Soru AKP neden erken seçime gitmek istemiyor?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Batıda herhangi bir ülkede böyle bir ekonomik ve ahlaki buhran olsa hükmet düşer hadi düşmedi erken seçime gidilir, bizde erken seçim isteniyor ama AKP hiçbir şekilde erken seçime gitmek istemiyor sebep nedir? Neden son güne kadar beklemek istiyor?

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Batıda herhangi bir ülkede böyle bir ekonomik ve ahlaki buhran olsa hükmet düşer hadi düşmedi erken seçime gidilir, bizde erken seçim isteniyor ama AKP hiçbir şekilde erken seçime gitmek istemiyor sebep nedir? Neden son güne kadar beklemek istiyor?
Batıda da zaten ekonomik kriz var.. Ve hükümetler düşmüyor.. Ak Parti olmasa açlıktan öleceklerdi de tahıllarını biz gönderdik.. Bize teşekkür ediyorlar..
Zaten bugün seçim olsa Recep Tayyip ERDOĞAN dışında kime oy verebilirsin ki, aday bile yok?? Terlik de resmi olarak adaylığını açıklamadı henüz.. :)

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Seçime giderler mi hiç? Ülkeyi batırıp büyük bir kaos ortaya koymadan olmaz.Seçime kadar muhalefete enkaz bırakacaklar.Seçimi muhalefet kazanıp zorlandığında “Bakın yönetemediler” diyecekler.Siyaset siyaset olalı böyle rezillik görmemiştir.En çok ne istiyorum biliyor musun? Seçimi muhalefet kazanırsa AKP de Tayyip Erdoğan dahil hepsi yargılansın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batıda da zaten ekonomik kriz var.. Ve hükümetler düşmüyor.. Ak Parti olmasa açlıktan öleceklerdi de tahıllarını biz gönderdik.. Bize teşekkür ediyorlar..
Zaten bugün seçim olsa Recep Tayyip ERDOĞAN dışında kime oy verebilirsin ki, aday bile yok?? Terlik de resmi olarak adaylığını açıklamadı henüz.. :)
Ne içtiysen aynısından istiyorum.??? AK parti olmasa açlıktan öleceklerdi? ?????? tabii canım hatta Amerika bizi kıskanıyor dimi? ???? Tayyip Erdoğan dışında kime oy verebilirsin???? Hani şu enflasyon yüzde yüzün üzerinde iken Merkez bankasına faiz indirin talimatı veren,Nas var diyip vergilerden faizinde faizini alan Erdoğan mı? Kafalara gel.???En çok neyi merak ediyorum biliyor musun? Allah akıl dağıtırken sen neredeydin? Sen ve senin gibilere gerçekten acıyorum.

Son düzenleme:

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Seçim olsa gene O kazanacak çünkü bir taraftan Kılıçdaroğlu Akparti'nin yaptığı herşeyi yarıda dahi ve yapılmış olsada durudurup kapatacaz dio. HDP'de belli zaten oğuzhan uğur sâyesinde bütün Türkiye nasıl bir parti olduğunu öğrendi ümit özdağ bile CHP'yi desteklemeyecegini bellirti. Ve Kılıçdaroğlu başa gelse (galiba) bayraktari vb hep hapise atacakmış iha ve siha yaptı die

Seçime giderler mi hiç? Ülkeyi batırıp büyük bir kaos ortaya koymadan olmaz.Seçime kadar muhalefete enkaz bırakacaklar.Seçimi muhalefet kazanıp zorlandığında “Bakın yönetemediler” diyecekler.Siyaset siyaset olalı böyle rezillik görmemiştir.En çok ne istiyorum biliyor musun? Seçimi muhalefet kazanırsa AKP de Tayyip Erdoğan dahil hepsi yargılansın.

Ne içtiysen aynısından istiyorum.??? AK parti olmasa açlıktan öleceklerdi? ?????? tabii canım hatta Amerika bizi kıskanıyor dimi? ???? Tayyip Erdoğan dışında kime oy verebilirsin???? Hani şu enflasyon yüzde yüzün üzerinde iken faiz indiren,Nas var diyip vergilerden faizinde faizini alan Erdoğan mı? Kafalara gel.???En çok neyi merak ediyorum biliyor musun? Allah akıl dağıtırken sen neredeydin? Sen ve senin gibilere gerçekten acıyorum.
Tayyipe gelene kadar bütün HDP'nin yargılanmasi gerektiğini düşünüyorum ben

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Seçim olsa gene O kazanacak çünkü bir taraftan Kılıçdaroğlu Akparti'nin yaptığı herşeyi yarıda dahi ve yapılmış olsada durudurup kapatacaz dio. HDP'de belli zaten oğuzhan uğur sâyesinde bütün Türkiye nasıl bir parti olduğunu öğrendi ümit özdağ bile CHP'yi desteklemeyecegini bellirti. Ve Kılıçdaroğlu başa gelse (galiba) bayraktari vb hep hapise atacakmış iha ve siha yaptı die

Tayyipe gelene kadar bütün HDP'nin yargılanmasi gerektiğini düşünüyorum ben
Hocam HDP,AKP farketmez yolsuzluğa bulaşan kim varsa yargılanıp en ağır cezayı alması lazım.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Çıkar dünyası.. Babana bile güvenmeyeceksin diye boşuna demiyorlar.
Her taraf kendi çıkarı derdinde olduğu sürece para kimde ve neredeyse onun istedikleri olur. Şuan muhalefetin oy artırma sebebini kendi başarıları olduğundan değil mevcut düzeni istemeyen insanlar yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Altılı masa işini düzgün yapmazsa, Ümit Özdağ gibi sığınmacı sorunundan şikayetçileri etrafında toplayan ayrı bir muhalefet partisi oldukça kökleşmiş bir iktidarı seçimde kaybettirmek zor olacaktır.
Ana muhalefet lideri, seçmenin isteği olan Mansur Yavaş'ı görmeyip kendini öne sürmesinin sebebi nasılsa biz kazanacağız kendim Cumhurbaşkanı olayım mı? Yoksa kazanmak istemediğinden mi kendini öne sürüyor? Peki bir lider neden bu 2 seçenek doğrultusunda hareket eder? Milletinin çıkarı için mi yoksa kendi çıkarı için mi?

Gönlünüzün istediğine oy verin farketmez ama hangi parti kazanırsa kazansın mevcut düzenin değişeceğini düşünmüyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Anlaşıldı, memnun musunuz ülkeden?

Bunu sormadım var sayın. Hiç bir şey değiştiremem zaten.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
İstanbul'u yönettiler de Türkiye kaldı.. :)
Hadi bize inanmıyorsunuz, Muharrem İnce'yi bari dinleyin diyecem ama, besleme medya onu yasaklı listesine almış, size izletmiyor..
Ekrem İmamoğlunu çalıştırmayan bir zihniyet mi bunu söylüyor? Tayyip Erdoğan’ın çıkıp “İmamoğlu’nun rahat çalışmasına izin vermeyeceğiz” dediği ortada iken bu yorumu yapman bana çok komik geliyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
AKP'nin erken seçime gitmesi için 1 tane neden yok şuan.

Zaten tek başına iktidar zaten Cumhurbaşkanı kendisi zaten meclis çoğunluğu onda. Neden erken seçime gitsin ki?

Siyaseten ekonomiyi biraz toparlamak ve seçime yakın şekerler dağıtarak gönül almaya çalışacaktır önümüzde ki süreçte. ( Şekerler derken bazı vergi afları bazı reformlar veya genel af falan olabilir.)

Ayrıca muhalefet gün geçtikçe aday açılayamadıkça siyaseten zor duruma düşüyor. Onların ülkeyi yönetemiyecek durumda olduklarını göstermek için zaman kazanılıyor seçim ertelenerek.

Şimdi soruyorum size 6'lı masa 6 oldu toplanıyor. Ne sundu ne vaad etti kimi aday çıkardı? Koca bir sıfır. Bir yılı geçti heralde 6'lı masa kuurulalı daha doğru dürüst vatandaşın faydasına işleri yok.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Anlaşıldı, memnun musunuz ülkeden?

Bunu sormadım var sayın. Hiç bir şey değiştiremem zaten.

Sen genel müdüründen memnun musun??
Ne güzel de yutturmuştu size elektrik tiyatrosunu.. Sonra da bize cahil dersin. Bari koyun deseydin gereğini yapardık seçimde..

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sen genel müdüründen memnun musun??
Ne güzel de yutturmuştu size elektrik tiyatrosunu.. Sonra da bize cahil dersin. Bari koyun deseydin gereğini yapardık seçimde..
Bu ülke tiyatronun kralını 15 Temmuz’da gördü.Bu rezil tiyatro AKP tarafından Cumhurbaşkanını kahraman yapmak için oynandı.Bu rezil tiyatronun bedelini masum insanlar ödedi.Bu ülke Ergenekon,Balyoz davalarında haksız yere içerde yatan insanlar gördü.Bu ülke yolsuzluğa karışan AKP milletvekilleri olmasına rağmen hiçbirinin yargılanmayıp Tayyip Erdoğan tarafından aklandığını gördü.Siyaset tarihinin en rezil partisini destekleyen senin gibilere sadece gülüyorum.???

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
İstanbul'u yönettiler de Türkiye kaldı.. :)
Hadi bize inanmıyorsunuz, Muharrem İnce'yi bari dinleyin diyecem ama, besleme medya onu yasaklı listesine almış, size izletmiyor..
Muharrem İnce'yi boşver ümit özdağ bile bir yasayı kabul edecekler dıe onlarla oturmam anca o masayı tekmelerim dedi

Bu ülke tiyatronun kralını 15 Temmuz’da gördü.Bu rezil tiyatro AKP tarafından Cumhurbaşkanını kahraman yapmak için oynandı.Bu rezil tiyatronun bedelini masum insanlar ödedi.Bu ülke Ergenekon,Balyoz davalarında haksız yere içerde yatan insanlar gördü.Bu ülke yolsuzluğa karışan AKP milletvekilleri olmasına rağmen hiçbirinin yargılanmayıp Tayyip Erdoğan tarafından aklandığını gördü.Siyaset tarihinin en rezil partisini destekleyen senin gibilere sadece gülüyorum.???
CHP gelse ne değişecek bare bunlar yiyor ama bişe yapıyor savunma sanayisini ve geliştiriyor ve ekonomi dışında herşeye yettiğini düşünüyorum

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Muharrem İnce'yi boşver ümit özdağ bile bir yasayı kabul edecekler dıe onlarla oturmam anca o masayı tekmelerim dedi

CHP gelse ne değişecek bare bunlar yiyor ama bişe yapıyor savunma sanayisini ve geliştiriyor ve ekonomi dışında herşeye yettiğini düşünüyorum
Savunma sanayisini geliştiriyor? Bunların 20 yıldır yaptığı olay din üzerinden siyaset yapıp göz boyamak ve ülkenin değerli arazilerini özelleştirme altında satıp indireganni yapmak.Bunu görmemek için kör olmak lazım.CHP geldiğinde her şey dört dörtlük olmayacak ama 1-Hukuk ve yargı düzelecek.Savcı ve hakimler torpilli,eğitimsiz kişiler değil okumuş bu işi bilen,o noktaya hak ederek gelmiş insanlar olucak. 2-KPSS de torpil olmayacak.Mülakat kalkacak.Bugün KPSS ye girip yüksek puan aldığı halde atanamayan çok insan var.Bunun en temel sebebi hükümetin mülakat adı altında yüksek puan alanları eleyip kendi tanıdık,akrabalarını atayıp kul hakkı yemesidir.3-İstanbul sözleşmesi imzalanacak.Onun bütün prosüderleri uygulanacak.İstanbul Sözleşmesi yok sayıldığı için günümüzde kadın cinayetleri,taciz,tecavüz gibi unsurlar arttı.4-Mülteciler gönderilecek.Bunlar ülkede bedava bir çok şeyden faydalanıp taciz,tecavüz gibi unsurlarla ülkemizde huzursuzluk çıkartıyorlar.5-Ekonomiyi bilenler yönetecek.Bugün Ekonominin başında Nebati denilen çiftçi kılıklı Ekonominin e sinden anlamayan biri var.Ekonomi olayına Ali Babacan bakacak.Ali Babacanın bu işin uzmanı olması kısa vadede olmasada uzun vadede Ekonominin toparlanmasını sağlayacaktır.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Savunma sanayisini geliştiriyor? Bunların 20 yıldır yaptığı olay din üzerinden siyaset yapıp göz boyamak ve ülkenin değerli arazilerini özelleştirme altında satıp indireganni yapmak.Bunu görmemek için kör olmak lazım.CHP geldiğinde her şey dört dörtlük olmayacak ama 1-Hukuk ve yargı düzelecek.Savcı ve hakimler torpilli,eğitimsiz kişiler değil okumuş bu işi bilen,o noktaya hak ederek gelmiş insanlar olucak. 2-KPSS de torpil olmayacak.Mülakat kalkacak.Bugün KPSS ye girip yüksek puan aldığı halde atanamayan çok insan var.Bunun en temel sebebi hükümetin mülakat adı altında yüksek puan alanları eleyip kendi tanıdık,akrabalarını atayıp kul hakkı yemesidir.3-İstanbul sözleşmesi imzalanacak.Onun bütün prosüderleri uygulanacak.İstanbul Sözleşmesi yok sayıldığı için günümüzde kadın cinayetleri,taciz,tecavüz gibi unsurlar arttı.4-Mülteciler gönderilecek.Bunlar ülkede bedava bir çok şeyden faydalanıp taciz,tecavüz gibi unsurlarla ülkemizde huzursuzluk çıkartıyorlar.5-Ekonomiyi bilenler yönetecek.Bugün Ekonominin başında Nebati denilen çiftçi kılıklı Ekonominin e sinden anlamayan biri var.Ekonomi olayına Ali Babacan bakacak.Ali Babacanın bu işin uzmanı olması kısa vadede olmasada uzun vadede Ekonominin toparlanmasını sağlayacaktır.
kppsde torpil yapmayacıgını kimseye nerden biliyorsun?ekonimiyi düzeltmek iğcin imfeden borc cekecekler ve bunun karşılıgında bizden bişe beklyecekler bir antlaşmayı tekrardan tazeleyeckler.savunma sanyisine destek veren hep rte oldu bunu kabul etmemiz gerekiyor.önceden mühendislerin öldürüldügünü ve abdye götürüldügünü bilmen gerekiyor.Tamm biz tayyipi desteklemiyoruz ümit özdag müülteciden ayrı ekonimi icin formul geliştirse mesala biz bu fabrikayı acıp savunmada bunu bunu geliştirip ülkenin altyapısı ve bir cok şeyde kannat vermiyor vermiyorlar.Sadace ümit özdag degil digerleride aynıki ya biri cıkıp diyor savunma sanayisini kapatacaz biri diyor yapılan canakkale köprüsünü yarıda bırakcaz hdpdekilerde belli zaten

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
kppsde torpil yapmayacıgını kimseye nerden biliyorsun?ekonimiyi düzeltmek iğcin imfeden borc cekecekler ve bunun karşılıgında bizden bişe beklyecekler bir antlaşmayı tekrardan tazeleyeckler.savunma sanyisine destek veren hep rte oldu bunu kabul etmemiz gerekiyor.önceden mühendislerin öldürüldügünü ve abdye götürüldügünü bilmen gerekiyor.Tamm biz tayyipi desteklemiyoruz ümit özdag müülteciden ayrı ekonimi icin formul geliştirse mesala biz bu fabrikayı acıp savunmada bunu bunu geliştirip ülkenin altyapısı ve bir cok şeyde kannat vermiyor vermiyorlar.Sadace ümit özdag degil digerleride aynıki ya biri cıkıp diyor savunma sanayisini kapatacaz biri diyor yapılan canakkale köprüsünü yarıda bırakcaz hdpdekilerde belli zaten
Ülkenin haritadan silinmesini istiyorum diyorsan oyunu AKP ye verirsin.Tayyip Erdoğan kendi menfaatine aykırı hiç bir unsura imza atmaz.Onun için ülke menfaati değil kendi menfaati önemli.Muhalefet ve dışardaki bir çok insan EYT nin çözülmesini istiyor ama Tayyip Erdoğan bunu kabul etmiyor çünkü AKP nin tek olayı cebini doldurup lüks içinde yaşamak.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

O kadar alakasız konuşuyorsun ki. :(

CHP tek başına iktidara yürüyor desen anlayacam bu saydıklarını. Ama 6+1'lik masa ile nasıl olacak bu işler?

Hukuk yargı düzelecek demişsin. Hemen akşam yatıp sabah klakınca yargı değişecek mi sanıyorsun? Bir Avukatın hakim savcı olması için. 1. sınıf hakim savcı olmak yıllar alıyor. Ayrıca şuan atanan görevde olanları kovacak halin yok.

Mesela İstanbul Sözleşmesi demişsin. Altılı masada ki en az 3 parti hatta 4 bile olabilir. Bu sözleşmeye karşı.

Veya Ekonominin başına sen nerden Ali Babacan'ı geçiriyorsun? Ali Babacan CHP'nin ekonomi politikasının tam zıttı görüşe sahiptir. Onun bakan olduğu dönem çok ağır eleştiriyorlardı. Şimdi kendi bakanı mı yapacaklar? Ali Babacan tam özelleştirme yanlısıdır. CHP ise tam tersi kamulaştırma devletleştirmeyi savunuyor. ( Ama CHP'den her şey bekelnir. Ölümüne eleştirdikleri Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapacaklardı az kaldı.)

Not: Kendi kafandan senaryo yazmanın hiç bir kıymeti yok. Bu dediklerini altılı masa ortak karar olarak açıklarsa kıymeti olur ancak.

Son düzenleme:

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411

CHP tek başına iktidara yürüyor desen anlayacam bu saydıklarını. Ama 6+1'lik masa ile nasıl olacak bu işler?

Hukuk yargı düzelecek demişsin. Hemen akşam yatıp sabah klakınca yargı değişecek mi sanıyorsun? Bir Avukatın hakim savcı olması için. 1. sınıf hakim savcı olmak yıllar alıyor. Ayrıca şuan atanan görevde olanları kovacak halin yok.

Mesela İstanbul Sözleşmesi demişsin. Altılı masada ki en az 3 parti hatta 4 bile olabilir. Bu sözleşmeye karşı.

Veya Ekonominin başına sen nerden Ali Babacan'ı geçiriyorsun? Ali Babacan CHP'nin ekonomi politikasının tam zıttı görüşe sahiptir. Onun bakan olduğu dönem çok ağır eleştiriyorlardı. Şimdi kendi bakanı mı yapacaklar? ( Ama CHP'den her şey bekelnir. Ölümüne eleştirdikleri Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapacaklardı az kaldı.)

Not: Kendi kafandan senaryo yazmanın hiç bir kıymeti yok. Bu dediklerini altılı masa ortak karar olarak açıklarsa kıymeti olur ancak.
hdp ile daha once hdpnin nasıl bir partı oldugunu bildigi halde ortaklık kuran bir partiden hayır gelecegini düşünmem.ewt iclerinde düzgün siyasetciler var ama kirletenler temiz siyaset yapanlara izin vermiyor başa gelmeleri icin

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Veya Ekonominin başına sen nerden Ali Babacan'ı geçiriyorsun? Ali Babacan CHP'nin ekonomi politikasının tam zıttı görüşe sahiptir. Onun bakan olduğu dönem çok ağır eleştiriyorlardı. Şimdi kendi bakanı mı yapacaklar? Ali Babacan tam özelleştirme yanlısıdır. CHP ise tam tersi kamulaştırma devletleştirmeyi savunuyor. ( Ama CHP'den her şey bekelnir. Ölümüne eleştirdikleri Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapacaklardı az kaldı.)

Halk tv de CHP milletvekilleri bu saydıklarımı bizzat oradaki programı sunan operatöre anlattı.Bugün KPSS deki torpil ve en son soruların çalınması skandalı senin hiç mi mideni bulandır mıyor? Hafızanı bir yokla.Ali Babacan döneminde bu ülkede bu kadar enflasyon varmıydı? Dolar ve Euro bu kadar fırladı mı? Düşünce olarak bazı noktalarda ayrılabilirler ama Ali Babacan ekonomi olayını çok iyi bilen bir siyasetçi.Eğer bu seçimi AKP kaybederse ki yüzde doksan kaybedecek burda en önemli unsur Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacanın görevine son vermesi olacaktır.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Halk tv de CHP milletvekilleri bu saydıklarımı bizzat oradaki programı sunan operatöre anlattı.

Hangil vekil veya hangi program o? Link atar mısın? Bizzat çıktı ve Ali Babacan'ı bakan yapacaz mı dedi ?
Altılı masaya sormadan İstanbul Sözleşmesini geri mi getireecz dedi ? Veya Suriyelileri davulla zurnayla gönderecez demek dışında bir ayrıntı paylaştı mı?

.Bugün KPSS deki torpil ve en son soruların çalınması skandalı senin hiç mi mideni bulandır mıyor?

KPSS'de mülakatı kaldıracam demek popülist bir söylem gibi geliyor bana. Ben mülakati destekliyorum yeter ki şeffaf ve kaliteli kurullar tarafından yapılsın. Saf puan ile yerleştirmeye karşıyım.
KPSS'de soruların çalışndığı daha kesinleşmedi. ( Benim kafaya yatmıyor öyle soru çalınacağı. Nasıl soru çalmak bu çalıyor ve 3-4 ay önce mi soru kitapçığında soruyor. Veya matematikte çalındı denilen soruyu yapamayan adam KPSS'ye girmesin zaten en basit soru tipi)

Dolar ve Euro bu kadar fırladı mı? Düşünce olarak bazı noktalarda ayrılabilirler ama Ali Babacan ekonomi olayını çok iyi bilen bir siyasetçi.

Ben Ali Babacan'a kötü ekonomist demiyorum ki. Ama söylem farkı var. İmkansız bu söylediğin. Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp köprüye el koyacaz yola el koyacaz bütün yap işlet devretleri devletleştirecez derken. Özelleştirme ve yabancı yatırımcı çekme taraftarı olan Ali Babacan bunların hiç birine evet diyemez.

Eğer bu seçimi AKP kaybederse ki yüzde doksan kaybedecek burda en önemli unsur Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacanın görevine son vermesi olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmadığı sürece yüzde 90 Erdoğan seçimi kaybedecek zaten. Ama bunda Ali Babacan'ın etkisi sıfıra yakındır. Ana faktör ABD ile zıtlaşma Suriye Politikası ve ekonomik yaptırımlar sonucu ekonominin şirazesinin kayması var.
Yoksa ekonomi şuanki duruma göre çok değil yarı yarıya düzelse gene tek başına büyük farkla Erdoğan kazanır.
Atıyorum Dolar 18 TL den 9-10 Mazotn 25 TL lerden 10-12 TL lere düşse bak gör ne olurdu. Muhalefetten kimse memnun değil Erdoğan'a tekrar vermek için bahane arıyorlar aslında. Ama ekonomi bu şekilde giderse çok zor. ( Tek kurtuluşu Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir aday olursa karşısında kazanabilir.)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Eğer AKP'nin kazanmak konusunda bir şüphesi olmasaydı anında erken seçim yapılırdı ama malum büyük bir şüphe var. Ayrıca bizim ülkemizde, "ülkenin durumu iyi değil biz bu işi yapamıyoruz" diyerek erken seçime bu ülkeyi götürecek ahlakta siyasetçilerimiz yok. Bir saniye daha fazla koltukta kalabilmek adına bu ülkeye milyar dolarlar kaybettirecek kararları alacak karakterdeler.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Ben Ali Babacan'a kötü ekonomist demiyorum ki.
@Applemania

Geçen açtığım konuyu hatırlıyor musun Apple?

Ben ekonomi iyi demedim ki, ben ahlak çökmedi demedim ki, ben işsizlik yok demedim ki, ben adam kayırma yok demedim ki, ben ülkede adalet var demedim ki.

Liste uzar gider.

Bu kadar şeyin olduğunu biliyor hatta kabul dahi ediyorlar ama birşey var o her neyse bu yüzden eleştiremiyorlar, tahminimce Allah korkusu onun haricindeki hiçbir korku bu şekilde eleştirmelerine mani olamaz.

Bu adamların akp ve Erdoğanı sıkı şekilde eleştirdiğine şahit oldun mu hiç? Bunun için demiyorum bunun gibi tüm seçmen kitlesine?

Çok enteresan ciddi araştırılması gereken konular bunlar evet AKP %90 kaybedecek kaybetmeyeceğini bilse bu hafta sonu seçime giderdi, son dakikaya kadar inciğini cinciğini kullanacaklar makamlarının, 18 haziran diye böğürüyorlar erken seçim yok diyorlar kazanacaklarını anlarlarsa sene sonu seçim yaparlar, hani yapmayacaktınız dersin seçim demedim seçil yapmayacam dedim derler.

İşin özetine gelirsek seçim sonrası tüm tıbbın psikiyatr ın tüm dalların bu adamları araştırması lazım nöronlarına kadar dna larına kadar öldüklerinde detaylı otopsi yapılmalı, çok ciddi bir konu

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Hangil vekil veya hangi program o? Link atar mısın? Bizzat çıktı ve Ali Babacan'ı bakan yapacaz mı dedi ?
Altılı masaya sormadan İstanbul Sözleşmesini geri mi getireecz dedi ? Veya Suriyelileri davulla zurnayla gönderecez demek dışında bir ayrıntı paylaştı mı?

KPSS'de mülakatı kaldıracam demek popülist bir söylem gibi geliyor bana. Ben mülakati destekliyorum yeter ki şeffaf ve kaliteli kurullar tarafından yapılsın. Saf puan ile yerleştirmeye karşıyım.
KPSS'de soruların çalışndığı daha kesinleşmedi. ( Benim kafaya yatmıyor öyle soru çalınacağı. Nasıl soru çalmak bu çalıyor ve 3-4 ay önce mi soru kitapçığında soruyor. Veya matematikte çalındı denilen soruyu yapamayan adam KPSS'ye girmesin zaten en basit soru tipi)

Ben Ali Babacan'a kötü ekonomist demiyorum ki. Ama söylem farkı var. İmkansız bu söylediğin. Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp köprüye el koyacaz yola el koyacaz bütün yap işlet devretleri devletleştirecez derken. Özelleştirme ve yabancı yatırımcı çekme taraftarı olan Ali Babacan bunların hiç birine evet diyemez.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmadığı sürece yüzde 90 Erdoğan seçimi kaybedecek zaten. Ama bunda Ali Babacan'ın etkisi sıfıra yakındır. Ana faktör ABD ile zıtlaşma Suriye Politikası ve ekonomik yaptırımlar sonucu ekonominin şirazesinin kayması var.
Yoksa ekonomi şuanki duruma göre çok değil yarı yarıya düzelse gene tek başına büyük farkla Erdoğan kazanır.
Atıyorum Dolar 18 TL den 9-10 Mazotn 25 TL lerden 10-12 TL lere düşse bak gör ne olurdu. Muhalefetten kimse memnun değil Erdoğan'a tekrar vermek için bahane arıyorlar aslında. Ama ekonomi bu şekilde giderse çok zor. ( Tek kurtuluşu Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir aday olursa karşısında kazanabilir.)
Ben mültecilerin olmasına karşıyım ama abd gibi içlerinde yazılım mühendisi ve ülkemizde eksik olan meslek dallarındaki kişileri ülkemizde gözetim altında ise yerleştirip ilk yüz kızartıcı suçluluklarinda ülkelerine gönderilmesine düşünüyorum. Bazı ülkedekiledeki gibi.bende KKTC'de yaşıyorum mesala bize diyorlar sizde buraya geldiniz Suriyelilere o şeyle yaklaşmanız yanlış diyor bende biz burda oturma izni yaptırıp veya çalışma izni yaptığımızı hatırlatıp bizim ülkemizden KKTC'eye yardım geldiğini hatırlatıyorm

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
@Applemania

Geçen açtığım konuyu hatırlıyor musun Apple?

Ben ekonomi iyi demedim ki, ben ahlak çökmedi demedim ki, ben işsizlik yok demedim ki, ben adam kayırma yok demedim ki, ben ülkede adalet var demedim ki.

Liste uzar gider.

Bu kadar şeyin olduğunu biliyor hatta kabul dahi ediyorlar ama birşey var o her neyse bu yüzden eleştiremiyorlar, tahminimce Allah korkusu onun haricindeki hiçbir korku bu şekilde eleştirmelerine mani olamaz.

Bu adamların akp ve Erdoğanı sıkı şekilde eleştirdiğine şahit oldun mu hiç? Bunun için demiyorum bunun gibi tüm seçmen kitlesine?

Çok enteresan ciddi araştırılması gereken konular bunlar evet AKP %90 kaybedecek kaybetmeyeceğini bilse bu hafta sonu seçime giderdi, son dakikaya kadar inciğini cinciğini kullanacaklar makamlarının, 18 haziran diye böğürüyorlar erken seçim yok diyorlar kazanacaklarını anlarlarsa sene sonu seçim yaparlar, hani yapmayacaktınız dersin seçim demedim seçil yapmayacam dedim derler.

İşin özetine gelirsek seçim sonrası tüm tıbbın psikiyatr ın tüm dalların bu adamları araştırması lazım nöronlarına kadar dna larına kadar öldüklerinde detaylı otopsi yapılmalı, çok ciddi bir konu
Beni korkutan Kemal Kılıçdaroğluna karşı korkunç derecede bir tepki olması.Yorumlara baktığımda “Kemal Kılıçdaroğlu olursa AKP kazanır” “Kemal Kılıçdaroğlu olursa AKP ye veririm” “Kemal Kılıçdaroğlundan cacık olmaz” gibi negatif yorumlar var.Özkan’a yaptığı çoğu yorumda kızsamda Kemal Kılıçdaroğlu konusunda maalesef haklı.İnsanlar Kılıçdaroğluna sıcak bakmıyor.Muhalefetin bu durumu iyi analiz etmesi lazım.Bu seçimde Muhalefetin hata yapma lüksü yok.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Beni korkutan Kemal Kılıçdaroğluna karşı korkunç derecede bir tepki olması.Yorumlara baktığımda “Kemal Kılıçdaroğlu olursa AKP kazanır” “Kemal Kılıçdaroğlu olursa AKP ye veririm” “Kemal Kılıçdaroğlundan cacık olmaz” gibi negatif yorumlar var.Özkan’a yaptığı çoğu yorumda kızsamda Kemal Kılıçdaroğlu konusunda maalesef haklı.İnsanlar Kılıçdaroğluna sıcak bakmıyor.Muhalefetin bu durumu iyi analiz etmesi lazım.Bu seçimde Muhalefetin hata yapma lüksü yok.
Sağ gösterip sol vuracaklar bence, adayı hepimiz az çok tahmin ediyoruz isim yazmaya gerek yok, YouTube VS tüm sosyal medyadaki anketlere bak halkın kimi istediğini gör ?
O çıkarsa özkanda oyunu ona verecek buna emin ol, itiraf etmez orası ayrı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Cevabı çok kolay bir soru söylüyorsun. Cevabı kalitesiz ve sığ muhalefet. Ve Kemal Kılıçdaroğlu. ( Umut veren kaliteli muhalefet olsa çoğu seçmen muhalefete akmıştı şuan.)

Çevremde gördüğüm neredeyse herkes. ( +65 yaş üstü dünya ile ikişkisi kalmayanlar hariç) Ekonomiden ve hayat pahalılığından şikayetçi alım gücü düştüğü ve hayat pahalılığı olduğu konusunda hem fikir buna hayır diyenin dünyadan haberi yoktur zaten. Ama bu insanların buluştuğu tek ortak nokta Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını beceremeyeceği. AKP'ye koşa koşa güle oynaya vermeyecek çoğu kerhen kötünün iyisi olarak verecek bunu göremeyen akıl edemeyen bir doktora gitsin.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu lider olarak görmüyor kimse sözünün bir kıymeti anlamı yok insanlarda. 12 yılda 10 seçim kaybetmiş birine kimse oy vermez. Kemal Kılıçdaroğlu pısırık kalır ABD ile Rusya ile konuşamaz yeri geldimi masaya yumruğunu vuramaz görüşünde çoğu kesim. (Körlemesine muhalifler ve tuvalet terliğine bile oy veririm diyenler hariç. Onlar 75 yaşında iktidar olup 80 yaşına kadar ülkeyi uçuracak kaçıracak sanıyorlar.) Muhalefet Mansur Yavaş'ı aday çıkarsa rahat yüzde 60 ile kazanır haberi yok. Veya haberi var AKP kazansın tekrar istiyor yoksa bunun mantıklı bir açıklaması yok.