Allah Belanı Versin XP

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyice sinir oldum bunedir böyle arkadaş.Konuya geçelim.Dün akşam pc açıkken birden kilitlendi hiç bişi açmadı.Yeniden başlattım bu sefer masaüstü resmi var diğer masaüstü simgelerin hiçbiri gelmedi.Bide arada bir ms-dos dosyası çıkıp hemen gidiyodu ekrandan.Sonra format attım hemde 2 kere.Şimdi verceğim resme bakın hangi programa tıklasam mahvediyo.
İşte resim:
resim_924144971.PNG

Evet programa tıklıyorum programın ikonunu yok ediyo bide tıklarken böyle oluyo.Ms-Dos geliyo.
İşte resim:
resim_399733142.PNG

Lütfen yardım edin bi el atın düzeltelim şu XP'yi 2 kere format attım banamısın demedi yine aynısı.Hard diskten kaynaklanabilirmi.Bide 1-2 program sorun olmuyo ama çoğunda programı bozuyo.Sorun nedir bilen varsa mesaj atsın lütfen.
İyi günler...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
modifiye xp ondan kaynaklana bilir yada wista teması ise o kaldır o temayı önce bak bakalım gene o hatayı verecekmi..

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle xp kurulum cdnizi değiştirmenizi öneririm,çünkü görüntülere bakılınca üzerinde oynanmış,vista görüntüleri ve simgeleri eklenmiş olduğu görülüyor,bu tip kurulumlara itibar etmeyin orjinal ,üzerinde oynanmamış xp ile kurulum yapın.Sorunun kaynağı harddisk değil bence virüs,mümkünse sadece C'yi değil diğer sürücüleri de(D..E hangi bölüm varsa) biçimlendirin,sonra temiz kurulum yapın.

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumlar için teşekkürler ama bende normal xp format cdsi ve vista görünümlü xp cdsi var 2 sinide denedim böyle oldu.aynı şeyler oldu.bide bende windows7 cdsi var xp ile hız farkı olurmu onu sorcaktım bide.

garfi

Asistan
Reaksiyon puanı
2
autorun problemi sanırım.yeni bir windows ve ardından temizlenmiş bir flash bellek aracılığı ile kuracağın güncelleştirilmiş nod32 ile temizleyebilirisn.

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tşkler saolun dediğinizi yapıcam bide win7 ile xp arasında hız farkı olurmu 3 gm ram var.

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlemci: Dual-Core CPU E5300
ekren kartı:1 gb ati hd 3650 128 bit
çift çekirdek

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurucam yardımın için teşekkürler + bonus.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Aha XP'yede bela okundu.Arkadaşlar DOS kaldı ona kim konu açacak :)

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostum antivirüs olarak Antivirmi kurmuştun format atmadan önce benim başıma gelmişti buna benzer bir olay ondan biliyorum sonuç olarak bütün diski komple silerek baştan kurulum yapmıştım tabe bi daha antivir kullanmamak üzere.Kolay gelsin..

GökhanGirgin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İyice sinir oldum bunedir böyle arkadaş.Konuya geçelim.Dün akşam pc açıkken birden kilitlendi hiç bişi açmadı.Yeniden başlattım bu sefer masaüstü resmi var diğer masaüstü simgelerin hiçbiri gelmedi.Bide arada bir ms-dos dosyası çıkıp hemen gidiyodu ekrandan.Sonra format attım hemde 2 kere.Şimdi verceğim resme bakın hangi programa tıklasam mahvediyo.
İşte resim:
resim_924144971.PNG

Evet programa tıklıyorum programın ikonunu yok ediyo bide tıklarken böyle oluyo.Ms-Dos geliyo.
İşte resim:
resim_399733142.PNG

Lütfen yardım edin bi el atın düzeltelim şu XP'yi 2 kere format attım banamısın demedi yine aynısı.Hard diskten kaynaklanabilirmi.Bide 1-2 program sorun olmuyo ama çoğunda programı bozuyo.Sorun nedir bilen varsa mesaj atsın lütfen.
İyi günler...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bunun tüm sebebi Alman.NAT virüsüdür. Bu bütün executable(exe) dosyalarına bulaşır
ve senin masaüstünün gelmemesinin sebebide EXPLORER.exe sistem dosyasına bulaşıp tahrip etmesidir. Malesef bulaştığı dosyaları tamamiyle kullanılmaz hale getirdikten sonra içlerine yerleşir. Format attığında yedek dosyalarınada bulaştıysa tekrar sistemine sızar. O exelerin açılmama sebebide tamamiyle tahrip olduğudur. Ve onları açmaya çalıştığında virüs tekrar sisteminde dolanmaya başladı bilgine .. Kurtuluş için bütün EXE Dosyalarını sileceksin yedek olanlarda. Üzgünüm bütün yedeklerin gitti bunun işletim sistemiyle bir alakası yok. NOT : Antivirüsler malesef buna bir çözüm bulamıyorlar.Eğer sistemin tekrar kilitlenirse CTRL + Alt + Del ile yeni görev den exeleri çalıştırabildiğini göreceksin. 6 Yıl önce aynısı benim başımada gelmişti. Bütün yedeklerim ölmüştü. Geçmiş olsun.

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorumun cevabını aldım.Mesaj yazan herkese çok teşekkür ederim.Bforumu bayaa sevdim herkes çok yardım sever.Hepinize çok çok çok teşekür ederim.İyi günler...

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Komik mi olduğunuzu sanıyorsunuz? Bu sıralar moda oldu, Allah belanı versin XP, Ubuntu, Server, Office vs. Adam gibi konu başlığı bulamıyor musunuz? Yerlerde gezen eğitim seviyeniz ancak böyle bir başlığa mı izin veriyor?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Allah'ın işi gücü yok, bu aralar bizim bela isteklerimizi yerine getiriyor. :)

Pantaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Komik mi olduğunuzu sanıyorsunuz? Bu sıralar moda oldu, Allah belanı versin XP, Ubuntu, Server, Office vs. Adam gibi konu başlığı bulamıyor musunuz? Yerlerde gezen eğitim seviyeniz ancak böyle bir başlığa mı izin veriyor?

sorumun sevabını aldım konu kapandı niye güncelliyosunki.hem eğitim seviyemden sanane.bu forumda siz insanları eğitim seviyesine göremi ayırıyosunuz.yaşın benden büyük olduğu için saygımdan bişi demiyorum.
herkese iyi günler.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Allah Belanı Versin Windows 7 Konusunuda Sen Açmadın mı :) Nedir İşletim Sistemleriyle Senin Sorunun :)

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
olayın işletim sistemiyle ne alakası var benim evdeki sistemim 5. yılına giriyor hiçbir problemim yok. adam gibi kullanamadığınız sisteme pislik atmak moda oldu sanırım..

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
temiz bir xp cd si bul. Xp güzel proğramm cillop :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Önce windows 7 şimdide windows xp'ye bela okunuyor bakalım sırada hangi işletim sistemi var...