zakarumwael
SDN Okuru
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar. Normalde bilgisayar ile ilgili her derdimi büyük ölçüde çözebilecek düzeyde bilgisayar bilgisine sahibim. Ancak şöyle bir sorunum var. Babamın ofisindeki ana bilgisayarı değiştirdik. Ağ kurulumunu kendim yaptım. Kyocera marka yazıcıyı da sistemde paylaştırdım ve kablosuz ağ üzerinden bağlanan herkes yazıcıyı kullanabiliyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ana makina windows 8, babamın dizüstü bilgisayarı windows 7 ve bir 3. laptop daha var çalışanın o da windows 7 yanlış hatırlamıyorsam. 3. arkadaş yazıcıya gönderdiği çıktıları normal bir şekilde alabilirken babam yazıcıya ne iş gönderirse göndersin sayfayı yatay olarak alıp 2ye bölüyor. Bunun yazıcı ayarlarıyla falan alakası yok 50 kere kaldırıp yükledim ağ üzerinden yazıcıyı yani böyle basit şeylerle gelmeyin. Kağıt A4 seçili diğer yazıcı ayarları da ana makinadaki ile birebir aynı. Ana makina da her türlü işlevi normal şekilde yerine getirebiliyor sorunsuz. Başka biri gelip makinasını bağladığı zaman bile düzgün çalışan alet sanki özellikle sadece babamın cihazından gönderdiği çıktıları bu şekilde veriyor. İsterseniz resim eklerim ama ben başka şehirde olduğumdan uğraşıcam biraz. Aklına bir çözüm gelen bir bildiği olan varsa yardım edebilirse sevinirim. Biraz uzun oldu ama babamın bilgisayarcısı bile (evet bir de bilgisayarcısı var ben olmadığım zamanlarda işlerini yapan) çözemedi sorunu.
Bugün teamviewer ile bağlanıp çözmeye çalıştım olmadı. Bu arada D: sürücüsünü paylaşıma açamadım 2 sorunum da bu. ana makina babamın pcyi görmüyordu onu hallettim. babamın pc de ana makinada C: ve D: sürücülerine giremiyordu onu halledemedim. D nin içindeki klasörleri paylaşınca girebiliyorum ama direk D: sürücüsüne giremiyorum. İzinler falan çok uğraştım olmadı.
2. sorunum çok önemli değil (olursa güzel olur olmazsa sağlık olsun) ama yazıcı sorunu çok önemli. Şu anda babam yazdırmak istediği paylaşıma açıyor ana makina onu kopyalayıp kendi pcsinden yazdırıyor. Yani saçma bir şey anlayacağınız. Babam da neden kendi pcsinden yazdıramasın değil mi ?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Umarım bir çözüm bulabiliriz. ( Bence de en iyi çözüm format ama ne gerek var dimi bilgisayar teknik servisi değiliz ki her gelen pcye format çakalım sebepli sebepsiz)
Bugün teamviewer ile bağlanıp çözmeye çalıştım olmadı. Bu arada D: sürücüsünü paylaşıma açamadım 2 sorunum da bu. ana makina babamın pcyi görmüyordu onu hallettim. babamın pc de ana makinada C: ve D: sürücülerine giremiyordu onu halledemedim. D nin içindeki klasörleri paylaşınca girebiliyorum ama direk D: sürücüsüne giremiyorum. İzinler falan çok uğraştım olmadı.
2. sorunum çok önemli değil (olursa güzel olur olmazsa sağlık olsun) ama yazıcı sorunu çok önemli. Şu anda babam yazdırmak istediği paylaşıma açıyor ana makina onu kopyalayıp kendi pcsinden yazdırıyor. Yani saçma bir şey anlayacağınız. Babam da neden kendi pcsinden yazdıramasın değil mi ?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Umarım bir çözüm bulabiliriz. ( Bence de en iyi çözüm format ama ne gerek var dimi bilgisayar teknik servisi değiliz ki her gelen pcye format çakalım sebepli sebepsiz)