Ağar: 'Katılmayacaklar' haberini alınca gitmedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kumlukoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ağar: 'Katılmayacaklar' haberini alınca gitmedim
DP lideri Mehmet Ağar, gelişmeleri Celal Bayar Köşkü'nden takip etti. Ağar, sessizliğini ilk olarak Anavatan kongresine gönderdiği mesajla bozdu.

agar.jpg

Mesajında, kongrede DP ile bütünleşmeyi sağlayacak kararın alınmasını dileyen Ağar, daha sonra İstanbul'a hareket etmek için Köşk'ten ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ağar, İstanbul programı sebebiyle Anavatan kongresine katılamadığını söyledi. DP lideri, kongrede sağlıklı bir karar verecek gerekli iradenin bulunduğu, kendisinin bulunup bulunmamasının bir şeyi değiştirmeyeceğini savundu. Ağar, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada ise kongreye gitmeme sebebini şöyle izah etti: "Kongreye gidecektim. Ancak bir haber aldım. Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (DP'ye) katılmama kararı çıkmış. O zaman bizi kongreye davet etmenin bir anlamı yok." Mumcu'nun, 'Ağar sözünde durmadı, bizden onursuzluk isteniyor.' eleştirilerine de cevap veren Ağar, şunları kaydetti: "Ben kimseyi aldatan olmadım, olmam da. Televizyon televizyon gezmeye gerek yok. Paravan partiler kurmak doğru işler değildir. 'Demokrat Parti kurulmuşken, yeni demokrat parti diye bir partiye ihtiyaç yoktur. DYP, ismi ve amblemini değiştirerek samimiyetini ortaya koymuştur. Bu iradenin cevabını da büyük bir samimiyetle beklemektedir.''

aydogan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Forum kurallarına dikkat

Madde 8. Başka bir yerden alıntı yapılmış ise orijinal kaynağa mutlaka link
verilmelidir. Alıntı yapılan yerden izin almak gerekiyorsa izin
alınmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...