Ağdaki bilgisayarı görmek[Çözüldü]

afilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sayın arkadaşlar
ben bu konu ile bir problem yaşıyorum
agdki bilgisayara bağlanmak istediğim de
aşağıdaki gibi kullanıcı adı aktif değil bunu sebebi nedir .veya aktif hale geitirmek için ne yapmam gerekiyor.
http://img159.imageshack.us/img159/5839/14tu0.jpg
yardımlarınızı bekliyorum
herkese iyi çalışmalar

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Birkaçsorum olacak ağdaki pc ye bununla aynı ağ ayarlarını ypatın mı bir de paylaşıma izin verdin mi?

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ev ve iş ağı kurdun mu kurduysan sorun yok ama sanki kurmamış gibi geldi bana

afilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynı ağdaki bilgisayarları kullanıyoruz.yani yantarafımdaki pc nin masa üstüne bağlanmak istiyorum .bazı bilğisayarlara bağlanabiliyorum .hiç sorun olmuyor .fakat bazılarınada bağlanamıyorum .yani bilgisayar adı aktif olmuyor.bağlanırkende
ıpno\c$ yazıp oradan c ye bağlanıyorum oradanda desktop tan masa üstüne bağlanıyorum
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
bağlananadıkların büyük ihtimalle paylaşıma izin verilmeyenlerdir. Bir ikinci sebebi ufak bir ihtimal ama güvenlik programı engelleiyor olabilir.

şahinkomando

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
etki alanları aynı değildir ve uzaktan masaüstüyle bir bilgisayar bağlanabilsin seçeneği aktif edeğildir.bunları bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler menüsünden ulaşabilirsiniz.1)bilgisayar adı yada genel özellikleri menüsü2.si de o diğer menülerde sanırım remote menüsü....

şahinkomando

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aaa bi de birşey daha denetim masası windows firewall(ateş duvarından exceptions ) yani 2.menü den remote desktop uzak masaüstü bağlantısını seçmelisiniz... umarım işinizi görür.iyi günler

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Remote desktopun ne olduğunu biliyor musun sen şahinkomando? Remote desktop ile alakası yok. Ayrıca firewall engellese kullanıcı adı falanda sormaz.

Çözümü söylüyorum

1- Dosya paylaştırmamışsa bu çıkar.
2- Vistalarda ağ izinlerinin ayarlanması gerekmektedir bunları ayarlaması lazım bağlanmaya çalıştığın bilgisayar.

afilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
çok teşekür ederim fakat,
paylaşımdaki dosyaları zaten normal agbağlantılarıma girince görülüyor.ıpno\c$ yazmaya hiç gerek yok .benim araştırdığım kadarıyla ıpno\c$ direk olarak c yi görüyorsun .birde bizdeki pc ler normal pc ler bazılarına ıpno\c$yapınca ulaşabiliyorum bazılarına ise ulaşamıyorum.sorun burda
herkese iyi .çalışamlar,,

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
O bilgisayardan paylaşım kapalı olduğu için bağlanamıorsun Bağlanman için C yemi bağlanmak istiyorsun ona paylaşım vermesi lazım nereye bağlanacaksan sevgiler.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet bi üstte oreiso cevabi vermiş zaten. bağlandığın bilgisayarda hiç bir paylaşım açılmamış sebep bu.

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
denetim masası/ kullanıcı yönetiminden guest (ziyaretçi) kullanıcısını aktif edebilirsin.

serhatkolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onun sebebi domainden yani sen kendin bi domain kurman lazım anlıycagın ornek bi ag grubu sonra diğer kullanıcıları o gruba eklemen gerekio domainleriniz farklı oldugu için senden guestin şifresini istio aynı domainde olursanız senden karşı tarafın şifresini ya da adminin şifresini ister paylaşıımıda açmana gerek yok bole durumda direk karşı tarafın c sine ulaşabilirsin senin dediğin şekilde
Not: Firewall ı kapatmayı sakın unutma giricegin bilgisayarlarda.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yok hayır konuyu karıştırmayın Reis cevabı vermiş. Arkadaşım sen onu uygula yani bağlanmak istediğin PC'de görmek istediğin sürücüleri paylaşıma aç. Başka birşey yapmana gerek yok.

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ipno\c$ olayı paylaşım kapalı ya da açık farketmez xp nin default ayarlarıyla açık gelir. Bu zaten bir güvenlik açığıdır kapatılması gerekir. Nasıl kapatılacağına gelirsek hatırlamıyorum araştırmam lazım.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ipno\c$ olayı paylaşım kapalı ya da açık farketmez xp nin default ayarlarıyla açık gelir. Bu zaten bir güvenlik açığıdır kapatılması gerekir. Nasıl kapatılacağına gelirsek hatırlamıyorum araştırmam lazım.

Dogru söylemiş.Zaten ağda bir bilgisayara bağlanmak istediğinde Başlat>Çalıştır'a //192....(ip no) yazdığın zaman o ip üzerinde paylaşıma açılmış bütün dosyaları görebilirsin.

Arkadaşım senin pc uzaktan erişime kapalı olabilir "Sistem Özellikleri"nden Uzak sekmesine gelerek uzaktan erişime izin vermelisin.Daha sonra da 'C'ye paylaşım ver ve Çalıştı'a //ip no girerek C'yi rahtlıkla görebilirsin.Firewall'u unutma.

İyi geceler...

Reaksiyon puanı
189
birinci olarak byhck arkadaşmın dediği uzaktan erişim yardım ve destekteki uzaktan yardımı aktifleştirir konu ile alakası yoktur.

ikinci olarak eğer guest yerine kullanıcı adı sormasını istiyor isen eğer bağlanmak istediğin bilgisayarda çalıştıra secpol.msc ile yerel güvenlik ilkelerini açıp ardından yerel ilkeler başlığı altındaki güvenlik seçeneklerine tıkla içindeki güvenlik ayarlarından ağ erişimi : herel hesaplar için paylaşım ve güvenlik modeli isimli ayarı klasik ayarlara getirmen gerekir.

üçüncü olarak karşı bilgisayarda paylaşım olması gerekir.

buna rağmen hala şifre soruyor işe bağlanan bilgisayarın kullanıcı adını ve parolasını alarak karşı bağlanılan bilgisayarda aynı kullanıcı adı ve parola ile kullanıcı açılırsa sormadan bağlantı kurulur.

not : eğer kullanıcı yaratılacaksa kullanıcının görünen adı değil asıl kullanıcı adı ile yaratılması gerekir...

açıkcası bir çok saçma cevap var. ağzı olan konuşmuş....

afilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
çok teşekür ederim inşallah olur .eline koluna sağlık

byhck c paylaşıma açmamı söylemişsin ama zaten paylaşımdaki dosyaları normal ağ bağlantısından rahatlıkla kullanabiliyorum .hemde sorunsuz bir şekilde .
paylaşıma açtıktan sonra
ıpno\c$ özeliği nedir .bu ne işe yarıyor
benim bildiğim c$ c den masa üstüne ulaşmak içindir
herkese teşekür ler
saygılar sevgiler

afilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
cgrszone çok teşekür edrim
evet oldu sorun cözüldü