Eski hesap22
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 801
Akk dediğimiz şey zaten başlı başına bir saçmalık. Adil olan tek bir tarafını söyleyin kendimi sdn den sınırsız çizdireceğim...
Hız %50 düşmeyecek var olan düşürülmüş hızın %50 artırılması görüşülecek.arkadaşlar 128 kbit denilen mobil şebekeler için alt sınır. Sabit internette ise hız %50 düşecek yani 16 mbit için 8 mbit 100 mbit için 50 mbit. ayrıca gece 2 ve sabah 8 e kadar kullanım dahil edilmeyecek. 2 yıl kadarda süre vermişler servis sağlayacılarına altyapılarını hazırlamaları için. Kimse zaten tamamen kalkmasını beklemiyodu herkes 5 mbit olacak diye bekliyordu ve hızın yarı yarıya düşmesi,gece kullanımın sayılmaması ve 2 yıl içinde kalkacak olması güzel bir gelişme bence.
Akk bir kar elde etme yöntemidir, bu sayede önümüze bir sürü paket sunuyorlar (örn : 50gb akn+adsl 60₺ 70gb akn+fiber 90₺ 100gb akn+fiber 120₺ gibi) bu sayede daha çok para verenin daha çok akn si olur bu şekilde ekstra kar ediyorlar çünkü öyle olmasa herkes en ucuz paketi seçerdi ve daha az kar ederlerdi, bu sayede elde ettikleri karı sen düşün.işin aslı şudur;
daha 4 mbit hızı kaldıramayan telekomun bakır telleri, 8 mbit hız yüzünden günde 65840654 defa çökeceğinden yapabildiğimiz 15 gb downloada bile şükreder hale gelicez. sonra al sana adil kullanım sınırı.
(2009 yılında AKK yürürlüğe girmeden önce ekşi sözlükte yapılmış bir yorum.)
Sizce de bu yüzden mi AKK var?
O kadar ileri gitmeye gerek yok, şimdi bile böyle sayılırız.Ingilizce kelime kullanıldığından dolayı kaldırılmıştır.
100 lira verdikten sonra Superonline Fiber'de 25 Mbit tamamen sınırsız paket var zaten.Soyle bi sey yapabilirlerdi:
65 tl odeyen biri icin 65 gb kota, akn sonrasi 6,5 mbps hiz.
100 lira odeyen icin 100 gb kota, akn sonrasi 10 mbps hiz ve turevleri. Bu sekilde akn isminin hakkini verebilirdi.
Şuan fark göreceğimizi zannetmeyiorum. İki ay görüş toplayacaklar.Peki şuan fark gören var mı ? AKK'yi aşan ve gece 2-8 arası ve gün içi hızı 5mbps doğruluğunu kontrol etse SS alsa da bizimde içimiz rahat etse.
Şu videodan sonra söyleyecek bir şey bulamıyorum![]()
Ben, bakır kablolar kaldırmadığı için mecburen 8mbps kullanıyorum; sen, fiber kablolarla 50mbps kullanıyorsun, ikimiz de kotayı doldurursak aynı hızlara düşüyoruz.Akk dediğimiz şey zaten başlı başına bir saçmalık. Adil olan tek bir tarafını söyleyin kendimi sdn den sınırsız çizdireceğim...
Adamlar alışık belliki bu modeme göre iyi bir hız diyor demek evde 1 gbit falan kullanıyorlar.Şu videodan sonra söyleyecek bir şey bulamıyorum![]()
1080p 3 mbitte izlenebiliyor. Uydunette öyle en azından. Tam 3 mbit aldığınıza emin misiniz? 250 GB akk'yi bir kez bitirebilirim. Akk varken 1080p çok rahat açıyordu. 250 GB akk bitirmek için güzel tavsiyen varsa ay sonu videosunu çekebilirim.Benim derdim 1080p, 720p zaten izleyebiliyorum şu anda.![]()
Bakır kablolar kaldırmıyor diye birşey yok. Bakır kablolarla 8 Gbps hız testleri yapıldı. Ayrıca saha dolabında fiber varsa bakır kablolarla 100 Mbps kadar alabiliyorsunuz ki ben 25 Mbps net kullanıp 23 alıyorum bakır kablolar ile.
Şikayet edecem diyin bağırın çağırın çok güzel gelirler. Tüketici hakem heyetini giderim deyin.Hocam bende 16mbps 100gb akn kampanyası var fakat 2 aydır 2mbps hız alıyorum speedtest sitesinden test edince pingim 198 hızım 2.1mbps uploadım 0.3. Her 2 günde bir ttneti arayıp arıza kaydı bırakıyorum 18 gün önce evinize ekip göndereceğiz dediler fakat ekipler hala gelmedi , açıkçası fatura ödemeyi pek düşünmüyorum çünkü kesinlikle mağdur durumdayım.
Gelişmeler umut verici fakat şu hız olayını da halletmeleri lazım "kadar" ibaresi gerçekten çok yanıltıcı insanlarımız için. 16mbps "kadar" hızı olupta 16mbps'a yakın hız alan tanıdığım , etrafımda kimse yok