AKK İyileştirildi! Resmi Açıklama Geldi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bu gibi şeylerin en büyük hareketçisi donanımhaberdir aylardır çalışma sürdürüyorlar

maximus01982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hiç yapmasalarmış daha iyi 4.5 mbit ne. 5 olur diyorduk adamlar onu bile yapmadı.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bitiş tarihi 2019 diyor ben napıyım 2019 u

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Şunu yuvarlayıp 5 Mbit yapsalardı daha iyi olurdu da. Buna da şükür en azından. Eccük daha hızlanıcaz.

- 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi,

Ayrıca şu olay iyi olmuş eğer uygulanırsa. Geceleri abanırız indirme işlemine.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bunu tartışmak konuşmak bile mantıksız 2019 nerden baksan 2 sene 3 ay var değer mi?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu açıklamadan anladığım: henüz ülkemizin alt yapısı akksiz bir internet deneyimi için yeterli değil. Eğer yapabilirsek 2019'da yeterli olacak.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bu açıklamadan anladığım: ülkemizin altyapısı akksiz bir internet için oldukça yeterli ancak akksiz paketlerden hunharca para kazanıyoruz ve altyapıyı iyileştirmemeye devam edeceğiz.

Ayrıca 1 ay sonra TTnet ile olan tahaaütümüz bitecekti. Geçenlerde aradılar internete zam gelecek vs bişey dediler. Yani taahüt yapın diyorlar. Karralar uygulanmadan tahaaüt vermemek lazım. İnternete zam gelecek. 10 tl bile zam yapacak olsalar güzel para kaldırırlar. Bize 5 tl dediler ama bilemiyoruz işte.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bu açıklamadan anladığım: henüz ülkemizin alt yapısı akksiz bir internet deneyimi için yeterli değil. Eğer yapabilirsek 2019'da yeterli olacak.
Abi öyle bir şey yok ya, AKK'siz interneti kaldıracak güçte ancak nedendir bilmiyorum ama Türk Telekom tekeline söz geçiremiyorlar. TOKİ'de oturuyoruz, alt yapı 150 Mbps'yi download'da, 50 Mbps'yi upload'da destekliyor ancak TT en fazla 24 Mbps'ye 2 Mbps veriyor. Ortak fiber şirketinede katılmadılar.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Abi öyle bir şey yok ya, AKK'siz interneti kaldıracak güçte ancak nedendir bilmiyorum ama Türk Telekom tekeline söz geçiremiyorlar. TOKİ'de oturuyoruz, alt yapı 150 Mbps'yi download'da, 50 Mbps'yi upload'da destekliyor ancak TT en fazla 24 Mbps'ye 2 Mbps veriyor. Ortak fiber şirketinede katılmadılar.

Var var en büyük sıkıntıda orda mesela Levent'te çoğu mahallede fiber yok hala bakır tel ile alıyorum ben interneti, eğer o ortak fiber şirketi adam gibi alt yapı oluşturursa 2019'da bu akk kalkar yoksa gene kalkmaz.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Alt yapı kaldırmıyor hikaye yurt dışına ödiyecekleri para artacağı için 3 kuruşluk mal ile 100 lük yoldukları için işlerine gelmiyor hala ne alt yapısı yahu :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Var var en büyük sıkıntıda orda mesela Levent'te çoğu mahallede fiber yok hala bakır tel ile alıyorum ben interneti, eğer o ortak fiber şirketi adam gibi alt yapı oluşturursa 2019'da bu akk kalkar yoksa gene kalkmaz.
Ortak fiber altyapı şirketinin 2 senede fiberi getirmesi çok imkansız. Kazılar, izinler, ücretler felan resmen 20 sene süre geçer. Bana öyle geliyor. :D

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
15 Temmuzdan sonra bir süre hızlı internet kullandık ? O zaman bir sıkıntı oluşmadı diye hatırlıyorum ? Kararlaştırılan hız anladığım kadarıyla 4,5mbit, eğer öyle ise hala komik bir rakam. Bu işe paketlere göre başlamaları gerekiyor 100mbit paketi olan adamın 4.5mbit e düşmesi hala çok komik bir durum. Akk dışında birde upload hızı var orada da rezillik konusunda bir dünya markasıyız.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ortak fiber altyapı şirketinin 2 senede fiberi getirmesi çok imkansız. Kazılar, izinler, ücretler felan resmen 20 sene süre geçer. Bana öyle geliyor. :D

Öyle 20 sene demesen iyiydi :D İnsanlar kalpten gitmesin :D

Eğer o ortak alt yapı firması telekoma göz dağı değildiyse, bence bir şekilde o izinlerin yolu açılacaktır.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
yV3ZA9.jpg

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bu akk ile çalışmalar yürütüldüğü sırada yetkili kurumdaki adam 3 mbps internet yetmiyor yavaş cümlesine karşılık 3 mbit internet gayet yeterli bir hız videoyu biraz bekletip izleyebilir cümlesini söylemişti ismini unuttum suan

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Öyle 20 sene demesen iyiydi :D İnsanlar kalpten gitmesin :D

Eğer o ortak alt yapı firması telekoma göz dağı değildiyse, bence bir şekilde o izinlerin yolu açılacaktır.
Rakip sitenin yorumu en iyisini onlar belirtmiş. Bende olumsuzum bu durumda. :D

''BTK, özellikle son maddede dikkati çeken, AKN uygulamasının 2018 yılında tamamen ortadan kalkması konusunu gündemine almış. Ancak ilk aşamada bu konudaki ön çalışmanın 2 ay içinde yapılması ve sonuçların raporlanması öngörülüyor.

Bu çalışma sonucunda AKN uygulamasının kalkmasına ya da devam etmesine karar verilebilir. Yani AKN kesinlikle 2018 yılında kalkacak diye bir karar ortada yok.

Bu çalışmalar ve analizlerin sonucu, şüphesiz 2016 bitmeden basına yansıyacaktır. Gelecek bilgiler ışığında AKN uygulamasının geleceğini tahmin etmek daha kolay olacaktır.''

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Benim de taahhüt 10 gün sonra bitiyor (TTNET). Başka firmaya geçeceğim. (Dolayısıyla yeni taahhüt) Birkaç ay sonraki iyileştirmeden de yararlanabilirim sanırım, değil mi? :hushed:

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
15 Temmuzdan sonra bir süre hızlı internet kullandık ? O zaman bir sıkıntı oluşmadı diye hatırlıyorum ? Kararlaştırılan hız anladığım kadarıyla 4,5mbit, eğer öyle ise hala komik bir rakam. Bu işe paketlere göre başlamaları gerekiyor 100mbit paketi olan adamın 4.5mbit e düşmesi hala çok komik bir durum. Akk dışında birde upload hızı var orada da rezillik konusunda bir dünya markasıyız.

Birde bunun savunmasına geçenler süper gerçekten :) işin mobil tarafı dahada vahim 10 gb 100 tl internet olarak komedi bir ülkeyiz.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Rakip sitenin yorumu en iyisini onlar belirtmiş. Bende olumsuzum bu durumda. :D

''BTK, özellikle son maddede dikkati çeken, AKN uygulamasının 2018 yılında tamamen ortadan kalkması konusunu gündemine almış. Ancak ilk aşamada bu konudaki ön çalışmanın 2 ay içinde yapılması ve sonuçların raporlanması öngörülüyor.

Bu çalışma sonucunda AKN uygulamasının kalkmasına ya da devam etmesine karar verilebilir. Yani AKN kesinlikle 2018 yılında kalkacak diye bir karar ortada yok.

Bu çalışmalar ve analizlerin sonucu, şüphesiz 2016 bitmeden basına yansıyacaktır. Gelecek bilgiler ışığında AKN uygulamasının geleceğini tahmin etmek daha kolay olacaktır.''

Bu açıklamayı herkes farklı yorumlayabilir, keşke bir basın toplantısı ile açıklasalardı. Editörlerinde soru sorma şansı olurdu en azından ve daha net yorumlar yapılabilirdi. Ben yinede altyapının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Eğer alt yapı yeterli olsa mobilde teoride olması gereken hızlar ile pratikteki hızlar arasındaki farklar bu kadar çok olmazdı. :)

Benim de taahhüt 10 gün sonra bitiyor (TTNET). Başka firmaya geçeceğim. (Dolayısıyla yeni taahhüt) Birkaç ay sonraki iyileştirmeden de yararlanabilirim sanırım, değil mi? :hushed:

2 yıldır taahhütsüz kullanıyorum. Fiber genelen kadarda böyle devam edeceğim :) burası Türkiye'ne olacağı belli olmaz :)

maximus01982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bitiş tarihi 2019 diyor ben napıyım 2019 u

01.01.2019 dememişler de 31.12.2018 demişler. 19, 99 TL der gibi. Bir de Akk kotaları nasıl olacak bahsedilmemiş.

Şuradan görüş bildirilebilir: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Adil Kullanım Noktası (AKN) Uygulamalarına İlişkin Düzenlemeye Yönelik Kamuoyu Görüşü Alınması

6. Maddenin sonunda verdiği 31.12.2018 tarihinde AKK'nin kalkmasına yönelik analizler yapılacak. Yani 31.12.2018 tarihinde de akk kalkmayacak.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bu açıklamayı herkes farklı yorumlayabilir, keşke bir basın toplantısı ile açıklasalardı. Editörlerinde soru sorma şansı olurdu en azından ve daha net yorumlar yapılabilirdi. Ben yinede altyapının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Eğer alt yapı yeterli olsa mobilde teoride olması gereken hızlar ile pratikteki hızlar arasındaki farklar bu kadar çok olmazdı. :)

2 yıldır taahhütsüz kullanıyorum. Fiber genelen kadarda böyle devam edeceğim :) burası Türkiye'ne olacağı belli olmaz :)
Olumlu olalım AKN kalksın yeter ki, 8 Mbps olsa bile razıyım :D

24 Mbps hızla 75 GB AKN 1 hafta olmadan bitiyor. 3 Mbps'ye düşünce de PC'yi açasım gelmiyor. :D

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Amerikanın alt yapıda yetersiz onlarda akk kullanıyordu bu yüzden tabi :D sonunda dava ile kaldırıldı ..

Geçtiğimiz gün çıkan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde Adil Kullanım Kotası (AKK) tamamen kaldırıldı. Peki Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılması için hangi adımlar atıldı ? Türkiye'de de aynı adımlar atılabilir mi ?

ABD'de Adil Kullanım Kotası Nasıl Kaldırıldı ?

ABD'li internet kullanıcılarının da uzun süredir AKK'dan şikayetçi olduğu ve kaldırılması için onlarca kampanya yaptıkları ve sonuç alamadıkları biliniyor. Tıpkı Türkiye'de de olduğu gibi. Ağ tarafsızlığı kurallarına göre, ISS'lerin trafiği tamamen bloklaması veya engellemesini (Adil Kullanım Kotası) ya da "daha fazla para ödeyene daha hızlı internet" verilmesini yasaklayan bir sistem olarak tanımlı.

Direttimi oluyor demekki 8 mb lik paketi olan adama bile akk giriyor 8 demi veremiyor bu alt yapı komik gerçekten.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şimdi asıl mevzu 4.5 mgbt hız ile 720p video akıcı izlenir mi?