Ahh Sivilce Ahh

emrahxlx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başlıqa bak :D

neyse konuya dalalım... 15 yasındayım 3 yıldır sivilce sorunu çekiyorum...sivilceleri sıkmıyorum dokunmuyorum bile kalıcı oldu artık bu...doktora da gitmedim doğrusu

bi yardım .. (doktora gittiyseniz)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
1 sebepten dolayı olabilir ama burda söylemiyim hocam sivilce ilacları war ya krem gibi bi doktora cık sen onlar yazarlar neyse ismi artık

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
15 yaşta normal fazla da engel olamazsın, cips, çikolata, çekirdekten uzak dur. Sabah akşam yüzünü antibakteriyel sabun veya kükürtlü sabunla yıka. Üstüne de gül süyu sür. Bu şekilde geçiyorlar.

Not: Dove sabun kullanma sakın :)

Arkadaş doktora gitme taraftarı değil herhalde. O yüzden tavsiye etmedim boşuna doktora gitmeyi. Bence de gitmene gerek yok.. Kardeşim var 14 yaşında ama hiç de problem etmiyor yani. Geçip gidecek sonuçta.. Benimkiler zararsız önerilerdir.

İyi akşamlar.

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlla 1 tane değil çeşitli sebebleri var. Karaciğerin aşırı yağ salgılamasından da olabilir. Doktorsuz tedavi olmaz .Doktora git

emrahxlx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rapchy ne demek istediğini anladım...

tudRoy Bende Dove almaya gitcektim wala :D

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rapchy ne demek istediğini anladım...

tudRoy Bende Dove almaya gitcektim wala :D

Arkadaşım sabunla suyla alakası yok sivilcelerin. Doktora git dedim az önce bi daha tekrarlamak istiyorum doktora git.

Sonra çok ağlarsın.:surprised:

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hakikaten dove alma o biraz kotu yapıyor..2 gün sürdüm rengim sararıp soldu walla:D
Sana önericegim SEBAMED kükürtlü sabun ve CLEOCİN-T solüsyon bu ikisini kullanmanı tavsiye ederim..
Günde en az 3 kere sabunlar ıka 2 kere de solüsyonu sür bişey kalmaz.
Sebamed+Cleocin-T = 1 ay gider
( 8 YTL ) ( 8 YTL ) = ( 16 YTL ) :D

Ve en önemlisi tabiki doktora git..

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kardeşim bende 18 yaşındayım 3-4 yıl denemdiğim şey kalmadı...(alabalık yağından tut, normaderm, bitkisel sabunlar:D)

sana tek önerebileceğim şey doktora git! gereken ilaçları veriyo, sora bide yediklerine dikkat ediceksin tamamdır ;)

NOT: Doktora Git!!! :D

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu arada bu sivilceler benmde dünyamı kararttı..Şimdii akllandım salı günü tekrar doktor a gidicem..

Sende go to the doctor!:D

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Çok fazla şekerli, baharatlı, yağlı yiyecekler yemekten kaçın ;)

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle "başlıq" değil "başlık".

Sorununa gelince o yaşlarda erkeklerde çok normal. Benim bir erkek arkadaşım var. 6. sınıftan beri kollarında bile sivilce var. Şu an lise 3. sınıftayız. Sen hesap et. :) Hormonal bir durum olduğu için doktora gitmen gerekiyor. Öyle losyonmuş, Avon'muş, Dove'ymuş filan. Bunların hepsi "kozmetik" ürünler. Ve zararlı. O yüzden yapacağın en iyi şey doktora gitmek olacak. Ayrıca cipsle o kadar da alakası olmadığını düşünüyorum. İşin hormonsal yanı daha ağır basıyor. Çünkü ben kendimi bildim bileli cips yemiyorum ve hala sivilcelerim oluyor. Sivilcelerini sıkmamanı söyleyen olmuştur sana. Sebebi ise çıkan sıvının derinle temas etmemesinin gerekmesi. Ederse yayılıyor. O yüzden steril şartlarda temizleyebileceksen -ki bu çok zor, sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama gene de burada bunu sorman mantıksız. Biz doktor değiliz ki. Sana en iyi yardım gene tıppın ellerinde.

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kesinlikle doktor'a gitmelisin öncelikle , büyük bir ihtimal vereceği ilaç "Roaccutane" olacaktır.Kesinlikle doktor kontrolü altında kullanılması gereken bir ilaçtır.Her ay tahlillerle devam edip etmemen gerektiğini doktor söyliyecek sana.Yan etkileri vücudda kurumadır.Özellikle dudak ve çevresinde bunun içinde Bepanthene isimli nemlendiriciyi verecektir.

Kesinlikle ve kesinlikle Doktor'a gitmelisin kulaktan dolma bilgilerle hareket etme derim ;)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
1 sebepten dolayı olabilir ama burda söylemiyim hocam sivilce ilacları war ya krem gibi bi doktora cık sen onlar yazarlar neyse ismi artık

ne demek istediğini anladım ama onla bi alakası olacağını sanmıyorum...

beslenmene dikkat et. fazla oynama.çok değilse abartma kendiliğinden geçer.

çok rahatsuız ediyorsa doktor tavsiyesi olmadan ilaç alma

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62

O zaman bizim zamanında yüzümüz sivilce dolu olması lazımdı :D o ergenlik dönemlerinde tek tük çıktı sanırım onla alakası yok ama olabilirde . bünye meselesi.

yağlı ciltler için sabunlar var onlardan kullan minumum derecede faydasını görürsün ama kalıcı fayda görürmüsün bilmem.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O zaman, konuyu açan arkadaşım; sen corpus ablamız o dersi işleyene kadar bekle. Olur mu? :D

sleepless006

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman, konuyu açan arkadaşım; sen corpus ablamız o dersi işleyene kadar bekle. Olur mu? :D

:icon_::icon_::icon_:

en mantıklı çözüm bu hem belki o zamana kadarda kendiliğinden geçer gerek kalmaz

şaka bir yana kafana o kadar takılıyorsa bir doktora görünmende fayda var

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
başlıqa bak :D

neyse konuya dalalım... 15 yasındayım 3 yıldır sivilce sorunu çekiyorum...sivilceleri sıkmıyorum dokunmuyorum bile kalıcı oldu artık bu...doktora da gitmedim doğrusu

bi yardım .. (doktora gittiyseniz)

Clean & Clear die bi yüz kremi yağlı ve kuru cild problemlerini giderir sivilce çıkmasını önler var olan sivilcelerinide kurutacağından iyileşmesinde büyük rol oynar. ergenlikte kullandıydım esmerim çok nadir çıkardı bunla hiç çıkartmazdım :) kolay gele

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
vazelin sür en iisi yatmadan önce sonra yat

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Valla ben büyükleri aynaya fışkırtıyordum hiç acımam:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bitkisel sabun ama sanayii tipi değil ev tipi

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ya sürekli doktor doktor diyen arkadaşlar, çocuk 15 yaşında her sivilcesi çıkan doktora mı gitsin ya :D eminim suratında 3-4 tane çıkmıştır :D gören de kaplamış sanacak bütün suratını.. kaç kişide çıkmıyor ki bu büyütecek ne var :D

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bir cildiye uzmanına görün. Özel reçete ile satılan ve sadece uzman doktor tarafından yazılan Roaccutane isimli bir hap var. O iyi gelebilir, ben kullandım ve etkisini gördüm. Fakat işlerimden dolayı tekrar yazdıramadım ama en kısa zamanda tekrar kullanacağım. Bu ilaç kür tedavisi gibi zamana yayılan bir tedavi şeklinde sürüyor. İlaç hakkında daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsin.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben 21. yasına girecem nerdeyse 2 yıl oncesine kadar sivilce nedir bilmezdim ..
Sora dertlerden , stresten dolayı diyorum ben sivilcelerim cıkmaya başladi.. Tam geciyor suratım tam tertemiz oluyor yine cıkıyor :)

Ben ilac dayandıramadım .. Kullanmadığım krem kalmadi pes ettim artk .. Suratımla oynamamaya , sivilcelere dokunmamaya calisiyorum .. Ama benim kendi kişisel gorusum Sivilce'nin en büyük nedenlerinden biride stres ..

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yahu bende niye çıkmıyo.yaş 18 oldu hala tek sivilce yok :D
bunlar birikip birikip bi anda çıkmasın.suratım sivilceden görünmüyormuş filan :D

parti05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hıh hıh
benden tavsiye
1.) yumurtanın akıyla beyazı ayırıyosun sürmüyosun bile :)

2.) kalkan balığının erkeği olacak pullarını dö*tüne sokuyosun süper oluyo ileşmiyon ama süper oluyo :):)

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
şimdi ben burda uzun bir sivilce patlatıyormuşum şaka şaka.:D
diğer adıyla akne;Özellikle ergenliğin başlaması ile ciltte yağlanma artmakta ve yağ bezlerinin faaliyeti bozulmaktadır. Bunun derideki görüntüsüde istenmeyen yağ birikimleri, şişlikler,iltihaplanmalar, deri altı kistleri olabilmektedir.
Oniki yaşından başlayarak onsekiz yaşına dek akne gençleri etkileyebilir. Ancak unutulmamalıdırki her yaşta, her dönemde ve her insanda bu sorun
gelişebilir.Kadınların %70'i, erkeklerin ise %80'inde hayat boyunca herhangi bir zamanda sivilce oluşabilir. Ne yazık ki kendi kendine geçebileceği gibi yanlış bilgilendirmeler tedavide geç kalınmalara , kalıcı izlerin oluşumuna ve hatta şikayetin artmasına neden olabilmektedir.
Cılt altındaki yağ bezlerinin fonksiyonun bozulması, porların kapanması ve birtakım bakterilerin iltihaplanmaya neden olması ile klasik sivilce görüntüsü cilt üzerinde belirir.
Akne oluşumunu etkileyen faktörler şunlardır:
1-Genetik:Annede veya babada akne olması, çocuklarda görülme sıklığını artırır.
2-Ultraviyole:Güneş ışınları sivilce oluşumunu olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir.
3-Terleme:Terleme ile sivilceler yoğunlaşır.
4-Diyet:Gıdaların sivilce oluşumunda artırıcı hiçbir etkisi yoktur.
5-Hormonlar:Adet düzensizliği ve hormonal bozukluklar sivilceleri yoğunlaştırır.
6-Kozmetik ürünler:Yanlış birçok kozmetik kullanımı, kozmetilk salonlarındaki uygulamalar cildin bozulmasında önemli bir pay oluşturmaktadır.
Akne düzenli, ısrarcı ve uzun süreli tedavilere mutlak cevap verir. Hastanın doktoruna güvenmesi ve takiplerini devam ettirmesi gerekir.
doktor diyor internet:D:D