Ağ ve İnternet Sorunu

fatboy310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iş yerimde 7 pc den oluşan bir ağım var.bunları hub ile bağlayıp pc ler arası paylaşıma açtım.kablosuz modem den huba bağlantı yaparak pcleri nete çıkış yaptırdım.2 aydır gayet iyidi.yanlız 2 haftadır sıkıntı yaşıyorum.ağa bağlanmıyo, nete 10 dk giriyo 11.dk gidiyo dl yapamıyoruz haliyle.network çü çağırdık o da daha kabloları bile kontrol etmeden virüs vardır felan dedi.nod32 kurun o siler dedi ağdan güya bütün pclere bulamış.bende hepsine kurup nod32 ve spyware doctor tarattım hepsini. bulduklarım zararsız reklam virüsleri felandı cookielerdeki.bunları yaptıktan sonra hiç bi şey değişmedi hala aynı durumdayım.bu konuyla ilgili yardımlarınız bekliyorum....

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Eğer Network Virüsü Bulaşmışsa PC lerin Ağa Çıkmasını Engeller Hatta silseniz Bile Bozmuştur

Butun PC'lere Static IP Girmeniz Sorununuzu Çözecektir

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
7 bilgisayardan 1 ine girmiş olan virüs ag üzerinden hepsine bulaşabilir..
Çözüm yolları;
*Ağdaki paylaşımı kapatın..
*Tüm bilgisayarlar için eş zamanlı bir antivirüs kurunuz(karsper.,antivir) önerim...tarattırınız...
*Bu taramaları güvenli modda yap...
*ağda dolaşan tüm paketlere veri biti yerleştirerek çalışırlar bu virüsler, dolayısı ile ağdaki tüm verilerin temizlenmesi lazım... küçük bi ag oldugu için bunları yapmayı unutma...
* daha sonra ag baglantılarının özelliklerinden ıp lerini kontrol et...baglantılarında dns lerine kadar değişmiş olanlar vardır... bunları otomatik olarak aldırmaya çalış..

kolay gelsin ....

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim de bir ara başıma benzer bir olay gelmişti. Denemediğim şey kalmamıştı. TCP/IP Repair programı sayesinde sorunum çözülmüştü. Sorun aynımıdır bilmem ama denemekte fayda var...

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fatboy sorunun sebeplerinden birisi DHCP sorunu olabilir!
Bunu anlamak için tüm pclere C sınıfı modemin hangi aralıktaysa (192.168.2.1, 10.0.0.1 gibi) IP adreslerini elle ver. Dns adreslerini 4.2.2.5 ve 4.2.2.6 ver. (bu dnslertr pek bilinmiyor. sonu 1 ve 2 ile biten dnsler çok bilindiği için yığılma ve laga neden olur). Varsayılan ağ geçitlerinide modemin ipsini ver. bu şekilde tüm sistemleri kapat ve tekrar aç. (hub/switch ve modem dahil. eğer hub değilde switch ise onun kendi mac<>ip hafızası var sıfırlanması için kapatıp açman lazım)
sorunu bu şekilde de çözemezsen yaz, değişik sebepler söz konusu olabilir

fatboy310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya söyledikleriniz yaptım fakat gene olmuyo. yani benim sorunum nete çıkış veya birbirine bağlanma deil stabilite nete çıkıyo ağa bağlanıyo fakat 10 dk da 1 veya 3 dk da 1 timeout gibi atıyo yani stabil çalışmıyo demek istediğim o kablo uçlarını bile yeni çaktırttım gene olmadı :S

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
topraklama sorunu olabilir. benim bir çok yerde başıma geldi. prizdeki toprak ucu ile nötr ucu arasını ölçme şansın olursa eğer 3VAC geçmemesi gerekiyor

birde pcnin birinden gelen kabloyu switchden çıakrt direk modeme tak dene stabilliğini

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadasım sistemindeki tüm güvenlik duvarlarıda dahil..antivirüsleri kaldır..daha sonra modemine bi reset at..198.168.1.1 gibi... sonra antivirüs kurmadan kullanın..eger ki kesilme yapmıyorsa sistemine kurdugun antivirüs ya da bir güvenlik duvarından sebebleniyor olabilir...

buda olmazsa bize ulaş..yardımcı oluruz

fatboy310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bakayım öyle deneyecem birazdan bide bizim adsl modem kablosuz yani kablolu ağlarda hublarda sorun olsa kablosuz dan laptop direk nete sorunsuz bağlanması gerekmiyo mu onu anlamıyorum:S network çü virüs modeme girmiş olabilir diyo ama üfürüyo heralde

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen güvenlik duvarlarınıda kaldır.. modemi resetle ;) ok... bi dene...paylaşımlarıda kapat

fatboy eternet kartının ayarlarını default yap ve modem ayarlarından fırewallı dıable et...Büyük ihtimal hallolacaktır..bunu da dene

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Senin sorun ile ben aynı sorunu yaşadım denemedigim yol kalmadı.Temiz format attım 30 Pc e güvenlik duvarlarını kapattım sorun düzeldi sende dene büyük bir ihtimal düzelicektir.Fakat hepsine format atmadan ağ ile iş yapma.

fatboy310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hepsini denedim fakat gene aynı galiba format çözecek bu işi :S

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Arkadaşım istedigin yolu dene olmaz çünkü ağ bu şakası yok 2 hafta boyunca ugrastım hup ları değiştirdim jak 5leri değiştirdim onla bunla tarattırdım tavsiye aldım ama anladım ki tavsiye alanlar tavsiye ile yaşarlar bu nedenle kendi sorunumu kendim çözmeye çalıştım ve oldu.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önemli olan formatlamadan çözüme ulaşmaktır... Burdan ne kadar yardımcı olabildik bilmiyorum ama..format diosan öle yap ;)
kolay gelsin