Alan seçim hakkında

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bu sene lise 1 i bitirdim. İstediğim meslek yazılım mühendisliği sayısal'da yani..Sayısal derslerim; Mat, geo=3, kimya=4, biyoloji 2, fizik 1(ilk dönem 3tü), düştü karneme, yani 1 zayıfım var.(sözeller 3-4) Sayısala gidebiliyorum fakat kafam cok karıstı, herkes cok zor ne işin var gibisinden söz ediyo..Sizce gitmelimiyim önerileriniz neler?

edit: düz lise.

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bende düz lisedeyim ilk başta sayısal seçmiştim bende otopsi uzmanı olmak istiyordum ... Ama her ders fizikçiyle kavga etmekten gına geldi tmye geçtim. Hem ayrıca bu senin seçimin yani ne olmak istiyorsaN ona yönel :) Ona bakarsan herşeyin zorluğu var ;) Yani bu senin seçimin :) Onlar bunlar zor demiş boşver .

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
hedefin netse o alanda yürü,şimdi zayıf olan derslerinin seneye de zayıf olacağı anlamına gelmez demek ki çok çalışmamışsın daha da kasman gerekiyor, hedefini belirle ve o yolda yürü inşallah. ama gerçekten çalışman gerekiyor daha da fazla çalışarak inşallah istediğin yere gelirsin.

kolay gelsin.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yazılım mühendisliği kolay bir meslek değil. eğer bunu yapabileceksen git. lise illaki biter. senn için önemli olan össye yazırlanman tabi yazlm mühendisliğini yapabileceğini gerçekten düşünüyorsan. ben meslek lisesi yazılmcıyım. daha Csharp ta şapa oturduk :D gittiğime gideceğime bin pişmanım. keşke düz lise gitseydim diyorum şimdi.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Şimdi alan seçimi kalktı aslında,okullarda öğrenci bir alanda eğitim alsın ve o alanda daha iyi puan alsın diye yine eskisi gibi sistem devam ediyor.
Sınava girip gerekli puanı aldıktan sonra,istediğin bölüme gidersin.Sözelci bölüme gidip,alabilirsen gidip tıp da okuyabilirsin.
O yüzden alan seçimi artık çok zor değil,diploma notuna en yüksek tutabileceğin bir alana yönelmen senin için daha avantajlı.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Lawa diploma puanı önemli ama sözel de başarı oranı yüksek örneğin bu bölümde hazırlanan bir öğrenci kendisi matematik vs. kasmaz ise pişman olur bence.