmış, o güzel :)
Dediğim gibi bunun cezasını bilmem demiştim, bilebileceğini düşündüğüm bir dosta sordum, kesin cevap vermemekle beraber (zira bir fetva makamı değil ama bilgili bir kardeşim) buradakilerin çoğunluğunun hemfikir olduğu gibi "idam edilemez" dedi. İçimden bir "oh" çektim ama sonra "iyi de bu Suudi kralının ne yapacağı belli olmaz" dedim. Bakın araplar demiyorum, arabistanlılarda demiyorum ama "nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz" diyen Efendimiz (AleyhisSelam) hiçbir şeyi boşa demediği gibi bu sözü de boşa dememiş. Dini dünya üzerinde doğruya en yakın yaşayan ülke suudi arabistan mı deseniz ulemaya, zannetmiyorum ki suudi arabistan bu sorunun cevabı olsun. zaten kral müslüman dünyasında sevilen bir insan bile değil ne ironik değil mi? neyse. ne benim arap olana, ne de arap olanın bana üstünlüğü olmadığını ama üstünlüğün ancak takvada olduğunu bildirdiğinden dolayı buraya çok takılmıyorum.
Sevgili kardeşim, italyanın örneği güzel, bu adam şimdi idam edilmeli, peki ya akli dengesi yerinde değilse? psikolojisi bozuksa? daha bir sürü soru sormalıyız idamından önce (ki bence idam edilmeli, ne bileyim taşlanarak öldürülmeli)aynı sorular bizim küfrettiği iddia edilen vatandaşımız içinde geçerli. ama onun sonu idam olmamalı seninde dediğin gibi. ettiyse niye etti, bu adama küfretmemesi gerektiği anlatıldı mı, tevbe etmesi gerektiği, nasıl bir anda söylediği, pişman olup olmadığı, ve daha tonla sorusu var bunun. ağrıyan başı kesmek gibi bişi bu nihayetinde. (daha önce cezasının ne olduğunu bilmediğim için yorumda kısıtlıyordum kendimi).

mesela dediğin ve dediğim gibi o tecavüzcü sapık sanığı idam etsinler, etsinler amma bu adamı idam etmek kıydğı cana karşılık yeterli mi? yani bu yeterli bir ceza mı? 20 kişiyi öldürmüşse 20 canını alamazsın ya adamın... veya tecavüze tecavüzle cevap veremezsin. kalan hesabı ahirette görecek. ama adam tövbe etmişse, ne bileyim samimiyse ki bunun ne kadar doğru olup olmadığını hiçbirimiz bilemeyiz ama Hakk Teala bilir, hesabı o nispette kolaylaşır. küfreden adamın da bir cezası vardır ama bütün yolları denedikten sonra ülkeden sürmek mi olur? yoksa başka bişi mi onun cevabını bilmiyorum. ama şunu biliyorum ki bu ikisininde işi zor. (benim işim kolay demiyorum bu arada)

Allah'a haşa küfretmek kralın arkasından sövmek gibi bişi iken O'nun kuluna zarar vermek kralın halkına zarar vermek gibi olduğundan (ve sözden öte fiil olduğu için) daha ağır bir cezayı gerektirir tabi. Ama genede O'na küfretmeyi haşa başka bişi yapmayla karşılaştırmak bile bana ağır geliyor.
diyeceğim o ki ayrıldığımız nokta yok, ama küfür konusunda da nasıl olsa cezasını o verecek deyip geçmek değil ne yapmak gerekiyorsa onu yapmak gerekir diyorum. başka tecavüzü brak onun yanında ultra haifi kalabilecek konularda bile delikanlı kesildiğimiz için hassasiyet ve önceliklerimizi gözden geçirmeliyiz diyorum.
teşekkürler ederim.

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
BaRY dedi ki:
şeriatın kestiği parmak acımaz.

Ya bu nasıl bir zihniyet. İyiden iye şeriatı sevmeye başlıyoruz. Hz. Muhammed döneminde siz hiç idam cezasına şait oldunuz mu? Müslümanlık barış dini medeniyet dini değil mi? Nasıl medeniyet bu? Şeriat devri geride kaldı ve müslümanlığı bağlamaz.

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xrhymer dedi ki:
BaRY dedi ki:
şeriatın kestiği parmak acımaz.
Ya bu nasıl bir zihniyet. İyiden iye şeriatı sevmeye başlıyoruz. Hz. Muhammed döneminde siz hiç idam cezasına şait oldunuz mu? Müslümanlık barış dini medeniyet dini değil mi? Nasıl medeniyet bu? Şeriat devri geride kaldı ve müslümanlığı bağlamaz.
Şu anda şeriat uygulayan ülkelere bakmayın siz onlar şeriatı işlerine geldiği gibi uyguluyorlar.İnsanları korkutmuşlar şeriat dedinmi hemen asmak kesmek katletmek geliyor akıllarına.Şeriattan aslında suç işleyenler suçlular korkar.Çünkü şeriat suçlulara suça pabuç bırakmaz.Ha aklınıza şu gelmesin bu arkadaş şeriat istiyor.Hayır istemiyorum.Ama şeriatıda öyle kötü bişeymiş gibi öcü gibi göstermeyin.Bakmayın siz Arabistana falan onlar şeriatı sözde uyguluyolar.Şu anda şeriatı doğru olarak uygulayan bir şeriat ülkesi yok.Kısmen doğru uygulayan ülkeler var.Bunlarında ülkelerinde gidin bakın.Adamlar kilit bilmiyolar kilit.Dükkanlarını akşam eve giderken kilitlemeden kapıyı çekip gidiyolar.Bizim ülkemizde adam bırakın eve gitmeyi yan komşusuna bile neredeyse kepenkini kapatıp öyle gidiyo.Aradaki fark bu.Birde şeriat ülkerinde adamlar açık ve net yazmışlar mesela pasaportlara demişlerki"Uyuşturucu madde kaçakçılığı yapanın cezası idamdır"diye ne kadar güzel bişey hadi sıkıysa yapsın bakalım.Ha yapamazmı yapar ama yakalınınca bedelini hayatıyla ödeyeceğinden son derece caydırıcı bir önlem.Biraz öncede söyledim ben şeriat yanlısı bir insan değilim son derecede demokrat bir kişiyim.Ama ülkemizde yaşanan özellikle asayiş olaylarından artık bıktım ve bunun çözümünün çok radikal kararlar alınıp çözüleceğine inananlardanım.Öyle 3 yıl 5 yıl hapis cezası artık kimseyi korkutmayı bi tarafa bırakın cezaevlerinin iyileştirilmesinden sonra aksine cazip hale geldi.Ya cezaevi şartlarını ağırlaştıracaksınız yada idam cezasını tekrar geri getireceksiniz.Ülkemizin malesef idam cezasına ihtiyacı var.Cezaların dozunun kesinlikle arttırılması lazım yoksa durum içler acısı.

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dinden çıkmak ( mürted olmak veya irtidat etmek ) kişiyi dinden çıkaran ve dine girerken verdiği ahdi bozduğu anlamına gelir. Mürtedlik için sayılan birçok sebep vardır ve bu sebeplerin genelinde kişinin tövbe edip tekrar dine çağrılması zikredilir ancak bir nokta varki Onda ne tövbe ettrilir nede başka bişi.. Cezası kesinlikle ölümdür..

Allah'a ve Resulüne Küfretmek kişiyi kesinlikle dinden çıkaran sebeplerden biri olarak zikredilir Alimler tarafından.

Allah'a ve Rasûlüne küfreden kimse de tevbe etmeye çağrılmadan öldürülür. Böyle bir kimse tevbe etse dahi durum değişmez. Çünkü, Allah'a ve rasûlüne küfretmek haddi gerektirir. Tevbe ise haddi düşürmez (İbn Kudame, a.g.e., 125 vd.)

link kaynak: http://www.sevde.de/islam_Ans/M/M3/53.htm

Bir müslüman herşeyden önce hayatının merkezine Allah'ı bırakmalıdır.. Ondan sonrası zaten şekillenecektir. Alacağı kararlarda Allah'a ve Resulüne başvurmalıdır. Bence böyle , bana göre böyle.. vs vs. gibi zannına uyup pekçok günah işleyebilir hatalar yapabilir.. Hani Allah'ın Kuran'da belirttiği gibi zannın birçoğu yanlıştır..

Bugün Atatürk'e söven kişinin akıbetini düşünemeyenler, söz Allah ve Resulüne gelince hümanist kesiliyorlar..

Dini konularda lütfen bilmiyorsak sükut etmemiz gerekiyor. inşaAllah bu mesaja diğer kaynaklardan da bilgiler getireceğim.

Bu adam asılmalımıdır değilmidir.. iftiramıdır değilmidir.. Türk medyasının Suudi arabistana karşı hep önyargılı ve haksız tutumunu düşünürsek bu haber aldatmaca dahi olabilir.. Onu ordaki kadılara bırakmak lazımdır.. Onlar şeriate uygun olanı yapacaklardır. Kolay kolay Suudta idam edilmez. Bunu orda olanlar daha iyi bilirler. insanlar tavuk veya horoz değillerdir.

Wesselam.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bugün Atatürk'e söven kişinin akıbetini düşünemeyenler, söz Allah ve Resulüne gelince hümanist kesiliyorlar.

Hukuktaki cezası genellikle paraya çevrilen hapis cezası olan eylemlerle, şu an bir vatandaşımızın başının kesilmesini gündeme getiren konuyu bu şekilde birleştirdiğiniz için takdir ve tebriklerimi iletmek isterim. Gerçi çağdaş hukukta dini kavramlara küfretmenin de cezası var; siz hâlâ şeriattan hükümleri paylaşacağınızı söylüyorsunuz.

Söyleyiniz tabii, onu da söyleyiniz.

Verdiğiniz kaynak ise ibretlik. Malezya'da din değiştirmek için mahkemeden izin alınması olayına benziyor. Gerçi burada "tabii canım sen din değiştir, tövbe etmezsen biz seni keselim" durumu var.

Aynı sayfada şöyle bir metin mevcut:

Komünist veya kapitalist toplumların hangisinde olursa olsun, devletin anayasal nizamının dışına çıkıp ona başkaldıran kimse, ülkesine ihanet suçuyla itham edilir ve ölüm cezası ile cezalandırılır. Bu, İslâm'ın bu konudaki uygulamasına karşı çıkanların itirazlarının gerçekte, İslâm'a karşı olan düşmanlıklarından kaynaklandığını ortaya koymaktır. İslâm'ın mürted'e uyguladığı cezanın mantık dışı hiç bir taraf olmadığı ortadadır. Zaten tarihe bakıldığında, müslümanları idare edenler, bu haddi, hakedenlere uygulamaktan ne zaman yüz çevirmişlerse, işte o zaman, devlet ellerinden gitmiş, İslâm toplumu İslâm dışı güçlerin baskısı altında ezilir hale gelmiştir (Seyyid Sabık, a.g.e., 387).

Görünen o ki, forumumuzda Radikal İslamcılar artıyor.

Güzel günler dilerim.

AnArChist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çevremde bir sürü insan alışkanlık yapmış bir şekilde bilerek ve isteyerek allaha küfrediyor.Bunun bir yaptırımı olmalı ibreti alem için kafaları kesilmeli

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Bugün Atatürk'e söven kişinin akıbetini düşünemeyenler, söz Allah ve Resulüne gelince hümanist kesiliyorlar.

Hukuktaki cezası genellikle paraya çevrilen hapis cezası olan eylemlerle, şu an bir vatandaşımızın başının kesilmesini gündeme getiren konuyu bu şekilde birleştirdiğiniz için takdir ve tebriklerimi iletmek isterim. Gerçi çağdaş hukukta dini kavramlara küfretmenin de cezası var; siz hâlâ şeriattan hükümleri paylaşacağınızı söylüyorsunuz.

Söyleyiniz tabii, onu da söyleyiniz.

Verdiğiniz kaynak ise ibretlik. Malezya'da din değiştirmek için mahkemeden izin alınması olayına benziyor. Gerçi burada "tabii canım sen din değiştir, tövbe etmezsen biz seni keselim" durumu var.

Aynı sayfada şöyle bir metin mevcut:

Komünist veya kapitalist toplumların hangisinde olursa olsun, devletin anayasal nizamının dışına çıkıp ona başkaldıran kimse, ülkesine ihanet suçuyla itham edilir ve ölüm cezası ile cezalandırılır. Bu, İslâm'ın bu konudaki uygulamasına karşı çıkanların itirazlarının gerçekte, İslâm'a karşı olan düşmanlıklarından kaynaklandığını ortaya koymaktır. İslâm'ın mürted'e uyguladığı cezanın mantık dışı hiç bir taraf olmadığı ortadadır. Zaten tarihe bakıldığında, müslümanları idare edenler, bu haddi, hakedenlere uygulamaktan ne zaman yüz çevirmişlerse, işte o zaman, devlet ellerinden gitmiş, İslâm toplumu İslâm dışı güçlerin baskısı altında ezilir hale gelmiştir (Seyyid Sabık, a.g.e., 387).

Görünen o ki, forumumuzda Radikal İslamcılar artıyor.

Güzel günler dilerim.

Atatürk ile ilgili olan kısımda kastedmek istediğim şeyi anlayamamışsın.

Atatürk ile ilgili bir konuda tartışabilir misin? Tabu mudur değil midir?

Bizler Kafirun Suresini okuyup, işitttik ve itaat ettik diyenlerdeniz..

Tarihteki tüm İslam Devletlerinde bu uygulama geçerli olmuştur ve olacaktırda inşaAllah.

Hangi dine mensup olduğunuzu bilmiyorum ancak ben bu konuya dair şerri delillerden sadece bir tanesini verdim.

eğer müslümansan ( ki bu da bir ihtimal ) aşağıdaki ayetlere muhattapsın;

“Kim de Allah’a ve Resûlüne isyan eder ve Allah’ın sınırlarını aşarsa, Allah onu da ebedî kalmak üzere ateşe koyar.Hem onu zelil ve perişan eden bir azap vardır.” (Nisâ)

«Şüphe yok ki, Allah, benim de rabbım, sizin de rabbınızdır. Öyle ise O‘na kulluk edin. İşte doğru yol budur.» (Al-imran)

«Ey îman etmiş olanlar! Allah‘a ve O‘nun peygamberine itaat edin ve siz, (Kuranı) dinleyip dururken O‘ndan yüz çevirmeyin.» (Enfâl)

«Allah‘a ve peygambere itaat edin ki, size merhamet edilsin.» (Al-imran)

Bu ayetleri görmezden gelip kendi heva ve zanlarına uyanlar için sıraladım..

hucurat suresinde geçtiği üzere, bizler sözlerimizi Allah ve Resulünün sözünün üstüne çıkarmayız..

islam teslim olmaktır ve bizler teslim olucularız.

Eğer islamın hükümlerini yaymak ve insanlara doğru olanı söylemek Radikalizm ise evet ondan fazlasıyla var ;)

Dipnot: Atatürk ile ilgili tartışıp konuyu hedefinden uzaklaştırmak istemiyorum. Bu mesajdan sonra konuyu uzatmak istemiyorum.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Ooo desenize özgürlükçü düşünenlerin kelleler koltukta. Mürtediler savulun, radikal İslamcılar geliyor!

Tarihteki tüm İslam Devletlerinde bu uygulama geçerli olmuştur ve olacaktırda inşaAllah.

Neyse ki henüz sadece "çoğunluğu Müslüman olan" bir ülkeyiz.

:)

Güzel günler dilerim.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bende haberlerde izlemiştim.İftira falan diyordu.Yazık olur eğer böyleyse..

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Merhaba,

Ooo desenize özgürlükçü düşünenlerin kelleler koltukta. Mürtediler savulun, radikal İslamcılar geliyor!

Neyse ki henüz sadece "çoğunluğu Müslüman olan" bir ülkeyiz.

:)

Güzel günler dilerim.

Allah c.c, kitabında faiz yiyenlerin kendisiyle harb edeceğini belirtiyor.. başka yerde, zina yapmayı bir kenara bırak.. ona yaklaşılmamasını emrediyor ve bunun Allah'ın hudutları olduğunu belirtiyor..

şimdi bu kadar açık nass lar varken neyin özgürlüğü?

yaşam şeklinize oturttuğunuz her türlü biçim,düşünce,ideoloji dininizi oluşturur..

işte bizim dinimiz böyledir.. ortaçağdaki gibi içinde şeytan var deyip kimseyi diri diri yakmamıştır.. kişiyi kula köle etmemiştir .. dünya yuvarlaktır diyeni giyotine mahkum etmemiştir..

özgürlük dediğiniz günah kapılarının sonuna kadar açılma isteğiyse, bu redolunur!.. bu islamın şiarıdır.. biz böyle biliyoruz.

ezgican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana katılıyorum bencede büyük terbiyesizlik :@

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
pisho dedi ki:
özgürlük dediğiniz günah kapılarının sonuna kadar açılma isteğiyse, bu redolunur!.. bu islamın şiarıdır.. biz böyle biliyoruz.
Eyvallah...

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Ben diyorum ki insanlar, başkalarına bulaşmadıkları sürece kendi bildikleri şekilde yaşayabilir. Bahsettiğim özgürlük, din ve vicdan özgürlüğüdür. Başka yerlere çekmenin âlemi yok.
:D

Özgürlük yorumu da kişiden kişiye göre değişebilir tabii. Haksızsınız diyemem. "O böyle seviyor, ben böyle" sözlerini barındıran bir reklam vardı; aklıma o geldi.

Güzel günler dilerim.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Allahın'ın verdiği canı, Allahtan başka kimse alamaz diye bir söz var.Bu sözü onlar bilmiyor mu?

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet bu konuda arabistanla hem fikir olan kişiler size sesleniyorum.Ben idama karşı değilim ama bu şekilde ki bir idamın tamamen karşısındayım.Bu düpe düz cinayettir katliamdır.Görüyorsunuz değilmi?İdam kararı onanmış.Yani bu insanın başını kesecekler.Sebep Allaha küfür ettiği iddiasıyla iddiasıyla diyorum çünkü bu kişi gerçekten küfür edip edtmediğide belli değil.Görünüşe bakılırsa ortada somut bir delil yok.Sadece bir kişinin iddiası bu ve bu iddiaya istinaden bir kişi katledilecek.Şu hale bakın.Bizim ülkemizde adamın suçu sabit tüm deliller somut ve kesin üstüne üstlük kişi suçunu itiraf ettiğ halde acaba bu adamı nasıl olurda kurtarırız veya kurtaramasak bile nasıl yaparızda cezasını hafifletirizin gayreti içerisine giriliyor.Hiç bir yerden kurtaramazlarsa iyi halden 3-5 yıl cezası hafifliyor.Birde arabistana bakın sadece bir ifadeyle kişi katlediliyor.Bence ikiside yanlış birisi çok musamaa gösteriyor diğeri acımasızca katlediyor.Bunun bir ortası olmalı.Bu adalet değil bence.İdam cezası insanlığa karşı işlenen ağır suçlarda uygulanması gerekli olan bir ceza.Ben idama bu şekilde varım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...