Akp'nin thy'deki yeni torpili

Bu konuyu okuyanlar

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Bunun partiyle alakası yok ki abiler. Hain senin partinde olsa da benim partimde olsa da haindir. Ve hicbir ayrıcalık gösterilmeden cezasını cekmelidir.
Doğru dersin de bazı ortamlarda yaşaması, tutunması biraz daha zor veya kolay olabiliyor işte, neylersin! :D
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,005
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,363
Puanları
113
@kilicbaligi Sen de biliyorsun bu konuda muhtelif matbuatta birçok haber çıktı. Lakin ilintili olmakla suça karışmış militan olmak arasında fark vardır. İlintili olan sempatizandır, müzahir olduğu terör örgütüne pskolojik, lojistik destek sağladığını bilirsin, anlarsın ama bunu hukukun pozitif delil çerçevesine girebilecek bir sarahatte ispatlayamazsın; Yapacak bir şeyin de olmaz keza. Veya daha önce birçok kez tutuklanmıştır, hüküm giymiştir, sonra cezasını tamamlamış çıkmıştır, bir şekilde beraat etmiştir vs.

Bak mesela Ceyhan belediye başkanı seçilen ve o günden bu yana başkan olarak vazifesini deruhte eden şahsın daha evvel hüküm giymiş olduğu ve iki ayrı suçtan hapis yattığı sebebiyle görevinden el çektirildiği haberini okuduk.

Şimdi sen bana sen bunlara terörist dedin, belgen var mı diye soruyorsun, halbuki ben doğrudan terörist falan demedim, ilintili dedim, ilinti bir bağdır, bu gönül bağı da olur, fiili bağ da olur; Bilemem. Ayrıca bunun niye bu kadar köpürtüldüğünü de pek anlamış değilim. Sonuçta burası siyaset bölümü ve herkes bir sürü şey söylüyor, doğru oluyor ya da olmuyor, oracıkta kalıyor, kimse bunu sakız gibi uzatmaya gerek de duymuyor vesselam.
CHP, HDP ile işbirliği yapmış, diyetini ödemek için de Kandil'in meclisteki temsilcisi olan partilelere alımlarda yer vermiş ve İBB başta olmak üzere birçok belediyede bu amaca hizmet etmek için emekçi işçileri işten çıkarmışlar, diyorsunuz?

Üstadım ben somut şeylere bakarım, kimsenin niyetini okuyamam, öyle bir yetim de yoktur. Hangisi yalan hangisi gerçek? Sadece çözümlemeye çalışırım. Polemik de yaratmayı sevmem, zaten siyaset başlığında da çok yer almamaya çalışırım.

Evet, dediğiniz gibi burada herkes bir sürü şey söylüyor, bir kısmının aslı astarı, hiçbir dayanağı yok üstelik.

"doğru oluyor ya da olmuyor, oracıkta kalıyor, kimse bunu sakız gibi uzatmaya gerek de duymuyor" diyorsunuz, bildiğiniz bir şey varsa ve paylaşmak istiyorsanız paylaşın, sonuçta burada kimse kimseyi yargılamıyor ya da yermiyor.

Şimdi başka bir soru yönelteyim, "emekçi" değdiğiniz işçiler ne zaman işe alınmışlar, hangi görevlere getirilmişler ve kaçı bu görevlerden hangi gerekçelerle alınmışlar? Ve işlerine son verilen vatandaşların yerlerine kimler getirilmiş? Bu sorulara cevap verebiliyoruz mu? Dikkat ederseniz, sadece "emekçi" ve "birçoğu PKK ilintili" ifadelerinizi sorguluyorum. Ama derseniz ki "o kadar derinlemesine bilmiyorum ya da ben öyle düşünüyorum" ona da Eyvallah, ne diyeyim.

Hocam bazı tweetler atayım şuraya sence ifade özgürlüğü mü alenen suçmu ? Mahkemeye verilseler veya tutuklansalar ortalık ayağa kalkıyor. Muhalefette terorist cenazesine katılan alenen destek mesajları atabilen isimler dolu. Bunlar kanun önünde yaptırımı olan suçlar değil belki ama toplum vicdanını zedeliyor. Ve bir kısıma şirin görünecem oylarını alacam diye tüm ülkeyi kucaklamaktan vaz geçiyorlar. Neden SİHA kullanıyoz diyebilen insanlar var. Ermeni Sorkırımını kabul eden isim muhalefette çok kritik görevlere gelebiliyor . Şavaş olsa Esad'ı tutarım diyebilen var. Görevden alınan HDP'lilere morel ziyaretleri daha liste uzar gider...

Ekli dosyayı görüntüle 92030
Ekli dosyayı görüntüle 92031

Hadi bu son ikisi özgürlük diyelim ( İfade ve yaşam tarzı özgürlüğü ) Diğer yukardaki 2 söylem alanen devlete millete hakaret bence.
Ekli dosyayı görüntüle 92032
Ekli dosyayı görüntüle 92033

Başka bir CHP'li isim savaş çıksa ben ESAD'ı tutarım diyor. Bun nasıl iştir.
Ekli dosyayı görüntüle 92034
Katil devlet dediği kimdir, nedir? Havasını teneffüs ettiği, suyunu içtiği, toprağına ayak bastığı, üzerinde yaşadığı, maaşını ve sağlık hizmetini aldığı Türkiye midir?
Suçluları bile yasalarla koruma kalkanı altında tutan bir yapıya böyle çirkin, ipe sapa gelmez yakıştırmada bulunmak aymazlıktır. Kaldı ki devlet kendi başına hareket eden sabit bir yapı değildir, harekete geçiren siyasi iradedir, siyasi irade de seçimle işbaşına gelir. (Allah devletimize, milletimize zeval vermesin)

Ama her ne hikmetse, bu vb. söylemleri geçmişte tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı da kullandı, Habertürk köşe yazarı ve televizyon yorumcusu da kullandı ancak biri tutuklu, diğeri dışarıda. Eğer bu suçsa, hepsi cezalandırılmalıdır.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
İBB başta olmak üzere birçok belediyede bizden değildir diyerek emekçi işçileri bile işten çıkarıp -birçoğu PKK ilintili- kendinden olan adamlar aldı. Peki buna da şaşırdın mı benim imanlı güzel yürekli müslüman kardeşim?
Kanıt? Buna kanıt yoksa eğer biri sizi terör iftirasından ötürü şikayet etmeden yorumunuzu tekrar gözden geçirip düzenleyin.
 

Szayel

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Herkes kendi partisinin bünyesindekileri, baştayken bir yere koyuyor. Türkiye siyasetini yeni mi öğreniyorsunuz ?
 
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
6,632
Reaksiyon puanı
6,381
Puanları
113
11. forum kuralına göre siyaset yapmak bu forumda yasak. Lütfen artık AKP-CHP-MHP kavgasına girmeyin. Ayrıca AKP şöyle yaptı, CHP böyle yaptı diyerek kimsenin de görüşünü değiştiremezsiniz.
 

TheTruthHurts

Müdavim
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
4,312
Reaksiyon puanı
3,139
Puanları
113
11. forum kuralına göre siyaset yapmak bu forumda yasak. Lütfen artık AKP-CHP-MHP kavgasına girmeyin. Ayrıca AKP şöyle yaptı, CHP böyle yaptı diyerek kimsenin de görüşünü değiştiremezsiniz.
Sanırsam forum daha canlansın diye siyaset bölümünü eklediler(ki bu konu zaten siyaset bölümünde)

Diğer bölümlerde siyaset yapmak yasak
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Dediğim gibi kanıt istiyorum. Eğer kanıtınız varsa savcılığa gidip yasal işlem başlatılmasını sağlayarak bu konuyu çözebilirsiniz.
İşimiz gücümüz gelene geçene terörist destekçisi diyelim ne dersiniz?
Muratçım hoş geldin. Özlettin kendini. Bu konuları yeteri kadar konuştuk zaten. Eh sen bu konudan eksik olsan fena olmayacak! :D Yoruldum biraz da. Malum sizin gibi gençlerin heyecanına, enerjisine yetişemiyorum artık, yaşlandık biraz. :)
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Doğru ve haklı bu dünyada yetim veya öksüz kalmakta, özellikle sanal alemde ... Hakkı gücümüz yettiğince savunuyoruz ama anlaşılmadıktan sonra sadece ama sadece yorulmuş oluyoruz.

Bizim cenap çok uğraşır, herkesi tatmin eden cevaplar yazmaya çalışır ama yine de yaranamaz bazen, sebebini söylemeyecem çünkü darılır bazıları :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğru olan, Hak olan çok tekrar edilen ya da çokça desteklenen fikir veya düşünce olmayabiliyor çoğu zaman, bunun nedeni insanların inanç ve karakteristik yapıları, düşünce hayatlarıdır. Sözüm meclisten dışarı ama durum bu.
 
Üst