Ağ kablosuyla USB kablo yapılır mı?

temp.fatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, benim elimde bolca ağ kablosu mevcut ve bu kablolarla uzun USB uzatma kablosu yapmak istiyorum bu mümkün mü? Elimde USB repeater var ama uzunluğu yetersiz, bunu direnci artırmak için kullanırım diye düşündüm, USB erkek-dişi uçlarım da var iki uç için... Asıl merak ettiğim ağ kablosunun yapısı buna uygun mu? Ağ kablosunda 8 ince kablo var, USB kablosunda 4 tane, biri 5v akım diğer ikisi veri vs... bunları nasıl birleştirmek gerekir arkadaşlar, hiçbir sitede bulamadım burda bilen biri olduğuna eminim, umarım olur.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
telleri doğru bağladığın sürece sorun çıkartmaz ama riskli iş, 5 6 metrelik usb uzatma kaploarı var onlardan alabilirsin

ağ kaplosundaki mavileri, yeşilleri, kahverengileri ve turuncuları kendi aralarında birbirine bağla, böylece 4 lü kaplo elde etmiş olursun sonra doğru şeklide usb dişi uç ile diğer ucunun arasına bağlayarak yapabilirsiniz

ben ağ kaplosu ile değilde başka bir uzatma kaplosunu bu şekilde, araya ek yaparak kullandım

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb extender var işini görür CAT-6 ile 100 Metre sorunsuz çalışıyor eğer DVR gibi cihazlar içinde düşünüyorsan extender'ın :) tak çalıştır olanını almanı tavsiye ederim aksi halde DVR vb... cihazlara tanıtamazsın. Kolay gelsin [h=3][/h]

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
usb2.0 için sınır 3mt daha uzun için özel cihaz gerek hiç mantıklı olmaz yapmak istediğin anakartı kızartabilir.

temp.fatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telleri doğru bağladığın sürece sorun çıkartmaz ama riskli iş, 5 6 metrelik usb uzatma kaploarı var onlardan alabilirsin

ağ kaplosundaki mavileri, yeşilleri, kahverengileri ve turuncuları kendi aralarında birbirine bağla, böylece 4 lü kaplo elde etmiş olursun sonra doğru şeklide usb dişi uç ile diğer ucunun arasına bağlayarak yapabilirsiniz

ben ağ kaplosu ile değilde başka bir uzatma kaplosunu bu şekilde, araya ek yaparak kullandım

Cevap için teşekkürler, fakat bu şekilde ikili bağlayınca olmuyor ):
Diğer cevaplar için de teşekkürler, aradığım cevabı başka bir yerde buldum hemde 10mt. kadar usb uzatma kablo yapılabiliyor denedim oldu, bağlama şekli farklı biraz ama çok basit, adres veremiyorum google da "10m kadar USB uzatma kablosu yapımı" yazınca çıkıyor, başkalarının da işine yarar umarım, malum usb repater 10 mt 50tl, Usb extender oda o civarda, ama ağ kablosu metresi 1tl civarı ve hız olarak çok verimli, yapımı 10 dk sürüyor paranızı çöpe atmayın (: