Alkollü içki ve sigaraya zam!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bizde açık,kapalı alanda yasak öyle saçma bir yer benim ışyerim milleti depo gibi bir yere tıkıp orda sigara içtiriyorlar çıkanlar sigara banyosu yapmış gibi oluyor yani öyle saçma bir yer.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
amerika ve avrupaya göre aldığın maaşlar aynı mı ki fiyatlar daha pahalı olsun ??¿

Orada (amerika) 1 devlet memuru (öğretmen) maaşına 4000 Litre benzin alırken burada 500 Litre alabiliyorsun..

Sırf benzin yüzünden yurt dışında yaşamayı düşünen biriyim bu kadar fark olduğunu söylediğin iyi oldu :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Birileri diyorya telefon almayın üretin diye, bende onlara diyorum ki, başınız sıkışınca hemen en kolay para yöntemi ZAM a sarılmayın işinizi adam gibi yapında millet biraz nefes alsın

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ben de tam tersini söylüyorum. :)
ağız kokusu çekiliyor yine bir nebze de, kendini michael corleone zannedenlerin kahrı çekilmiyor be viking.

o kim ki? beni görse gıcık kapar mı? the x-files'taki sigara içen adam kadar olmasa da sigara içiyorum her yerde bazen onu geçebiliyorum gerçi...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
ben de tam tersini söylüyorum. :)
ağız kokusu çekiliyor yine bir nebze de, kendini michael corleone zannedenlerin kahrı çekilmiyor be viking.

Elbette alkolünde iğrenç ağız kokusu var ama benim yorumum aydan aya veya özel günlerde tüketen kişiler içindi, bu insanlar alkolik değiller eğlenmek için özel günlerde tüketmek istiyorlar ama fiyatların tavan yaptığını görünce çoğu alamıyor veya içmek istediği içkilere yöneliyorlar.

Her gün içen veya haftadan haftaya içip sarhoş olup ağızı leş gibi kokanları bende kınıyorum.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Unutulanı hatırlatayım Durmak yola devam....devam devam

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Elbette alkolünde iğrenç ağız kokusu var ama benim yorumum aydan aya veya özel günlerde tüketen kişiler içindi, bu insanlar alkolik değiller eğlenmek için özel günlerde tüketmek istiyorlar ama fiyatların tavan yaptığını görünce çoğu alamıyor veya içmek istediği içkilere yöneliyorlar.

Her gün içen veya haftadan haftaya içip sarhoş olup ağızı leş gibi kokanları bende kınıyorum.
benim hiç canım çekmiyor bira alıp içmem ama fiyatlar çok abartılı.

Reaksiyon puanı
10,327
bugün parliament için 50 kuruş daha fazladan bayıldık. bayinin verdiği bilgiye göre, bu zam değilmiş, vergi ayarlamasıymış! :)

nikimaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç caydırıcı değil -)
İçerim ben bu zam olayına.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
on lira idi,
şimdi oldi 10 lira 50 kuruş(cuk)! :)

9lira iken almaz marlboro alırdık bize gelmez bize kırmızı gerek.
84c2190428fab615f415fc27911c63de.jpg

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Sigara sağlığa ve çevredekilere zarar veriyor. Eyvallah bunu kabul ediyorum. Bende sigara kullanıyorum aslında içmemek en iyisi. Fakat şöyle bir durum var. Tütün yetiştiriciliği var ülkemizde ve bu tütünler Türkiye'de sigaraya dönüştürülüp yurtiçine veya yurtdışına satılıyor. Konu şu; Ülkemizde üretilip ülkemizde satılan sigara 10 Lira, Aynı sigara sadece TAPDK bandrolü almadan ihraç ediliyor ve ihraç edilen sigara ülkemize tekrar kaçak olarak giriyor. Bir sürü el değiştirmesine, üzerine kar koyulmasına rağmen aynı sigara 5 liraya alıcı buluyor. Bu sadece sigarada değil çoğu şey de böyle. Ülkemizde yetişen toprağımızın ürünleri bize uçuk fiyatlara satılırken ihraç etmeye geldiğinde bedavaya gidiyor. Her şeye zam maaşlara yok. Durmak yok yola devam :(

ygtcl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl bir zamsa millet karton karton aldı