Aihm den Demirtaş kararı uygulanır mı?

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba arkadaşlar bir çok kişi gibi bende merak ediyorum bu karar uygulanır mı? Ve muhalefet neden ikide bir hem Aym hem de Aihm kararları uygulanmıyor diye şikayet ediyor..

Ben Demirtaş konusunda uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.. ve bunun da gündem değiştirme olarak düşünüyorum.
Ve muhalefet de buna destek oluyor ve defalarca dediğim gibi gizli ittifak var diye düşünüyorum... Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Merhaba arkadaşlar bir çok kişi gibi bende merak ediyorum bu karar uygulanır mı? Ve muhalefet neden ikide bir hem Aym ve aihm kararları uygulanmıyor diye şikayet ediyor..

Ben Demirtaş konusunda uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.. ve bunun da gündem değiştirme olarak düşünüyorum.
Ve muhalefet de buna destek oluyor ve defalarca dediğim gibi gizli ittifak var diye düşünüyorum... Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Uygulanmaması gerekir çünkü Selahattin Demirtaş süt satmaktan içeri girmedi onca fotoğrafı görüntüsü ses kayıtları var

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
demirtaş ve benzerlerine yapılması gereken tek şey bence idam kararıdır. ve meclisten atılmaları
Mesaj otomatik birleştirildi:

demirtaş ve benzerlerine yapılması gereken tek şey bence idam kararıdır. ve meclisten atılmaları
adam senin ilerde ülkeni bölmek isteyecek nesiller yetiştirmeyi hedefliyor

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Uygulanmaz ama "Terörist yanlısı istemiyoruz" demelerine rağmen HDP neden hâlâ mecliste?
Parti kapatmak neyi değiştirecek mi? HDP değil de GDP olurlar. Diyelim ki topunu içeri aldılar bir sonraki seçimde gene orda olacaklar. Aldıkları oy az buz değil.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
hdp kapanırsa Chp daha fazla oy alacağı için kapatmaları kendi açılarından zararlı

:) O kadar komik bir söylem ki. HDP kapanınca neden CHP'nin oyu artsın adamlar yeni parti kurar adını GDP yapar olmadı parti kuramadı diyelim bağımsız girerler. Bundan önce full bağımsız giriyorlardı zaten yakın siyasi tarihi takip edenler bilir. Parti kapatmak çözüm değil çare tek tek yargılamak suçluları cezalandırmak. PKK'ya bulaşan belediye mi var kayyum atarsın vekil mi var düşürürsün vekilliğini partiyi neden kapatasın ? Bu sağyede topal ördek olabilir öbür türlü kapattıkça daha güçlü büyüyerek gelirler.

Konuya gelirsek AİHM karası hemen yarın uygulanacak bir karar değil benim bildiğim 6 AY süresi var uygulamamız için. 6 ay içinde uygulamazsan başka yaptırımlara geçebilir. Ama 6 ay içinde Selahattin Demirtaş'ın ceza aldırılacağını düşünüyorum. Eğer ceza almazsa ben Hülle sistemi yapılacağını ve şuan 12 davadan yargılanıyor galiba. Ve AİHM e konu olan davadan biz saldık ama bak sen şu Allah'ın işine tam salınacağı gün diğer 11 davadan 1 i yüzünden kaçma süphesi var o yüzden tutukluluğunun devamına karar verdik denileceği kanısındayım... ( Daha Önce Osman Kavalada yapıldığı gibi. Adam bavullarını toplamış çıkarken gizli sürdürülen bir davadan tutukluluğunun devamına karar verilmişti. )

Son düzenleme:

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
:) O kadar komik bir söylem ki. HDP kapanınca neden CHP'nin oyu artsın adamlar yeni parti kurar adını GDP yapar olmadı parti kuramadı diyelim bağımsız girerler. Bundan önce full bağımsız giriyorlardı zaten yakın siyasi tarihi takip edenler bilir. Parti kapatmak çözüm değil çare tek tek yargılamak suçluları cezalandırmak. PKK'ya bulaşan belediye mi var kayyum atarsın vekil mi var düşürürsün vekilliğini partiyi neden kapatasın ? Bu sağyede topal ördek olabilir öbür türlü kapattıkça daha güçlü büyüyerek gelirler.

Konuya gelirsen AİHM karası hemen yarın uygulanacak bir karar değil benim bildiğim 6 AY süresi var uygulamamız için. 6 ay içinde uygulamazsan başka yaptırımlara geçebilir. Ama 6 ay içinde Selahattin Demirtaş'ın ceza aldırılacağını düşünüyorum. Eğer ceza almazsa ben Hülle sistemi yapılacağını ve şuan 12 davadan yargılanıyor. Ve AİHM e konu olan davadan biz saldık ama bak sen şu Allah'ın işine tam salınacağı gün diğer 11 davadan 1 i yüzünden kaçma süphesi var o yüzden tutukluluğunun devamına karar verileceği kanısındayım... ( Daha Önce Osman Kavalada yapıldığı gibi. Adam bavullarını toplamış çıkarken gizli sürdürülen bir davadan tutukluluğunun devamına karar verilmişti. )
Hocam size saygım sonsuz bu forumda mantıklı yazan açıklayıcı ve bilgi veren nadir kişilerdensiniz

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
HDP'yi bitirmenin tek yolu halkı biliçlendirmek. Ceza alsa destekleyenler devletten daha fazla nefret edecek. (Ceza almasın demiyorum.)

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Şu iki ifadeyi karıştırmamak gerekir. Tutuklu ve hükümlü ifadeleri birbirinden tamamen farklıdır.

tutuklu

ad · sıfat
  1. işlediği ya da işlemiş sanıldığı bir suç dolayısıyla, yargılama sonucuna değin, yasalar uyarınca özgürlükten yoksun bırakılan, tutuklanmış olan (kimse).
hükümlü

sıfat
  1. mahkemece suçlu bulunarak hapis cezası verilmiş olan, mahkûm.
Demirtaş AİHM tarafından tahliye edilmesi denilmesine rağmen bu karar hükümsüzdür. Çünkü 2018'de İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak hüküm giydiği için cezaevinden çıkamayacak. Yani Demirtaş hali hazırda bir tutukluluğu kalksa bile hükümlüdür.

Şimdi burada bazıları gelip Demirtaş bırakılmalı demesinler. Zira hakkındaki hüküm verilmiş birini savunmak mantıklı bir hareket değildir.

1608875550288.png