Allah Bize Yeter

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ALLAH BİZE YETER…

Sahip olduklarınızın sizin olduğunu düşünüyorsanız, muhtaçsınız demektir.

Varlık içinde yokluğu görmemişseniz, yoksulsunuz demektir.

Cesaret, Allah’tan hakkıyla korkmaktır; korkmuyorsanız korkaksınız demektir.

Kelimeler kalbinde hikmetler taşır, hikmeti görmüyorsanız cahilsiniz demektir.

İnfak etmek, azametle bilinir; vermeye güç yetirirken veremiyorsanız âcizsiniz demektir.

Ama bir ömrün kavşağında durup geçmişe set çekebiliyorsanız cesursunuz demektir.

Sebeplerin ardındaki sebebi, her şeyin üstündeki müsebbibi arıyorsanız ârifsiniz demektir.

Vazgeçilmez olan için kendinizden bile vazgeçtiğinizde hazırsınız demektir.

Ve bir gün her şeyiniz hiçbir şey olduğunda, gemileri yakmak için imkansızı düşlerken… ALLAH SİZE YETER…

Doğumla ölüm arasında, gecenin karanlığında, bir şafak aydınlığında, dört mevsim yedi iklimde… ALLAH BİZE YETER...

İhtiyacı yaratan, hiçbir şeye muhtaç olmayan, lütfeden, ihsân eden ALLAH BİZE YETER...

Kimsesiz kaldığımızda, mutluluğumuz alındığında ellerimizden, yalnız bırakıldığımızda, suçlandığımızda, kınandığımızda; bir seccadenin şefkatinde dualar kalbimize deyip geçerken, dil ile ikrar edilen kalp ile tasdik olunduğunda… ALLAH BİZE YETER...

Kalbimiz ağrıdığında, dilimiz dolandığında, omuzlarımızın üzerinizdeki yükün altında ezilirken; sevilmediğimizde, sorulmadığımızda, anılmadığımızda…

Yorulduğumuz zaman, direnmekten vazgeçmeyi düşündüğümüzde, hata ettiğimizde günahın pişmanlığıyla tükenirken…

Velhasıl yandığımız zaman zulmetin alevinde, ateşi serin ve selametli kılan ALLAH BİZE YETER.

Duanın gücünü anlayıp yalnız O’ndan istediğimizde, O’na dayanıp güvendiğimizde, O’ndan başka hiçbir şeyimiz kalmadığında…

ALLAH BİZE YETER

O, ne güzel bir vekil, O ne güzel bir dost, ne güzel bir yardımcıdır.

Ey Rabbimiz, Bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır…

Kaynak

------------------
Daha önceden verilmiştir belki, aratmadım forumda :)

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allahtan başka hiç kimseye hiç birşeye ihtiyacımız yok aslında bize o vazgeçemediğimiz ve uğruna neredeyse kul olduğumuz değerleri sağlayan ne? Ey insanoğlu ve ey ben :)

Allah bizi rahmetinden mahrum etmesin. sağolasın TudRoy ;)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yetebileni yetirmek için 'yetişmek' lazım.

ne demiş koca Mevlana ;

'Hamdım , piştim , yandım'

Allah ım yakmadan yandırdıklarından eyle bizi...

hoş yazı için saolasın yaşı genç kendi olgun kardeşim.

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
aslında bunları öss'ye bir gün kala eyüp sultan'a sel gibi akanlara okutmak lazım.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Hani şu vardır sen önlemini al sonra Allah'a tevekkül et. Gerekli çalışmayı yapıp hazır olduktan sonra güzel. hiç birşey yapmadan mübarek insanlara sığınarak dua etmek doğru değil sanırım. Duası kabul görenlerin hürmetine bizim duamızında kabul edilmesini istemek ayrı bir durum. Ne yazıkki bu bilinçte olmayanlar çok.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar tevessül dediğimiz olay daima geçerli,
sıkıştığımızda mübareklerin yüzü suyu hürmetine rabbimize yapacağımız dua geri çevrilmez araya büyükleri koymakta Rabbden istemekte fayda var
ne diyelim hasbinallahuniğmel vekil niğmel mevla ve niğmel masir

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Amin inşAllah :) Sizler de sağolun kardeşler :)

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel..

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allahtan başka hiç kimseye hiç birşeye ihtiyacımız yok aslında bize o vazgeçemediğimiz ve uğruna neredeyse kul olduğumuz değerleri sağlayan ne? Ey insanoğlu ve ey ben :)

Allah bizi rahmetinden mahrum etmesin. sağolasın TudRoy ;)

Amin...
Çok güzel açıklamışsınız yüreğinize sağlık.:)
TudRoy seninde yüreğine sağlık.:)