Alkolde şok yasaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
alkolde-sok-yasaklar-3313228.Jpeg

Alkole ekran ve gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında satış yasakları geldi.

Yeni yasaklara göre, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere de yer verilemeyecek.Meclis Genel Kurulu’nda, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin ikinci maddesi üzerinde AK Parti’nin verdiği önerge kabul edildi.

Kabul edilen önergeye göre; alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, münhasıran alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek. Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.

İÇKİ SATIŞINA SAAT AYARI!

Alkollü içkiler, 22:00 ila 06:00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.

Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemeyecek.

Milliyet

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
insan göz göre göre kendini nasıl zehirler anlamıyorum sorsanız herkes musluman bu ulkede ama haram olanı yapmak da sınır tanımıyorlar ALLAH hayır etsin sonumuzu

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bu sınırlamalara Ayran dahil mi ?
Malum milli içki ilan edildiğinden beridir benim için masumiyetini yitirdiydi... :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
insan göz göre göre kendini nasıl zehirler anlamıyorum sorsanız herkes musluman bu ulkede ama haram olanı yapmak da sınır tanımıyorlar ALLAH hayır etsin sonumuzu
kafa kağıdında müslüman o kısım,, kafada var bişeyler o yüzden kafayı buluyorlar...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu sınırlamalara Ayran dahil mi ?
Malum milli içki ilan edildiğinden beridir benim için masumiyetini yitirdiydi... :)
içine alkol katarsan dahil abi :D

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Saat sınırlaması uygulamada başarılı olursa tüketim bayağı düşer.Güzel.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bu seferde gündüz alıp ulu orta içmesinler :)

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu seferde gündüz alıp ulu orta içmesinler :)

İçen stok yapar içer, o saatlerde satış yasak içmek değil. Gündüz içenler milleti daha fazla rahatsız ediyor:

[video=youtube;n4SLuQ3wQlA]http://www.youtube.com/watch?v=n4SLuQ3wQlA[/video]

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yasağın çözüm olamayacağını anlayamadı gitti yönetenler arkadaş!O yasak bu yasak!E sonunda ne oluyor,bırak isteyen içsin isteyen içmesin,kuralı koyarsın,herkesin özgür biçimde insani standartta yaşayabileceği kamu alanlarını yaratırsın,sonra uymayan cezasını çeker.İçkinin haram kısmınada bırakalım Allah baksın!Ben bilmiyorsa anlatırım çevremdekilere zararlarını,ordan sonrası Allah ile içen arasında.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bizim için çok sorun olmaz uygulansa bile erken saatte alıp dolaba koyarız ama en azından turistik yerler ayrı tutulmalıydı

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Italya-Pisa da saat 22 den sonra sise ile disari icki satisi yasak .. benzer örnekleri avrupada var.
Alkol maalesef sisede durdugu gibi durmuyor, belli bir saatten sonrasi yasaklanmasi mantikli cünkü icemeyi düsünmeyen bile ictikce icesi geliyor.
alkolden kaynaklanan trafik kazalari ve benzerleri umarim azalir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
babam, bir sarhoş yüzünden araba kazası ile vefat etti. bu herkesin başına gelebilir. dicek sürüyle şeyler var.....

YST

Asistan
Reaksiyon puanı
2
satışını yasaklamak yerine içip sapıtana daha sert cezalar verilmesi bence daha akıllandırıcı olur...

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
her türlü içeriz abicim yasak masak vız gelir tırıs gider

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu çözüm değil her türlü içkinin yazılı ve görsel basında yasaklanması lazım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bişeyi ne kadar sıkarsan o kadar artar daha bunu öğrenemediler. Bkz. Konya

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
yandık içki 22 den sonra karaborsa ya düşücek kime ne bilader kim ne isterse kaçta isterse istediği şeyi içer kimsenin karışmaya hakkı yoktur bu direk insan haklarına müdahaledir hür iradeyi engellemektedir !!!

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
zaten başımızda bir "BÜYÜK" olacaksa, 21:59' dan önce olur. Sıkıntı yok.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hala bazı arkadaşlar bu çözüm değil hiç bir şeyi bitirmez falan demişler, zaten amaç bana göre iyi niyet, ne kadar azaltırsa kardır. Bakınız sigara yasaklarından sonra sigara satışları yüzde 5-10 arası düştü kötümü oldu tabiki hayır. amaç bir nebze olsun azaltıla biliyorsa ne mutlu.Devlet vatandaşını kötü alışkanlıklardan korumak zorunda elinden geldiği kadar.

Reaksiyon puanı
10,327
sigaraya ölüm ama alkole özgürlük!
bizim malum zihniyetlilerimiz hep böyle düşündü maalesef.

alkol o kadar özendirildi ki diziler, basın medya vasıtasıyla, alkol alma yaşı 9-10'a kadar düştü nerdeyse...
bir ülkede sarhoş çoğalması demek suçun, zulmün, her türlü kötülüğün o ölçüde yaygınlaşması, çoğalması demektir.

ama bu kararı alanlara çok kızıyorum, şimdiye kadar aklınız nerdeydi diye...
iş bu raddeye gelene kadar niye akıl etmediniz diye...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Lafa gelince medeni ülkeleri örnek alalım, çağdaşlık, modernite ne gerektiriyorsa onu onlardan alalım derler.

Lafa gelince hiç o medeni ülkelere bakmazlar!

Üşenmiyorsanız bakın bakalım o medeni çağdaş ileri ülkelere, oralarda alkol için ne yasaklar var!

Bir de her şeyin kılıfını Özgürlük Yapmışlar...
Senin kız kardeşinin, annenin, sevgilinin, eşinin saat 22:00'den sonra sokakta özgürce dolaşma hakkı var mı bir düşün!
Ben söyleyeyim yok! Niye yok, çünkü, ayyaşı var, sarhoşu var, tinercisi var, var oğlu var!

Değer verdiğiniz bir kadını düşünün...
Kız kardeşiniz olur, sevgiliniz olur, arkadaşınız olur...

Gece kaldırımda yürüyorsunuz!
Karşınızdan elinde içki şişesi ile birisi ya da birileri geliyor.

Yanınızdaki kadını onlardan uzak olacak şekilde diğer tarafınıza alırsınız!
Neden bunu yapıyorsunuz?

Çünkü o elinde alkol olan, kişi yanınızdaki kadına her an yanlış bir harekette bulunabilir!

Şimdi söyleyin bana!

Sizin alkol alma özgürlüğünüz var da bizim sokakta sizden emin olarak sizden bir tehlike gelmeyeceğini bilerek güven içinde gezme özgürlüğümüz yok mu?

kgt1453

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ahlaki değerleri artan bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Tabi budurum bazılarında kaşıntıya strese sebep olabiliyor.

Nede olsa ahlak degerleri İslam da yogun bicimde var. :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kafası ayık yöneticilerden ne gördünüz de sarhoşlardan bu denli çekiniyorsunuz anlamadım. Saat 10'dan sonra içki satılmayınca sokaklar daha güvenli olmayacak, çünkü içmek için illa 10'dan sonra almak gerekmez. Buzdolabı diye bir şey icat edildi, öneririm kullanmanızı.

Avrupa'daki yasakları örnek verenler de Avrupa'nın her şeyini alalım moduna girmişler. Şimdi "Avrupa'nın güzel yönlerini örnek alacağız tabi." diyecekler. Haklısınız ama bu yasakların güzel olduğuna kim karar verecek, size güzel geliyor diye bunun mutlak güzel olduğunu kim iddia edebilir?

Kaçak satış, sahte içki furyası tavan yapmaz umarım da aldıkları kararla insanları koruyalım derken ölümlerine sebebiyet vermezler.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
İyi de benim kafama atılan o pis şişenin iyi olduğunu iddia edebilirmisin. Beyni yerinde insan bunu yaparmıydı.

Keşke üretim tüketim alım satım ithalat hepsi yasak olsa da şu meretten kurtulsak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...