ALLAH'a Küfür Ettiği İçin Kafası Kesilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hatay�ın Samandağ İlçesi�nden 11 yıl önce Suudi Arabistan�a giderek berber dükkanı açan ve Allah küfretmekle suçlanıp 13 aydır cezaevinde bulunan 31 yaşındaki Sabri Boğday hakkında idam cezası verildi.

397712815.jpg

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nden 11 yıl önce Suudi Arabistan’a giderek berber dükkanı açan ve Allah küfretmele suçlanıp 13 aydır cezaevinde bulunan 31 yaşındaki Sabri Boğday hakkında idam cezası verildi. Türk makamlarının girişimleri bir sonuç getirmezse, tutuklu gencin başı kesilerek ceza infaz edilecek.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde berberlik yapan Sabri Boğday, Mısır’lı terzi komşusu ile bilinmeyen bir nedenle tartışmasının ardından, Mısırlı komşusu olay yerine gelen polislere, “Bu adam Allah’a küfür etti” deyince, tutuklanarak cezaevine konuldu. 13 aydır cezaevinde bulunan Boğday, bu süre içerisinde 8 kez duruşmaya çıkarken, iftirayı attığı iddia edilen Mısırlı ise kaçarak ortadan kayboldu. Son duruşmada idam kararı çıkınca temyize başvuran Boğday, birkaç gün önce yanına gelen bir cezaevi personelinin elindeki telefonu uzatarak, “Başını keseceğiz. Ailene telefon açıp vedalaş” demesi üzerine şoka girdi. Ailesini arayan genç adam çok korktuğunu ve yakında idam edileceğini söyleyerek ailesiyle vedalaştı.

Sabri Boğday'ın idamının temyizden çıkacak karardan önce uygulanmasından korkan ailesi, Türk yetkilileri göreve çağırdı. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’dan yardım isteyen aile, “Ne olur Sabri’yi kurtarın” diyerek, gözyaşı döküyor. Oğlunun son derece sakin ve terbiyeli bir insan olduğunu söyleyen 70 yaşındaki anne Atra Boğday, “Oğlum hayatı boyunca bir karıncayı bile incitmedi. O dinine bağlı, inançlı bir insandır. Allah’a sövmesi mümkün değil. Mısırlı komşusu kendisini haklı çıkartabilmek için ona iftira atmış. Oğlum orada çalışarak bana, eşinden ayrılan kızıma ve torunuma bakıyordu. O olmasa biz sefil, perişan olurduk. En büyük isteği para biriktirip eşi ve yeni doğan bebeği için bir ev alabilmekti. Ama şimdi idamı söz konusu. Devlet büyüklerimiz Allah rızası için oğlumu kurtarsın” diyerek göz yaşı döküyor.

EŞİMİN İDAM EDİLMESİNE İZİN VERMEYİN

Sabri Boğday ile 3 yıl önce evlenen ve düğünden sonra eşiyle birlikte Suudi Arabistan’a giden 26 yaşındaki Muazzez Boğday ise geride kalan 13 ayda üzüntüsünden 20 kilo verdi. Kendisinin de kuaför olduğu için orada çalışarak eşine maddi katkı sağladığını anlatan Boğday şunları söyledi:

“16 ay önce oğlumuz Süleyman dünyaya gelince, işten ayrılıp ona bakmaya başladım. Süleyman 3 aylıkken bir gün eşimin arkadaşları gelerek, Sabri’nin tutuklandığını söyledi. Daha sonra olayın aslını öğrendim ve Mısırlı terziye giderek, ‘Bunu neden yaptın? Sabri asla küfür etmez. Oğluma ve bana hiç acımadın mı? Ben buralarda bir başıma ne yapacağım? Sen Allah’tan korkmuyor musun?’ diye sordum. Bana, ‘O benim sorunum değil’ dedi. Daha sonra duruşmalara da katılmadı. Araştırdığımızda iş yerini kapatıp kaçtığını öğrendik. Suudi Arabistan’daki ağabeyim yanıma gelerek beni Türkiye’ye gönderdi. O günden buyana babamın evinde yaşıyorum. Oğlum babasını hatırlamıyor. Onu unutturmamak için her gün fotoğraflarını gösteriyorum. O da babasının fotoğraflarını okşayıp, öpüyor. Sabri 11 yıldır orada yaşıyordu. Oraların yasaklarını, kurallarını, cezalarını çok iyi biliyor. O asla küfür etmez. Etse bile Allah’a küfür etmez, çünkü bunun cezasını bilir. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, ‘Ne olur Sabri’yi kurtarın. Beni dul, çocuğumu yetim bırakmalarına izin vermeyin.”

İdam kararının verildiği mahkemenin ardından temyize başvuran Boğday’ın bir sonraki duruşmasının 15 gün içinde görülmesi bekleniyor.

Kaynak: http://www.haberalan.com/haber/20080411/ALLAHa-Kufur-Ettigi-Icin-Kafasi-Kesilecek.php

Söz Sizde Sİzce idam edilmeli mi??

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
dün izledim bu haberi çok da üzüldüm gerçekten...şeriatın kestiği parmak can yakmaz derler ama gerçekten yakacak.bence idam edilmemeli.gerçekten allaha küfretmiş bile olsa o kendisiyle alaklı bi sorundu bence.en azından kimsenn hakkına girmemiş.önce dolandırıcılar hırsızlar yakalansın

gurcay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allaha küfür etmişse onunla allah arasında bir sorun diye düşünüyorum ama yaptığı gerçekten büyük terbiyesizlik.!

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bir ceza alabilir ama bu idammı olmalı bilmiyorum.nasılsa böyle bir insan kötü bir ceza alıcak bi gün :D (öbü tarafta).

eğer o ülkenin yasalarına uygunsa bu durum söylenecek bi söz yok gibi :S ...etmeseymiş demek düşer bana...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
saçmalık idam edilmesi :S nasıl bi anlayıştır anlamadım.. Onunla Allah arasında bişi zaten cezasını çekicek.. SAÇMALIK.. Dinin sömürülmesine bu kadarda izin verilmez ki !

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ınanmıyorsan ınanma ama baskasının dını ınancına kufretmek saygısızlık.. ama bunun cezası ıdam olmamalı

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir kere çok hassas bir konu adam ya etmediyse Mısır'lı da buna iftira attıysa.Bence iyi araştırılmalı.İftira çıkarsa şeriat kurallarına göre Mısır'lıya 80 kırbaç vurulmalı.Veyahut adamı sınırdışı etsinler.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
dun aksam haberlerde wardı yazık walla mısırlı eleman zaten coktan ulkeden kacmıs olay da bizim türke kalmıs sonuvta kimin suclu oldugunu nasıl anlayacaklar kayıt yok delil yok elemanın biri kufur etti dedi diye oyle mi olacak yok boyle bisey ... umarım sayın cumhurbaskanımız mudahale eder ...

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
seriat kendini allahmı sanıyoda kafasına göre ceza veriyo..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
1ruby1 dedi ki:
saçmalık idam edilmesi :S nasıl bi anlayıştır anlamadım.. Onunla Allah arasında bişi zaten cezasını çekicek.. SAÇMALIK.. Dinin sömürülmesine bu kadarda izin verilmez ki !

Yani Allah cezasını zaten verecek.Sınırdışı yaparsın hapis yaparsın idam olmaz abi : )

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben o arkadaşın Allah'a küfrettiğini ( hâşa ) sanmıyorum.Çünkü adam o ülkenin şeriat kurallarıyla yönetildiğini biliyodur.Yani aptal mı? Bence mısırlı adam iftira atmıştır.

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gülü seven dikenine katlanır, bi ülkede yaşıcaksan önce hukuk kurallarını öğreniceksin demek ki. Türkiye'de o yüzden bu bağnazlığa eğilimler karşı çıkılıyor.
Allah rahmet eylesin.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
şeriatın kestiği parmak acımaz.

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
BaRY dedi ki:
şeriatın kestiği parmak acımaz.

Yanlış mı görüyorum diyeceğim;
Ama elhamdülillah,fazla yaşlanmadım.
Bravo!
Bu sözü sizden duymak......

Saygılar

Reaksiyon puanı
189
adam da tam kazmaymış sen git dine en çok önem verilen ülkede allaha küfür et..

e normal...

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bencede Mısırlı iftira atmıştır ama Buna Cehalet değil Disiplin denir, Devlet'e küfrederlerse isyan çıkar(Devlet bi değerdir) Ama Devlet insanda fazla korku yapmaz, Allah(c.c) korkusu daha üstündür, Bu en büyük Disiplindir, Birini İdam etsinler bidahaki yapmaz,(Bu ülkedeki gibi değerlerimize saygısız davrananlar ortaya çıkmaz) 2 yol var hangisini seçersen seç, özgürsün ama git evinde içkini iç ne yaparsan yap, Topluma kötü örnek olamazsın, Din cehalet değil, Gelişime açıktır, Mikropu ilk bulanda Akşemsettin Hazretleridir, Din demek Taşfırın erkeği olmak demek değildir, Ligt erkekte değildir, Din Yatsı Ezanından sonra Hanımından izin almadan dışarı çıkamassın diyen bişeydir(Yani taşfırın değil)

İslam Dinine laf atanlar bilmelidirlerki, Roma'da İnsanlar Eğlence olsun diye Arena'da Aslanlara Yem edilirken, İslam İnsan'a değer vermiştir, Şemsiye'nin Ne amaçla çıktığını bilmeyeniniz varmı, Yabancılar dışkılarını bir poşete koyup pencereden fırlatırlarmış, Bu Dünya medeniyeti İslam'dan öğrendi, Din'i öcü gibi göstermeye çalışanlar bilmelidirlerki, İslam Dini 3 Şahit olmadan Hırsızın Elinide kestirmez, Allah(c.c) onlara Petrol vermiş, Nasılsa para b*k gibi deyip Tembellik ediyorlar, Her gördüğünüz sarıklıyı Müslüman sanmayın, Bizim Pazar günümüz Tatil diye Gazetesine "Hristiyan Türkiye" yazan Arabistan, Acaba Teknolojide ne kadar ilerlemiş, O salaklar hala Televizyonu Tek Gözlü Canavar sanıyor,İslam geride kalmamayı İlerlemeyi hedefler

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
nerden biliyolar küfrettiğini?ses kaydı mı almışlar ?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İftirayı atan ortada yok, İslam şeriatinde bir kişinin sözüyle parmak kesilmez, şartların yerine gelmesi lazım. iftira atıldı denen adam kayıp ve kelle koltukta... bu bana biraz yapmacık geldi. işin içinde iş var sanki.

malum arabistanda hap uyuşturucu veya bunun gibi şeyleri pazarlayanların kelleler uçurulur. bu yüzden kimse yeltenmez zira kelleye değmez. sanırım 8-10 sene önce "kocamı kurtarın o masum" diyen bir zavallı bayanın meğer eşi haptan ötürü idam yakalanmış, tabiki infaz edildi. sanki bu olayda da arka planda başka bişiler var. zira dava sebebi olan kişi ortada yok. parçalar eksik. ya da haber çoook eksik.

Allahu Teala yardımcısı olsun, küfrettiyse de hidayet eylesin yine yardımcısı olsun...

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
cems dedi ki:
İftirayı atan ortada yok, İslam şeriatinde bir kişinin sözüyle parmak kesilmez, şartların yerine gelmesi lazım. iftira atıldı denen adam kayıp ve kelle koltukta... bu bana biraz yapmacık geldi. işin içinde iş var sanki.

malum arabistanda hap uyuşturucu veya bunun gibi şeyleri pazarlayanların kelleler uçurulur. bu yüzden kimse yeltenmez zira kelleye değmez. sanırım 8-10 sene önce "kocamı kurtarın o masum" diyen bir zavallı bayanın meğer eşi haptan ötürü idam yakalanmış, tabiki infaz edildi. sanki bu olayda da arka planda başka bişiler var. zira dava sebebi olan kişi ortada yok. parçalar eksik. ya da haber çoook eksik.

Allahu Teala yardımcısı olsun, küfrettiyse de hidayet eylesin yine yardımcısı olsun...

islam şeriatıda ne ??

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yndn dedi ki:
islam şeriatıda ne ??
şeriatin kelime anlamını bilmediğin için soruyorsun sanırım. arapça kökenli bir kelime olan şeriat sadece İslam'a ait bir kavram değildir. İslam'dan önce de şeriat vardı. Örneğin Amerika'da şeriat ile yönetilir, Fransa'da. ben cümlede özellikle İslam şeriati diyerek bahsi geçen ülkenin şeriatine işaret ettim. (bu arada o ülkede ne kadar doğru uygulanıyordur onu da bilmiyorum tabi)

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
cems dedi ki:
yndn dedi ki:
islam şeriatıda ne ??
şeriatin kelime anlamını bilmediğin için soruyorsun sanırım. arapça kökenli bir kelime olan şeriat sadece İslam'a ait bir kavram değildir. İslam'dan önce de şeriat vardı. Örneğin Amerika'da şeriat ile yönetilir, Fransa'da. ben cümlede özellikle İslam şeriati diyerek bahsi geçen ülkenin şeriatine işaret ettim. (bu arada o ülkede ne kadar doğru uygulanıyordur onu da bilmiyorum tabi)
İslam hukuku ile Şeriat farklı şeyler mi?

(farklı kelimesi düzeltilmiştir.)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
BaRY dedi ki:
İslam hukuku ile Şeriat farklı şeyler mi?
hem evet hem hayır. yerine göre. yani İslam hukukundan bahsederken şeriat kelimesini kullanırsanız kimse size Zerdüşt Şeriat'inden mi bahsediyorsun demez. Aslında ülkemizde de maalesef yerleştirilen şeriat korkusunda İslam Hukuku vardır. ama mesela Mısır'daki birisi Fransa hukuk sisteminden bahsederken de şeriat der. Umuyorum anlatabilmişimdir.

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir vatandaşımız gözden çıkarmayın hemen.Ben hala Mısır'lının iftira ettiğini sanıyorum.Çünkü adam kayıplara karışmış e tabi başı belaya girecek.O ülkenin kurallarına saygım var.Eğer haber gerçekten doğruysa.Allah taksilatını affetsin.Ama iftiraya kurban gitmesini bir soydaşım olarak göz yumaman.O Mısır'lı adamın bulunmasını isterim.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli Dostlar,

Çağdaş ülkelerde (ama hepsinde değil; örneğin Danimarka gibi çakma libertaryen ülkeleri dışarıda bırakıyorum), kişilerin inancına hakaret ederseniz, tazminat ödersiniz, ceza alırsınız. Ağzınıza biber sürülür, bir daha yapmazsınız. Özür dilersiniz. Konu kapanır. Ha tabii siz şerî hukuk istiyorsunuzdur, evrensel ve kaynağı insan olan insan odaklı hukuk yerine inanç temelli hukuk istersiniz; onu üstün tutarsınız. Orası sizin bileceğiniz iştir. O zaman böyle saçmalıklara (tamamen kişisel görüş) katlanırsınız; göze göz alırsınız, kafaya kafa alırsınız. Yeri gelir bir söze kafa alırsınız. O hukukun adı da adalet olmaz.

İnsan canına kast eden hiçbir adalet sistemini hukuk olarak görmemekle birlikte ülkelerin kendi vatandaşlarına, vatandaşların kabul ettiği kalite sınırları içinde davranma hakkı vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından, vatandaşımıza bir şey olduğunda uluslararası alanda çok ciddi olay çıkartacak bir tavır görmek isterim.

Güzel günler dilerim,

[size=9pt]Not: Arkasında başka işler varsa bilmem de, aksettirildiği hâlini yorumladığımı belirtirim. Ha tabii, bu hap ticareti yapanın kafasının kesilmesini onayladığım anlamına gelmiyor. Manyak mısınız? Bu nasıl cezadır? Neyse, Türkiye Cumhuriyeti'nde henüz bu cümleleri kurmam suç sayılmıyor.[/size]

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Değerli Dostlar,

Çağdaş ülkelerde (ama hepsinde değil; örneğin Danimarka gibi çakma libertaryen ülkeleri dışarıda bırakıyorum), kişilerin inancına hakaret ederseniz, tazminat ödersiniz, ceza alırsınız. Ağzınıza biber sürülür, bir daha yapmazsınız. Özür dilersiniz. Konu kapanır. Ha tabii siz şerî hukuk istiyorsunuzdur, evrensel ve kaynağı insan olan insan odaklı hukuk yerine inanç temelli hukuk istersiniz; onu üstün tutarsınız. Orası sizin bileceğiniz iştir. O zaman böyle saçmalıklara (tamamen kişisel görüş) katlanırsınız; göze göz alırsınız, kafaya kafa alırsınız. Yeri gelir bir söze kafa alırsınız. O hukukun adı da adalet olmaz.

İnsan canına kast eden hiçbir adalet sistemini hukuk olarak görmemekle birlikte ülkelerin kendi vatandaşlarına, vatandaşların kabul ettiği kalite sınırları içinde davranma hakkı vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından, vatandaşımıza bir şey olduğunda uluslararası alanda çok ciddi olay çıkartacak bir tavır görmek isterim.

Güzel günler dilerim,

[size=9pt]Not: Arkasında başka işler varsa bilmem de, aksettirildiği hâlini yorumladığımı belirtirim. Ha tabii, bu hap ticareti yapanın kafasının kesilmesini onayladığım anlamına gelmiyor. Manyak mısınız? Bu nasıl cezadır? Neyse, Türkiye Cumhuriyeti'nde henüz bu cümleleri kurmam suç sayılmıyor.[/size]

Bu forum da kim şeriat istiyor ki böyle suçlama yapıyorsun.Ben de Çözümü Nükleer olabilecek şeyleri basit ve gerici buluyorum.Ayrıca çevreye zararlı. :)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Bu forum da kim şeriat istiyor ki böyle suçlama yapıyorsun.

Yazdığım şeylerde böyle bir söz veya ima bulunmamaktadır. İkinci çoğul şahıs olaran anılan kişiler, hâlihazırda bu yönetim altında yaşayan, daha önceki mesajlarda adı geçen ülkenin vatandaşlarıdır.

Güzel günler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...