- Konuyu başlatan
- #1,081
|Ⓢєччαh|
Guru
- Reaksiyon puanı
- 10,315
0 ile 9 arasındaki 10 rakamı sadece birer kez kullanarak 2 adet 5 rakamlı sayı oluşturacaksınız. Bu sayıların farkı en az kaç olabilir?
Cık değil
50123 ve 49876 fark 247![]()
Ancak yüzde 1'in çözebildiği soru
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECDnin kendi üyesi ülkeler ve diğer katılımcı ülkeler ya da şehirler arasında, 15 yaşındaki öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçtüğü PISA testinin sonuncusunun sonuçları geçen hafta açıklandı.
Arkasında inanılmaz bir bilgi birikimi ve tasarım kabiliyeti olan PISA testi, sadece ve sadece bir temel varsayıma dayanıyor: Eğitimin amacı öğrenciye eleştirel düşünmebecerisini kazandırmaktır.Ve PISAnın ölçtüğü şey de bu esas olarak. Yani, PISA sonucuna bakıp Matematik sınavında 448 aldık ne fena demenin fazla bir anlamı yok. Söylememiz gereken,Matematik alanında eleştirel düşünme becerimiz, Şanghayın becerisi 613 puanken ancak 448 puan cümlesi.Peki ama bizim eğitimimizin amacı öğrencilere, okulda edindikleri ve başka kaynaklardan da edinebilecekleri bilgiler ışığında eleştirel düşünceyi öğretmek mi?
PISA sınavının soruları daha önce gizliydi, bu yıl ilk kez sorular da açıklandı.
Bu soru, matematikte en yüksek beceriyi belirleyen 6. aşama sorularından biri:Helen, bisikletiyle evinden 4 kilometre uzaktaki nehir kenarına 9 dakikada gitti. Dönüşte 3 kilometrelik kestirme yolu kullandı, bu yolculuğu da 6 dakika sürdü. Helenin nehre gidip dönmekte ortalama hızı ne oldu?
*Sorunun doğru cevabını facebook@numberone.com.tr adresine gönderen herkeseNumber1 DANCE HITS*cd'si hediye!!!
https://www.numberone.com.tr/tr/mobile/aktuel/ancak-yuzde-1-in-cozebildigi-soru.html
Ben cevabı 60 kilometre/saat buldum doğru mu sizce ? Bir de @spybot bisikletle ortalama bu hız (60) yapılabilir mi ?
İsteyen cevabı gonderip hediyesinj alabilir ben 60 buldum ama göndermeden önce size teyit ettrieyim dedim![]()
Ortalama zor iş ama ortalam 45-50 arası yapan var..![]()
Soruyu tekrar gözden geçirdim ve cevabı 28 buldum@spybot senin cevabına göre 28 hayli hayli olur
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Ben gönderdim maili![]()
General x kadındır o zaman :mrgreen:General X'in tek oğlunun babası ile general X'in babasının tek oğlu aynı kişi değildir. General X'in üvey oğlu ve üvey babası olmadığına göre bu durumu açıklayınız.
General x kadındır o zaman :mrgreen:
Generalin oğlunun babası kocası iken x in babasının tek oğlu kardeşi olur![]()
Öyle birşey olmazBir yarışta sonuncuyu geçen kaçıncı olur
Sondan ikinci olur. :devil:Bir yarışta sonuncuyu geçen kaçıncı olur
IrakKendi tersi yakının,
Tersi eşi kocanın.
Neden bahsediyoruz?
Turistik bi tur yapalım o zaman
[MENTION=288507]|Elusive|[/MENTION], elimden geldiğince, fırsat bulabildikçe bu konuyu diri tutmaya çalışıyorum elbet, ne ki çok fazla vakit bulabilen biri değilimdir maalesef. benim burada olup olmamam sorun olmamalı, sizin gayretlerinizle, arkadaşların yardımlarıyla konuyu götürebilir, eğlenebilirsiniz. konu sizindir, sizlerindir... biz de fırsat buldukça ara bir aranıza katılır, çayınızı, kahvenizi içeriz!![]()