3 hayvanla çiftlik mi kurulur yabir çiftlikte bulunan hayvanların ikisi hariç hepsi tavuk, ikisi hariç hepsi koyun, ikisi hariç hepsi inekmiş. bu çiftlikte kaç hayvan var![]()

3 hayvanla çiftlik mi kurulur yabir çiftlikte bulunan hayvanların ikisi hariç hepsi tavuk, ikisi hariç hepsi koyun, ikisi hariç hepsi inekmiş. bu çiftlikte kaç hayvan var![]()
Bu sefer de ben sorayım bari.basit bir soru. İki arkadaş (şekli önemsiz yani kare üçgen farketmez.) bir pasta yiyecekler. Bu pasta nasıl bölünmeli ki iki taraf da "Senin payın daha büyük " diyemesin, itiraz edemesin?
Zengin kız fakir oğlanı mı izliyorsun galiba![]()
Bölünmezse itiraz etmezler. (mi acaba?)Bu sefer de ben sorayım bari.basit bir soru. İki arkadaş (şekli önemsiz yani kare üçgen farketmez.) bir pasta yiyecekler. Bu pasta nasıl bölünmeli ki iki taraf da "Senin payın daha büyük " diyemesin, itiraz edemesin?
Nayır.Bölünmezse itiraz etmezler. (mi acaba?)
Eşit bölünürse itiraz edemez kimseBu sefer de ben sorayım bari.basit bir soru. İki arkadaş (şekli önemsiz yani kare üçgen farketmez.) bir pasta yiyecekler. Bu pasta nasıl bölünmeli ki iki taraf da "Senin payın daha büyük " diyemesin, itiraz edemesin?
Eşit bölünürse itiraz edemez kimse![]()
yatay bölerseniz bi sıkıntı olmaz heraldeBu sefer de ben sorayım bari.basit bir soru. İki arkadaş (şekli önemsiz yani kare üçgen farketmez.) bir pasta yiyecekler. Bu pasta nasıl bölünmeli ki iki taraf da "Senin payın daha büyük " diyemesin, itiraz edemesin?
yatay bölmeniz lazımBu sefer de ben sorayım bari.basit bir soru. İki arkadaş (şekli önemsiz yani kare üçgen farketmez.) bir pasta yiyecekler. Bu pasta nasıl bölünmeli ki iki taraf da "Senin payın daha büyük " diyemesin, itiraz edemesin?
Pastayı ağızlarına tıkalım konuşamasınlar?Neye göre eşit? Biri bölse öteki "senin payın daha büyük " diyebilir.
Aslında soru çok basit. Bir inceliği var işte![]()
Pastayı ağızlarına tıkalım konuşamasınlar?
Diyelim bir taraf böldü pastayı ama diğeri itiraz edebilir eşit bölmedin diye?Neye göre eşit ne demekOrtadan ikiye bölersen eşit olur işte
Bende soruyu ilk duyduğumda zıkkım yesinler demiştim
Diyelim bir taraf böldü pastayı ama diğeri itiraz edebilir eşit bölmedin diye?
Yani böldükten sonra bir incelik var işte onu söylerseniz cevabı bulursunuz![]()
Cık yine olmadıbu arkadaşları farklı odalara koyalım diğer tarafın ne yediğini görmesin
ikisine de gizliden senin payın daha büyük diyelim![]()
Tamam söylüyorum. Olay şu :Ben pes ettim![]()
ben hala pastayı ağızlarına tıkma taraftarıyım bu cevaptan sonra![]()
Verdim şukunu.Zekice ama cevap bu değil
Tamam söylüyorum. Olay şu :
Bir kişi pastayı bölecek diğeri ise seçim yapacak. Yani bölen kişi diğerinin seçim yapacağını bildiği için mecburen eşit kesecek ki kendine az pay düşmesin. Diğeri de seçimi kendi yapacağı için onun payı daha fazla deme gibi bir hakka sahip olamayacak. Ve böylece kardeş kardeş zıkkımlanacaklar![]()
Bilindik bir soruydu. Doğru.Tıpasını çekerek?
Neye göre eşit? Biri bölse öteki "senin payın daha büyük " diyebilir.
Aslında soru çok basit. Bir inceliği var işte![]()
Biri kescek diğeri seçcek
Verdim şukunu.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Hani bi' tane 30 lira vardı bozduruyordun, 1 lira nereye gitti diye soruyordu, bizim hoca çözmüştü ve aslında çok basitmiş.
(Ama aklımda değil. :devil: )