Airties Modem Tavsiyesi?

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Merhaba arkadaşlar,
İşyerimize şuanki modemimizdeki problemler nedeniyle yeni bir modem alınacak ama illaki Airties deniyor..
Hızımız 8 Mbit sabit ve iki kat bu modemi kullanacak wireless olarak. Hangi model önerilir?

Fox034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maddi anlamda problem yoksa Airties Air5452 modem ve Air4420 Ap alıp 2 kata sağlıklı bir wireless bağlantı verebilirsiniz altlı üstlü 2 kat ve işyeri olduğu için tek modem ile çok iyi performans alamazsınız Ap cihazı sizin için doğru bir seçim olur modem alt yada üst katta her nereye konumlandıracaksanız Ap de ona göre diğer kata koyulduğunda modemden aldıgı sinyali bulundugu kata yayacaktır tabi bunda binanın büyüklüğü tabliye kalınlığı ve katlardaki duvarların az yada çok olması önemli kalın duvarlar sinyal kalitesini düşürür normalde bu cihazlar kablosuz olarak haberleşip interneti yaymakta fakat sizin bulundugunuz binada tabilye çok kalınsa bu sinyal kalitesinde düşüş olacağı için internet hızını etkiler benim size tavsiyem yapabilirseniz modemden diğer kata bir ethernet kablosu çekip onun ucuna Ap cihazını bağlayıp kablosuz olarak interneti vermenizdir böylece aldığınız 8 mbit hızı tama alırsınız hangi cihaz olursa kablosuz olarak kurulacak bir sistemde yani yaparsanız modem+ap kullanarak kablosuz olarak yapacağınız haberleştirme yani mesh işlemi demek oluyor paket kaybı olacaktır ve internet hızında fark olacaktır bu tür bir sistem kurarsanız modem ve ap arası kablo çekmek en sağlıklısı ben biraz konuyu uzattım kusura bakmayın aklınıza takılan bir soru olursa yardımcı olmak isterim.