alert! previus fan failure.

ahyeluz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alert! Previous fan failure.
Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility
Press F5 to run onboard dignostics.

Bir kaç gündür bilgisayarım açılırken bu hatayı vermeye başladı, F1 e basıp bilgisayarı açıyorum ama sorunu çözmek istiyorum. Hatanın nedeni ne olabilir acaba yardımcı olur musunuz?

subita

Asistan
Reaksiyon puanı
2
fan çalışmıyor ya takıldı yada yandı... hata sonucu yanan parça olabilir... açıp bakmanda fayda var...

ahyeluz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler cevabınız için,ona bakacağım ama şöyle bişey de gördüm internette araştırma yaparken; system event log u temizlemek gerektiğini yazmışlar acaba bir çözüm olabilir mi sizce?

ahyeluz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler cevabınız için,ona bakacağım ama şöyle bişey de gördüm internette araştırma yaparken; system event log u temizlemek gerektiğini yazmışlar acaba bir çözüm olabilir mi sizce?

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Fan'ınız ile alakalı bir problem var.Sistem bunu algılamış aslında bu bir hata değil uyarı.Sistem sizi sorun daha fazla büyümeden çözümü bulmanız için uyarıyor.İşlemci yanabilir.

Hataya geldiysek , Fan aşırı derecede toz toplamış , takılmış olabilir.Ya da Fan'ı anakarta bağlayan kablolar zarar görmüş olabilir.Uzmana göstermekte fayda var.Sakata gelmez.

ahyeluz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fan'a baktım tekrar takıp yerine koydum powerdaki de islemcideki de çalışıyor. kapatıp açtım bir sorun olmadı ama ertesi gün yine aynı hatayı verdi. Çok geniş bir hata mı bu başka ne olabilir ki?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Ana kartlar islemci fanini dogrudan 12 v besleme ile calistirmaz. Pwm sinyali ile hiz kontrollu calistirir. Yani islemcideki isi ile fanin hizi dogru orantilidir. Burada olusan isiya ragmen fan hiz kontrolu yapamiyor anakart. Anakartta bir sorun olabilir, fanda bir sorun olabilir. Bu hatayi es gecmeyin biran once duzeltmeye veya teknik bakimdan anlamiyorsaniz bir teknik servis destegi ile bu sorunu cozun.