Alex Heykelini Gözyaşlarıyla Açtı!

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
alex_de_souza_heykeli_bugun_aciliyor13476898180_h924726.jpg

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza'nın heykeli açıldı. Alex heykelin açılış töreninde gözyaşlarını tutamadı...

Fenerbahçe taraftarları, futbol takımı kaptanı Brezilyalı oyuncu Alex de Souza'nın heykelini bugün açtı. Dün 35. yaşını kutlayan Alex de Souza Fenerbahçe taraftarının kendi adrına yaptırdığı heykelin açılışına katıldı. Törene ayrıca tartarların dışında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve İdari menajer Hasan Çetinkaya da açılışta yer aldı. Başkan Aziz Yıldırım'ın ise Topuk Yaylası'ndaki programı nedeniyle açılışa katılmadı. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli ve Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da törende yer alan isimlerden oldular.

MALİYETİ TAM 32 BİN LİRA

Alex'in heykeli, yaklaşık 32 bin liraya maloldu. Bu parayı Fenerli taraftarlar kendi aralarında topladı. İş adamlarının katkı yapma isteği kabul edilmedi. Heykelin kaidesinin arkasına hesabapara yatıran taraftarların isimleri yazılacak. Lefter'in heykeli ile aynı malzeme kullanıldı.

"KAPTAN BİZİ BIRAKMA" TEZAHÜRATLARI

Alex de Souza ailesiyle birlikte Yoğurtçu Parkı'na geldi. Bu sırada taraftarların arasına karışan Brezilyalı futbolcuya yoğun ilgi gösterildi. Taraftarlar Alex'i bu özel günde "I Love You Alex" tezahüratlarıyla destekledi. Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'nın ardından Aykut Kocaman tören alanına geldi. Aralarında gerginlik olduğu iddia edilen Alex ve Aykut Kocaman burada basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Fenerbahçeliler "Kaptan bizi bırakma" tezahüratlarının ardından "Aykut Hoca buraya" diyerek tecrübeli teknik adamı da unutmadılar.

ALEX
DE SOUZA'NIN TÖRENDEKİ KONUŞMASI
"

Her şeyden önce burada benim bu ülkeye gelmemde pay sahibi olan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Hayat arkadaşım, eşim Daianne'ye teşekkür etmek istiyorum. O olmasaydı, bu kadar uzun süre kendi ülkemizin dışında onsuz yapamazdım. Öncelikle ona çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca şu an Yönetim Kurulu'nda olmayan ancak Türkiye'ye gelmemde çok büyük pay sahibi olmuş Hakan Bilalkutlualp'e de teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca başkanımız Aziz Yıldırım'a çok teşekkür etmek istiyorum. Geldiğim ilk günden bu yana doğru kişi olmuştur. Sıkıntılar olduğunda beni her zaman odasına çağırmıştır. Sıkıntılarımız birlikte aşmışızdır. Geldiğim günden bu yana sergilediği duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum."

"Aynı zaman şu ana kadar oynadığım bütün takım arkadaşlarıma kimle oynadıysam, hepsine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca çalıştığım teknik adamlara da teşekkür ediyorum. Daum'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bana yol gösteren isim olmuştur. Zico ayrı biri, her zaman idolüm olmuştur. Aragones'e futbol görüşünden dolayı çok büyük saygı duydum ve duyacağım. Sayın Aykut Kocaman'a da çok teşekkür editorum. Çünkü bütün hocalarımda olduğu gibi bu kadar sıkıntılı ve baskılı dönemde Aykut Hoca olmazsa, olmazdı."

Bu konuşmaları sırasında Brezilyalı futbolcu Alex de Souza göz yaşlarına hakim olamadı.

"Aynı zamanda burada ismini unutmuş olabileceğim kişiler olabilir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Eski tercümanım Ali ve şu anki tercümanım Samet'e de çok teşekkür etmek istiyorum. Bu kulüp için emek veren, bana destek olan herkesin yeri bende çok ayrıdır.

"TARAFTARA SÖZ VERDİ!"

Ben daha buraya gelmeden önce beni ikna etmeye çalışan kişiler bana hep Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünde bahsetti. O zaman hiçbir şey bilmiyordum. Araştırmaya başladım, Taffarel, Nobre ve Luciano ile konuştum. Ama inanmadım o zamanlar. Hala Fenerbahçe taraftarının nasıl bu kadar tutkulu olduğunu anlamıyorum. Sizlere söz veriyorum ki Fenerbahçe'de olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım."

"Burada aynı yerde Fenerbahçe'nin efesanesi Lefter'in heykeli de var. Hayatımın en güzel, en özel günü onunla tanıştığım gündü. Fenerbahçe bana Zico ile çalışma fırsatı sundu. Onunçalışmak benim hayalimdi. Fenerbahçe bana bu imkanı sundu. Fenerbahçe beni sizin gibi takımına bağlı taraftarlarla bir araya getirdi."

"HEYKEL FİKRİ DELİLİK DEDİM"

"İlk olarak
heykel yapılma fikri bana geldiğinde bu delilik dedim. 'Bunun için ne yaptım?' dedim. Ben saydığımız insanlar yanında bir hiçim. Fenerbahçe tarihinde ufacık bir şey yaptıysam ne mutlu bana. Hepinize bana bu tavırlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum."

http://www.haber7.com/guncel/haber/924388-alex-heykelini-gozyaslariyla-acti
a2439942411.jpg

a8445092434.jpg

sen1825522813.jpg

a3749901646.jpg

Arasi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galatasaraylı olarak Hagi'ye de bir heykel yakışırdı düşüncesindeyim. Alex' i de beğenerek izlerim, haketmişti böyle jesti.

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Galatasaraylı olarak Hagi'ye de bir heykel yakışırdı düşüncesindeyim. Alex' i de beğenerek izlerim, haketmişti böyle jesti.

bence sadece Haginin değil sizin UEFA kupasını kazanan 11 oyuncunun heykelini yaptırmanız lazımdı bu bana göre

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
helal be kaptan. Gerçekten fenerbahçe taraftarı olarak kaptanı çok benimsedik yarın öbür gün ayrıldığında veya futbolu bıraktığında. Gerçekten derin izler bırakacaktır bizlerde

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Fenerbahçeli taraftarlar olarak Fenerbahçeli sporcuların kadir kıymetini biliriz :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
vay be sonunda heykelini de dikmişler demek..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
galatasaraylı olarak takdir ettim. Allah her takıma heykeli dikilecek futbolcu nasip etsin.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bir Beşiktaş'lı olarak Alex çok sevdiğim bir oyuncudur. Bence de haketmişti böyle bir jesti. :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yakışır Kaptanımıza.
Ama bu Heykel açılışı sanki bir veda gibi oldu.
Bu üzdü beni.:(

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

bence sadece Haginin değil sizin UEFA kupasını kazanan 11 oyuncunun heykelini yaptırmanız lazımdı bu bana göre

Evet lazımdı ama yapmadılar işte:(

galatasaraylı olarak takdir ettim. Allah her takıma heykeli dikilecek futbolcu nasip etsin.
[MENTION=61849]Unal[/MENTION]Basgan
Komple bir semti kapatabilirsek, biz de efsanelerimizin heykellerini dikebiliriz.

Kısa ve net.

:D

xYUNUSx27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir fenerbahçeli olarak çok sevindim böylesine sıkıntılı bir dönemin böylece sonlanmasına. ayrıca herşeyin herkesin olduğu gibi alexli döneminde bir sonu olacak bu gün değil ise bir gün mutlaka. Ama umarım fenerbahçeye yakışır bir şekilde sonlanır bu macera

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bir gs li olarak gerçekten de alex i beğeniyorum, hem futbolcu olarak hem de duruş olarak.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Buradaki mesajlarda ne kadar hak ettiğini gösteriyor.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Alex bir yana Fenerbahçe bir yana bir GS lı olarak benim gözümde :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
"Fenerbahçe'de olduğum süre..." demiş sanırım sözleşmesi bitince gidecek :(

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hangi efsanemizin heykelini dikelim ? Hangi ilk 11 imizin heykelini dikelim ? :D Neyse ben bu heykel olaylarına hep karşıyım.Kim dikerse diksin.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Bende bir Galatasaraylı olarak çok severim Alex'i.Herkezin dediği gibi böyle bir jesti haketmiş.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Hangisinin Heykelini dikelim diyen Arkadaşlar.
Biraraya gelin,ve birinden başlayın o zaman.:)
Yoksa Efsanelerimizin Heykellerini dikmeye kalksak Kadıköy de yer kalmazdı.
Bence bu Vefa duygusu Her Taraftarda olmalı.:)
Öyle yada böyle yabancı olsun yerli olsun.Bu İnsanlar bunu hakediyor.Ha paralarını alıyorlarmı alıyorlar bu başka bir olay.