- Reaksiyon puanı
- 530
Fenerbahçeden olaylı şekilde ayrılarak ülkesi Brezil-yaya dönen Alex de Souza, eski teknik direktörü Aykut Kocaman hakkında sert sözler kullandı. Kariyerini Coritibada sürdüren tecrübeli oyuncu, Kocamanla hiçbir şeyin yolunda gitmediğini söyledi.
Brezilya basınında yer alan röportajında Alexteki üzüntü ve kırgınlığın devam ettiği belirtildi. 9 ay sonra ilk kez böylesine açıklamada bulunan yıldız futbolcu, Aykut Kocaman takımın daha fazla koşmasını istiyordu. Bu fikirle yola çıkmıştı. 11-12 kilometreleri aşmamız gerektiğini anlatıyordu. Fakat bize yaptırdığı idmanlar bir işe yaramıyordu. Onunla tartışmaya başladım. Genellikle beni haklı buluyordu ama aramızdaki ilişki zamanla bozuldu. dedi.
Aykut Kocamanın kendisini göndermeyi kafasına koyduğunu iddia eden Sambacı, şunları kaydetti: Benimle çalışmak istemediğini söyledi. O bu takımın antrenörü, ben de kulüp tarihinde büyük bir isimdim. Bunu uzun süre yapamadı çünkü takımın hem gol kralı hem de asist kralıydım. Sorun yaşadığımız dönemde benden genç takımla idmanlara çıkmamı istedi. Vaslui ile Şampiyonlar Ligi maçı oynadık. 1-1 bitti. Ben de kötüydüm takım da. Aramızda bir sorun olup olmadığını sordu. Ben de Evet, kulüpteki ilk gününden beri, sportif direktör olduğun dönemde bile beni göndermek istediğini hissettiğimi söyledim. Bunu onaylayıp, Sensiz bir takım oluşturmaya çalışıyorum. sözleriyle durumu özetledi. Kocamanın kaptanlık görevini de kendisinden almaya çalıştığını ama başaramadığını dile getiren Alex, arkadaşları arasında yeni kaptan seçmeye çalışıldığını ama kimsenin bunu kabul etmediğinin altını çizdi. Sözleşmesi bitene kadar ayrılma düşüncesi taşımadığını vurgulayan başarılı isim, Türkiyede çok büyük bir kupa kazanmadım. En büyüğü Şampiyonlar Ligi çeyrek finaliydi. Hâlâ futbolcu arkadaşlarımla görüşüyorum. Türkiye Liginde çok şey kaybedildi. Avrupa Ligi ise beni şaşırttı ama Lazioya kadar güçlü bir rakiple karşılaşmadılar. Lazioyu elediler ama macera Benficaya elenerek sonlandı. yorumunu yaptı.
Zaman