Soru Akıllı saate yazılım yazmak veya yüklemek.

Red Gui11otine

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Elimde wivu sw06 akıllı saat var. normalde akıllı saat felan takmam. ama bu teknolojik bir şey. eğer bunu kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda değiştirebilirsem bu benim için çok daha avantajlı olur. böyle bir şey yapabilir miyim?

Çözüm
Elimde wivu sw06 akıllı saat var. normalde akıllı saat felan takmam. ama bu teknolojik bir şey. eğer bunu kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda değiştirebilirsem bu benim için çok daha avantajlı olur. böyle bir şey yapabilir miyim?
Bunu yapmak teoride mümkün ama pratikte düşündüğünüz kadar kolay olmaz. Yapmak isterseniz de anlatacağım yolu izleyerek deneyebilirsiniz.
  • Kullandığınız cihazın datasheet dosyasını bulmanız gerekiyor. Cihazda hangi chipset var, nasıl bootloader moduna alınır vs bu şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer elektronik bilginiz yoksa bu aşamadan sonrasını okusanız da uygulamanızı pek önermem.
  • İnternet üzerinden custom firmware, custom rom gibi terimleri aratarak varsa düzenlenmiş dosyalara ulaşabilirsiniz...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,803
Yapamazsın. Çünkü yapabiliyor olsaydın, bize sormazdın. Tabi farklı koşullar olsa da yapamazsın.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Çiplerin yazılımı kilitlenir firma tarafından bu sayede içindeki yazılım silinemez değiştirilemez firma izin vermediği sürece.

Reaksiyon puanı
5,173
Bu yapmak istediğini hobi olarak yapmak isteyenler için özel geliiştirilmiş banglejs saatler var Bangle.js 2 Smart Watch

Yiğit Ali Demir

root
SDN
Reaksiyon puanı
35
Bunu yapmak teoride mümkün ama pratikte düşündüğünüz kadar kolay olmaz. Yapmak isterseniz de anlatacağım yolu izleyerek deneyebilirsiniz.
  • Kullandığınız cihazın datasheet dosyasını bulmanız gerekiyor. Cihazda hangi chipset var, nasıl bootloader moduna alınır vs bu şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer elektronik bilginiz yoksa bu aşamadan sonrasını okusanız da uygulamanızı pek önermem.
  • İnternet üzerinden custom firmware, custom rom gibi terimleri aratarak varsa düzenlenmiş dosyalara ulaşabilirsiniz. Bunları yüklemek için iki farklı seçeneğiniz var; saat için geliştirilmiş bluetooth destekli yazılım varsa direkt yükleyebilirsiniz. Şayet böyle bir yazılım bulamazsanız aşağıdaki fotoğrafa benzer bir kit ile yapmanız gerekiyor. Bu tarz ürünlerde yazılım yüklemek için lehim vs yapmanız da gerekebilir, cihazın içini açmadan bunu kestirmek zor.
    61MoA6Ja+QS._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
  • Cihazın hangi işletim sistemi üzerine inşa edildiğini öğrenmeniz gerekiyor. Wear OS kullanıyorlarsa yabancı forumlarda istediğinizi bulabilirsiniz. Kendi işletim sistemlerini geliştiriyorlarsa düzenlemeniz biraz zor.
  • Github, Gitlab, Stackoverflow gibi platformlarda araştırma yaparak nelere ihtiyacınız var, ne yapmanız gerekiyor az çok fikir sahibi olursunuz. Bu tarz donanımların yazılımlarını düzenlemek ve yüklemek birkaç ayınızı alır

Çözüm