Öneri Alaylı Yazılımcılık

Bu konuyu okuyanlar

Həyat Qatarı

Öğrenci
Katılım
4 Ekim 2021
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18
Yaş
22
Öncelikle alaylı yazılımcı nedir onu anlatalım: Alaylı yazılımcı, bu işin mektebine gitmeden bu işi yapana denir. Okula gitmeden kendini yazılımda geliştirip bu işi yapan kişidir.

Bu konuda halen daha ortada net fikirler olmadığını düşünüyorum. Ülkede yön veren insanlar çok az, alaylı yazılımcı olup bu sektörde çalışıp, yaşadığı zorlukları, alaylı yazılımcı olmanın artıları eksileri, sektörde günden güne diplomaya olan önemin artıp azalması, bu konuda bence yeterince aydınlatılmıyoruz. YouTube'de falan anlatanlar var, alaylı yazılımcı olup yaşadıklarını, ama bunların sayısı az, farklı insanlardan farklı tecrübeler her zaman insanın ufkunu açar. Her insanın üniversite okuma fırsatı olamayabiliyor, veya lise yıllarını yazılımla geçirip, fen, sosyal, türkçe gibi derslere zaman ayıramayıp üniversite sınavında düşük puan alıp yazılımla ilgili bölümleri kazanamayabiliyor. Ve daha çeşitli nedenler sayabiliriz.

Alaylı yazılımcı olup da bu sektörle ilgili yaşadığı zorlukları, artıları eksileri, diploma meselesini falan konuşacak insanlara ihtiyacımız var. O insanlar bu forumda bu konuyu görüyorsa bizi aydınlatsın ki, bu konuda soru işaretleri de yavaş yavaş kalkmaya başlasın. Ne anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
 

Aslantaş

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2021
Mesajlar
43
Reaksiyon puanı
18
Puanları
8
Yaş
40
Mühendis olup yazılım bilgisi olmayan çok kişi var... İş ilanlarında da pek önemi yok, alışkanlıktan diploma yazılır... Eger bilgiliyseniz, örnek projeleriniz de varsa muhatapsız kalmazsınız, hatta size iş teklif ederler... O yüzden etiket ve isimlere takılmayın.
 
Üst