stayy_ayhan
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
karşı olanlara söylüyom yanlış düşünüyosunuz..öle bi şeyy olsaydı peygambeerimiz (S.A.V) başta o efendimiz kainatın sultanı akraba ewliliği yapmazdı..
akraba olmaktan değil de süt kardeşliğinden dolayı olduğu söyleniyor bu kaynakta......
ayrıca sakatlık hakkında...
akraba evliliği güzeldir tavsiye ederim..
eğer kötü birşey olsaydı dinimiz yasaklardı dimi..
siz bakmayın bilgisiz ecnebilerin amca çocuklarını kardeş gibi görmesine..
ayrıca sakatlık hakkında...
Sen kime ecenebi diyorsun sen amcanın çocuğuna farklı duygular besleyebilirsin kimin kime ne hissedeceğine duygularına karışamayız bu elde olan bişey değildir..
Ama sende amcasının çocuğunu kardeşi gibi görenlere ecnebi diyemezsin...!
Ayrıca biz burada akraba evliliği islami açıdan uygun değildir diye birşey de söylemedik...!
şimdi bu laftan böyle bir mana çıkarmana şaşırdım..siz bakmayın bilgisiz ecnebilerin amca çocuklarını kardeş gibi görmesine..
est..ben de öyle söylediniz demedim ki..*SiRiNe*
Ayrıca biz burada akraba evliliği islami açıdan uygun değildir diye birşey de söylemedik...!
yanlıştır,tehlikelidir evlenmem;evlenenede mani olmam...
seninki istisna bende eruhtan evliyim akraba evliliklerinde özürlü olayı fazla amca ve dayı kızlarıyla evlenmemekte fayda var birde aileler arası kavgalar yuvayı çok fazla etkiliyorNeden? Bizim 7 sülale aşiret hepsi akraba evliliği amca oğlu dayı oğlu v.s v.s hiç birinde de sakat veya engelli veya özürlü cocuğu yok hepsinin de en az 4 5 6 tane cocukları var bende amca kızımla evliyim ve çok tatlı ve şeker bi kızım var Ben inanmıyorum akraba evliliğinden özürlü cocuk doğduğuna alakası bile yoktur Allahta kimseye göstermesin akraba evliliği olmasın diyorsunuz peki kimle evlencek ailesine uygun oturup kakmasını aileye ayak uydurcak bu zamnada kız nerden bulcam benim abim 9 yıl boyunca istanbulda bi kızla çıktı en sonunda evlencem dedi iyi dedik nişanlandırdık buınları abim askere gitti bizim sülale aşiret olduğu için her yerde adamlarımız var askere gitti abim baktım hergün bi yerden haber geliyor bu kız gece sat 3 te durakta gördük ne işi var orda bu zamanda doğru düzgün kız bulmak çok zor sevgiler.
akraba evliliklerinde uyum sevgi genelde sözkonusu değil lanet olası menfaat ön planda en azından ucuza gelsin diye
...Günümüzde hala akraba evliliği yapanlara rastlamak mümkün.
Yani demek istediğim dînî bilinçsizlik nedeniyle birbirlerinin çocuklarını emziren annelerin bunu önemsememeleri sonucunda süt kardeşlerin birbirleriyle evlenmeleri sonucunda ortaya çıkan sakat çocukların "akraba evliliği" ile ilişkilendirilmesi olabilir. Ki bu "akraba evliliği karşıtlığı" da eksik bilgi nedeniyle kasıt olmaksızın yapılıyor olabilirİzmir'den isim belirtmeyen okuyucumuz: 1- Annem, benden küçük kız kardeşimi emzirirken amcamın kızını da emzirmiş. Ve onlar süt kardeşler. Amcamın bir de kızından küçük oğlu var. O da bizim kardeşimiz olur mu? Bize helâl midir? 2- Süt annesinin eşi sütü emen çocuğa helâl midir?
Yüce İslâm Dîninde evlenme engeli taşıması bakımından "doğurmak" ile "süt vermek" arasında hiçbir fark yoktur. Yani bir anne, doğurmadığı bir çocuğa iki yaşından evvel süt vermişse, bu çocuğu kendi doğurduğu öz çocuklarıyla kardeş yapmış olur. Demek oluyor ki, süt kardeşliği soy kardeşliği gibidir. Soy kardeşliğinin evlenme bakımından haram kıldığı her şeyi, süt kardeşliği de haram kılar. Başka bir ifâdeyle, soy kardeşliğinin evlenme engeli getirdiği her bireye, süt kardeşliği de evlenme engeli getirir. Yani soy kardeşliği ile süt kardeşliği arasında evlenme engeli ve kardeşlik bakımından hiçbir fark yoktur. Yani süt anneliği soy anneliği gibidir. Süt kardeşliği de soy kardeşliği gibidir. Yani öz annenin çocuklarına haram olan yakınları kimlerse, onlar süt annelik nedeniyle de haram olurlar. Bu Kur'ân ve Sünnetle sabittir.
Kur'ân, kendisiyle evlenilmesi haram kılınan kadınlar arasında, "süt anneleri ve süt kız kardeşleri" de sayar.1 Peygamber Efendimiz (asm) de, "Süt emmek, soy bağının haram kıldığı her şeyi haram kılar" buyurmuştur.2
Bu durumda;
1- Çocuğun, kendisini emziren kadınla evlenmesi haramdır.
2- Çocuğun, kendisini emziren kadının çocuklarıyla evlenmesi haramdır.
3- Çocuğun, kendisini emziren kadının yukarıya doğru aslını ve aşağıya doğru neslini takip eden zincirde kim varsa hepsiyle evlenmesi haramdır. Yani süt annenin annesi, çocuğun süt ninesidir. Süt annenin babası, çocuğun süt dedesidir. Süt annenin torunları, çocuğun süt yeğenleridir. Süt annenin kardeşleri, çocuğun süt teyzesidir veya süt dayısıdır. Süt annenin kocası da, çocuğun süt babasıdır. Süt çocuğun bütün bu zincirdeki bireylerle evlenmesi haramdır.
4- Fakat bütün bu haramlıklar, sadece süt çocuğun kendisiyle sınırlıdır. Süt çocuğun kendi öz kardeşleri için böyle bir sınırlama söz konusu değildir. Süt çocuğun kendi öz kardeşlerinin, bu kişilerle evlenmelerinde bir engel yoktur. Yani annenizin süt kızı, sizlerle (kardeşlerinizle) süt kardeştir; sizlerle ebediyen evlenemez. Fakat bu kızın diğer kardeşleri ile sizin aranızda her hangi bir kardeşlik bağı yoktur. Dolayısıyla bu kızın diğer kardeşleriyle sizin kardeşlerinizden her hangi birisinin evlenmesinde bir sakınca yoktur. Nitekim soy itibariyle de böyledir.
5- Süt annesinin eşi, sütü emen çocuğun süt babasıdır. Öz babası gibidir. Bir kız çocuğunun, süt babasıyla veya süt babasının diğer hanımlardan çocuklarıyla da evlenmesi ebediyen haramdır. Çünkü süt babanın, diğer hanımlardan olan çocukları da kendisiyle süt kardeştir.
Kaynak
tabiki doğuda evlenmek[daha ziyade doğuda oluyor ]çok masraflı mirasın bölünmesi başlık düğün diğer etkenler kızları ya kaçmaya ya akraba evliliğine yada dedesi yaşındakilerle zoraki evliliğe mecbur bırakıyor ilkinde yakalanıp katledilme tehlikesi çok@be5te
Şans diye birşeyin olmadığını söylerim konuyu uzatmak gerekirseama söylememiş say neyse cevap vereyim
Allah eğer sakıncalı birşey görseydi bu konumda, sakat çocuğunuz olur deseydi bize haram kılınırdı bu. Kimseyi bu konumda bırakmazdı. Yani senin şu anda çocuğunun sakat olup olmayacağı belli(olup olmayacağı da) Bu bir sınavdır. Saygı duyarım fikirlerine.
Selametle
Yanlış anlaşılmasın burada ben evlenecem diye birşey demiyorum ama büyük de konuşmuyorum.
@ayhan.akyuz
biraz daha açar mısın? ucuza gelsin derken???
KARDEŞLERİN GÜZELİkardeşlerim abilerim ablalarım.siz hiç kitap okumadınızmı hiçmi işitmediniz akraba ewliliğinde bir sakınca olsaydı peygamberimiz efendimiz kainatın sultanı hiç akraba ewliliği yaparmıydı.. tamam karşı olabilirsiniz.saygı duyuyom.ama böle insanların kafasını bulandırıp.yok cocuk özürlü doğar.yok sağlık problemi olur yok kan uyuşmazlığı..ilahi takdirde ne warsa o olur..cocuğun özürlü doğmasını sebep akraba ewliliği diil.yanlış düşünüyosunuzz