AirTies-Rt104 Modem İnternet Bağlantı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Merhaba arkadaşlar :glare:
2 Hafta önce cumartesi gün modemimi internete bağlanamama - bağlanıpta 3 saniye geçmeden tekrar kopma şikayetiyle garantiye vermiştim.
Bu Çarşamba gün garantiden alıp eve getirdim
Aldığım gün içerisinde 2-3 defa aynı sorunu yaşadım
Bir sonraki gün yine aynı sorun başladı.Tam bağlanıyor 2-3 saniye içinde tekrar kopuyor.:cursing:
Dün geceden beri foruma daha yeni girme şansını yakaladım.
Şimdilik normal ama az sonra yine başlar karın ağrısı.
Not : Pc de hiç iyi görünmüyor ram kullanımı sanki eskisine nazaran arttı bende başkasının hattıma girme ihtimalini göz önünde bulunduruyorum.Çarşamba günü kota 2,6 iken bugün 5,2 olmuş :sneaky2:Hemde fazla download yapmamış halim :mellow:

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kopmaların çoğunluğu ttnetten kaynaklanıyor. ben de de sık sık kopmalar bağlananamam gibi sorunlar vardı arıza kaydı verdim şimdi düzeldi.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
kopmaların çoğunluğu ttnetten kaynaklanıyor. ben de de sık sık kopmalar bağlananamam gibi sorunlar vardı arıza kaydı verdim şimdi düzeldi.
Ustam öyle kopma değil
bağlansa 2 dk 5 dk arayla kopsa ttnet diyeceğim ama bu bağlanıyor 3 saniye geçmeden kopuyor,bağlanıyor 3 saniye geçmeden kopuyor,bağlanıyor 3 saniye geçmeden kopuyor
Anlatabildim inş.
Ayrıca ttnet'e sordum onlarda sebekede ve hatlarda bir sorun olmadığını sorunun modemden kaynaklandığını sölediler :glare:

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bence tt ara sor. şüphelendiğin olayı anlat ve senden başka mac adresli bi makine daha bağlanış mı bi şekilde araştır. eğer wireless kullanıyosan erişme kapat! wirelessten dolayıda vriüs yemiş olabilirsin!..

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Kablolu iletişim kullanıyorum
wireless değil

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Modem için yeni fw varsa yüklemeyi deneyebilirsiniz. Modemde adsl ayarlarının da tam ve doğru olarak yapıldığından emin olun. Buna rağmen kopma devam ediyorsa splitterda problem olabilir. Ya da telefon hattını getiren kabloda bir yerde bir bağlantı problemi olabilir. Özellikle splitter'ı kontrol edin.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bina içerisinde de kablolarda açık lık veya temassızlık olabilir. kablo bağlantılarının tamamen sıkı ve kopuksuz olması gerekir. ve olabildiğince hava ile temasını kes hat kablolarının..

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Peter hatırlarsan özel mesajla konuşmuştuk şimdi sana bi kaç soru sorucam

1- Garantiye verdiğin modemin yenisinimi verdiler ?
2- Bu olayı başka bi arkadaşının modemini alıp kendi pc inde denedinmi ? denediysen sonuç ne oldu ?
3-Modemin web areyüzüne girerken şifre koydunmu ? koymadıysan şifre koymayı dene .
4-TTnet in verdiği adsl kullanıcı adı ve şifresi var şifreyi değiştirmeyi dener misin ?
5- İlk 4 seçeneği uyguladıktan sonra sorunun hala devam ederse , pc ye format atmayı dene son çare olarak ... Eğer sorunun devam ederse 1,2 şey daha sölücem ama bu 5 seçeneği uygularsan bi sonuca varabilirsin

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Peter hatırlarsan özel mesajla konuşmuştuk şimdi sana bi kaç soru sorucam
Kusura bakma kardeşim ben sana cevap yazacaktım ancak okuyamayınca yazamadımda

1- Garantiye verdiğin modemin yenisinimi verdiler ?
Evet
2- Bu olayı başka bi arkadaşının modemini alıp kendi pc inde denedinmi ? denediysen sonuç ne oldu ?
Başarılı oldu
3-Modemin web areyüzüne girerken şifre koydunmu ? koymadıysan şifre koymayı dene .
Hayır
denedim yine yok

4-TTnet in verdiği adsl kullanıcı adı ve şifresi var şifreyi değiştirmeyi dener misin ?
Denemedim ama sorunun bundan kaynaklanacağını sanmam
5- İlk 4 seçeneği uyguladıktan sonra sorunun hala devam ederse , pc ye format atmayı dene son çare olarak ... Eğer sorunun devam ederse 1,2 şey daha sölücem ama bu 5 seçeneği uygularsan bi sonuca varabilirsin
Format çözüm olmuyor
Bunların yanı sıra az önce airties yetkili servisi aradım bi ton iş yaptırdı ancak sorun devam edince adamda çileden çıkarak ! başka bir hatta deneyin eğer sorun devam ederse modemi bize tekrar gönderin eğer devam etmezse sorun ttnet'in ağından kaynaklanıyor dedi :dirol:
Ayrıca sana sonsuz teşekkürler sevgili kardeşim :thumbup1:

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bunların yanı sıra az önce airties yetkili servisi aradım bi ton iş yaptırdı ancak sorun devam edince adamda çileden çıkarak ! başka bir hatta deneyin eğer sorun devam ederse modemi bize tekrar gönderin eğer devam etmezse sorun ttnet'in ağından kaynaklanıyor dedi :dirol:
Ayrıca sana sonsuz teşekkürler sevgili kardeşim :thumbup1:

Şimdi bi arkadaşının modemini deneyipte sorun olmadıysa 1,2 şey daha sorucam 1.si arkadaşının modemini kendi pc inde denerken senin önceden hata veren airties modemde kullandığın ethernet kablosunumu kullandın ?

Bide modemin en son firmwaresini yüklemeyi denedinmi ?

Arkadaşının modemini deneyipte çalışıyorsa sorun olabilicek tek bir yer var oda ethernet kablosu ama öğrenmek istediğim asıl şey sorunlu modemde ethernet mi kullanıyordun yoksa usb mi , arkından aldığın modemde ethernet bağlantısımı kullanıyordun yoksa usb mi , ve örnek veriyorum sn ethernet kablosunu kullanıyorduysan bozuk modemde arkının modemindede o bozuk kabloyumu kullandın yoksa arkın modemi verirken kabloyudamı verdi ?

Biraz uzun bir soru oldu ama idare et :)

SWAT.TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar :glare:
2 Hafta önce cumartesi gün modemimi internete bağlanamama - bağlanıpta 3 saniye geçmeden tekrar kopma şikayetiyle garantiye vermiştim.
Bu Çarşamba gün garantiden alıp eve getirdim
Aldığım gün içerisinde 2-3 defa aynı sorunu yaşadım
Bir sonraki gün yine aynı sorun başladı.Tam bağlanıyor 2-3 saniye içinde tekrar kopuyor.:cursing:
Dün geceden beri foruma daha yeni girme şansını yakaladım.
Şimdilik normal ama az sonra yine başlar karın ağrısı.
Not : Pc de hiç iyi görünmüyor ram kullanımı sanki eskisine nazaran arttı bende başkasının hattıma girme ihtimalini göz önünde bulunduruyorum.Çarşamba günü kota 2,6 iken bugün 5,2 olmuş :sneaky2:Hemde fazla download yapmamış halim :mellow:

Aynı modemin farklı bir modelini bende kullanmaktayım 3 senedir hattına girmelerinden söz etmişsin Şifre koymasana bile Ip sabit olmadıgı sürece bu münkün değil modem kapatılıp açılınca yeni ıp alır bildigin üzere.büyük ihitmalle TTNET le senin sorunun . TTNET e bakma onlarda hiç bir zaman sorun olmaz zaten.. :w00t:

Baglı oldugum telefon hatının geçtigi direrge kamyon ca sabotoj yapılmıştı (çarpmış tı yani ) TTNET i arayıp durumu bildiriyorum bana " bölgenizle ilgili her hangi bir sorun görünmüyor " diyordular.. :lol:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Evet az sonra bi konuşayım şu ttnet ile
Yeni bir şey farkettim
Bu modem saat 12:00 - 19:00 saatleri civarında çalışıyor
Yani gözlemlerim öyle
Bi ttneti arıyım ben