Haber Alkışlar Muslera için! Galatasaray'ın yıldızından dikkat çeken istatistikler

Bu konuyu okuyanlar

Lord Erenify

Imperial Lord
Katılım
11 Mart 2023
Mesajlar
1,123
Reaksiyon puanı
563
Puanları
113
Yaş
17
Galatasaray'ın 11 Ağustos 2011 yılında Lazio'dan transfer ettiği ve 12 senedir vazgeçemediği Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, performansıyla tüm alkışları topluyor. 2022-2023 sezonunda kalesine gelen 80 şuttan 64'ünü kurtarmayı başaran 36 yaşındaki Muslera, Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda kilit bir rol oynuyor.

12 sezondur Galatasaray forması giyen ve bu süreçte tam 5 lig şampiyonluğu yaşayan Fernando Muslera, sarı-kırmızılıların yaşamış olduğu başarılarda büyük bir rol oynadı. 36 yaşındaki kaleci, bu sezonki performansıyla da göz doldurmaya devam ediyor.

KALESİNDE DEVLEŞMEYE DEVAM EDİYOR

Trabzonspor maçındaki sakatlığını kısa sürede atlatıp fedakârlık yaparak tek bir maç kaçırmadan eldivenlerine kavuşan Uruguaylı kaleci, Kasımpaşa karşısında da hatasız oynadı. Hücum hattındaki yıldızların üstün performansına karşın, savunmadaki başarılı tabloda ön plana çıkan isim olan Fernando Muslera, bu sezon kalesine gelen 80 şutun 64 tanesini kurtararak parmak ısırttı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Sarı-kırmızılılar ile bu sezon 22 karşılaşmada forma giyen deneyimli eldiven, bu mücadelelerde 16 gol yerken 10 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı.

SÖZLEŞMESİ SENEYE BİTİYOR

Sözleşmesi 2024 yazında sona erecek olan Muslera, Türkiye'deki geleceğiyle ilgili olarak, "Vücudum izin verdiği sürece oynamaya devam edeceğim. Oyuncu olarak olmasa da her zaman Galatasaray'ın da Türkiye'nin de bir parçası olmaya devam edeceğim" diyerek kariyerine yönelik kritik bir ipucu verdi.

Kaynak: Alkışlar Muslera için! Galatasaray'ın yıldızından dikkat çeken istatistikler
 
Üst