realmanager
Profesör
- Katılım
- 31 Ekim 2009
- Mesajlar
- 3,927
- Reaksiyon puanı
- 99
- Puanları
- 0
Türkiye'de ve dünyada Pardus ve özgür yazılım dünyasına ilişkin haber akışı o kadar hızlandı ki, her hafta yapmayı hedeflediğimiz 10 dakikalık ajans yayınımıza sığamıyor ve ister istemez bu süreyi aşıyoruz
Peki, bu hafta da 15 dakikaya çıkarmak zorunda kaldığımız yayınımızda neler var? PardusWiki'den son haberler, C programlama dili, OOXML cephesindeki ilginç gelişmeler ve Bilgi Üniversitesi'ndeki "Özgür Yazılım ve Linux Günleri" kızlarımızın bu haftaki sohbet konularının başında geliyor.
Şenlik'te Neler Oldu?
Bu yıl yurtdışından önemli misafirlerin geldiği "Özgür Yazılım ve Linux Günleri" ya da eski adıyla "Şenlik"te, olan biteni Gizem BELEN ve Seda AKAY'dan öğrenebilirsiniz. Bu yılki etkinliğin son sunumunu yapan kızlarımız, "Özgür Yazılım ve Linux Günleri"ne dair bir sürü dedikodu ve haberle döndüler aramıza
Bu haftaki bir diğer konumuz, Üçüncü PardusWiki Seferberliği ve PardusWiki'de aramıza yeni katılan İranlı dostlarımıza dair. Bu haftaki Ajans Pardus'un en ilginç sohbetiyse hiç kuşkusuz, özgür yazılım dünyasının ısrarla karşı çıktığı OOXML standardına Microsoft'un yakında çıkacak olan Office 2010 ailesinde bile uyamayacağının ortaya çıkması! Kamu kurumlarının MS Office uygulamalarını kullanması durumunda kamu kurumlarının nasıl bir tehlike altında olduğunu gösteren bu skandal, önümüzdeki günlerin gündemine sıkı bir şekilde oturacağa benziyor.
C programlama dilinin yükselişi, Java ve Visual Basic'in düşüşü ise özellikle yazılım geliştiricilerinin ilgisini çekecek bir diğer gündem maddesi.
Kısacası, bu haftanın Ajans'ı kaçırılmaz!
http://www.ozgurlukicin.com/forum/haberler/15289/?page=1