ALLAH kelimesinin inanılmaz sırrı

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
gorsel_allah.jpg

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur’an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.
Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.
Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.
Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.
Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.
-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.
- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor
- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.
Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştıran bir psikolog.

Kaynak:http://www.mailce.com/allah-kelimesinin-inanilmaz-sirri.html

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Dinimizin kıymetini bilmek gerek ..

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Demek ki Allah'ın Şafi İsmi Kendi isminde tecelli ediyor. Sağolasın myefsane :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
mükemmel ya

namaz kılmak da vücuda iyi geliyor ve dinç tutuyor

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
tabiki müslümanız ama arkdaşlar böyle şeyler insanları hem müslümanlıktan uzaklaştırıyor hemde diğer dindeki insanların ne salak insanlar lafına maruz kalıyoruz.böyle konuşmamım nedenini söyleyeyim=ALLAH kelimesi bir kere türkçe bir yazıdır.ve ne alakası var 'a l' l 'a 'h' harflerinin insanları rahattığı. bizi rahatlatan o harfler değildir arkadaşlar bizi rahatlatan şey şudur-bizi yaratanı o anda anıyoruz ve zikir ediyoruz.yanii sen ister yunanca yaratanı söyle ister arapca ister ingilizce.sonuçta dil sadece bir araç.yinede ben böyle bir habere sevindim.bilmem bana katılıyormsunuz.umarım saçmalamamışımdır.

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Artık sağlığa faydalı olduğu için günde 5000 kere Allah diyen tipler oluşur.

Allah Allah dedim psikolojim rahatladı.
Muhammed deyince ne oldu sen bilirsin Allah'ım
Senin adınla bin yıl uzun yaşarım.
Her şeye sen kadirsin Allah'ım.

Şeklinde zikirli ilahilerde çıkabilir.

ALLAH kelimesi bir kere türkçe bir yazıdır

Allah kelimesi Arapçadır. Türkçesi GökTengri:)

Söylediklerine kısmen katılıyorum. Bence Allah'a inanan ve iman eden bi insanın psikolojisi bozulmaz. Hatta bazıları var kendini göklerde sanıyo:) Yani o kadar psikolojileri rahat ve o kadar dünyadan uzaklar.

yucellll43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Azcık sacmalamıssınız allah turkce yazılıyo ama her dılde aynısı soylenır allah dıye sen harflere takılma allah nasıl denıyo ona bak araplarda h farklı ama h harfı cıkarıyolar söylerken ;) caktın köfteyi okey

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
arkadaşlar okunuşları aynı tamam onda sorun yok.ama yazılışları farklı bunu söylemek istedim.
haberde sadece türkçe dilinde oluyor gibi hava vermiş.
türkçe kelimedir demedim ''TÜRKÇE YAZIDIR DEDİM''

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Fransızcada olsa italyacada olsa sonuçta birşekilde sadece isminin bile bu kadar hayrı var. Nece yazılırsa yazılsın her yolda ya da her koşulda ona sığınan üzülmez.

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
zikir yani Allah'ı anma kalpleri temizler. tabi yabancı dillere tercümelerde farklılıklar olabiliryor. örneğin A"llah katı" denirken bizde ingilizceye aktarımda "kingdom" krallık kullanılıyor. ama Allah kelimesi beynelmilel, evrensel bir kelime. gerçek iman edenlerin ortak olarak kullandıkları isimdir.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
tabiki müslümanız ama arkdaşlar böyle şeyler insanları hem müslümanlıktan uzaklaştırıyor hemde diğer dindeki insanların ne salak insanlar lafına maruz kalıyoruz.böyle konuşmamım nedenini söyleyeyim=ALLAH kelimesi bir kere türkçe bir yazıdır.ve ne alakası var 'a l' l 'a 'h' harflerinin insanları rahattığı. bizi rahatlatan o harfler değildir arkadaşlar bizi rahatlatan şey şudur-bizi yaratanı o anda anıyoruz ve zikir ediyoruz.yanii sen ister yunanca yaratanı söyle ister arapca ister ingilizce.sonuçta dil sadece bir araç.yinede ben böyle bir habere sevindim.bilmem bana katılıyormsunuz.umarım saçmalamamışımdır.

katılıyorum

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bak olmadı şimdi
Allah [cc]ismi azamdır esmul husnanın yukarısında 999 adet ismi celilin birleştiği noktadır[bildiğimiz 99]canlı cansız tüm yaratılanlara vurulan mühürdür
ismiazamın her hafişerifi Rabbimizin bir ismine tekabul eder bunda şifa olduğuda gayet tabii dir
senin haklı olduğun konu
iyi bir müslüman!olduğumuz için Allah[cc]lafzışerifini türkçe telafuzla okuyoruz onu tecvidli okursan o zaman anlarsın
en son saçmalamamışımdır kelimesine gelince
canım kardeşim eğer fırsatını bulursanki neyap yap bul kur'anı tam tecvid okumayı öğren ve kur'an mü'minlere şifa müşriklere hasardır mealine uygun olarak seni her türlü sıkıntı ve üzüntüden kurtardığını göreceksin
yani iiyi niyetini anlıyoruz bu saçmalık değildir bilgi eksikliğidir inşaallah bunu tamamlarsın
not kur'an dili yani tecvidli kur'an ve hadis okumak dışında arabça kullanmam kullanmaktanda kaçınırım
görüşümüz gereği türkçeyi uydurmalardan uzak olarak tercih ederim
selam ve dua ile

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
daha nice sırları da vardır bilmediğimiz sağolasın