• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ağ kablomu kemiren fare

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bu konuyu buraya actım arkadaşlar ama benim takıldım bölüm olduğu icin
benim oturduğum binada catı katında ufak bir oda var ev sahibindem istedim orayı sadece kendim icin ufak bir bilgisayar teknik odası gibi dizayn yaptım 4 adet bilgisayarım evden cektiğim internet vs malzemelerim var gelelim asıl soruna Başım Bir FINDIK FARESİYLE BELADA bana tam tamına 6 maus 3 kalvye 2 monitör ve metresini hatırlayamadım kadar ağ kablosuna mal oldu yani gelen gideni kemiriyor ben hayvanları sevdiğim icin öldüremiyorum hangi hayvan olursa olsun kobloları jiletin kağıtıyla kamu flaj etim yine de yapıyor resmen benle dalga geciyor bu hayvana zarar vermeden nasıl önlerim yav bıktım artık hem cebime oluyor hemde sinir sistemlerime tavsiyeniz nedir arkadaşlar:mrgreen:

bence fareden kurtulmalısın. yaşam ortamında fare sağlıklı bir şey değildir. çeşitli yerlere pisleyebilir. ama öldürmek istemiyorsan fare yakalamak için yapışkanlar var. kabloların yakınlarına bunlardan koy yakaladığında viyaklayarak haber verir zaten :). sonrada ne yapıcağına sen karar verirsin.

Fareyi öldürmeden kabloları korumak.. hmm ..

Güzel bir senaryo..iyi malzeme çıkar bu sorudan..:))))

Kablolara acı biber sür..

ya da :kabloların üzerine ''dikkat bu kablolar güvenlik kameralarıyla takip edilmektedir''

diye uyarız yazısı yaz.

---------- Post added at 09:54 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

ama o zaman da maske takıp kemirme ihtimali var..

şimdi aslında suc benim ben adamın yerini işgal etim orası bayadır boşdu bende onun öcünü alıyor gecen kapıda iceri girdiğimde masa nın üstüne dikilmiş bana pis pis bakıyordu hic bir şekilde zarar vermek istemiyorum ben ona

zorhak:D:D:D

Fareleri ortamdan uzak tutabilecek kokulu zımbırtılar olabilir belki. Araştırmak lazım :)

kedilere alerjim var olmasa düşündüm ama bu sefer kedi yiyecek onu inanırmısın bana 800 tl mal oldu bu fare

ultrasonic fare kovucu cihazlar varmış. nette biraz araştırınca çıkıyo :) Bir tane edinebilirsin :)

Ağ kablomu kemiren fare,Başlığı görünce fare'yi yakalıyıp resmini çektin sandım :D Yapışkan iLe yakalamayı dene üstüne peynir koy : )

Zor hedef farede ki gibi olmasın sonra :D

tşk hocam arıştırım bulcakmıyım istanbul da bakalım

Fareyi kovacağına, evsiz bırakacağına öldür daha iyi.. :))ya da yakala kafeste besle...

sen kafaya takma, farenin ömrü kısa. Sadece güç kablosu kalmış.:D

Şaka bir yana en basitinden üzerine peynir koyduğumuz yaylı tuzakla yakalarsın.
ama acele et başına bela açabilir. Salak salak yerleri kemirir kıvılcımla filan yangın çıkarır.

Semt pazarında görmüştüm. Seyyar satıcının biri fare yakalama kafesi satıyordu. Fareyi öldürmüyor yani. Basit bir düzenekle fare kafeste yakalanıyor. Bunu kullanabilirisin. Fareyi yakaladıktan sonra da gerisi sana kalmış artık :D

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:40 ----------

Kafes şuna benziyordu:

Wooden-Mouse-Cage-Trap.jpg

Zarar vermek istemiyorsan yakala. Ormana görüt bırak :mrgreen:

Bana 800 lira zarar açacak anasını ağlatırım onun ben var ya!

sen kafaya takma, farenin ömrü kısa. Sadece güç kablosu kalmış.:D

Şaka bir yana en basitinden üzerine peynir koyduğumuz yaylı tuzakla yakalarsın.
ama acele et başına bela açabilir. Salak salak yerleri kemirir kıvılcımla filan yangın çıkarır.

Arkadaşımızın da dediği gibi yangın riskini göz önünde bulundurmalısın. Şimdili zararın 800 lira ama odadaki her şeyi kaybetmek de var :wink:

Önce yakala sonra da dişlerini çek :D Sonra istersen serbest bırakabilirsin :D
Bu yorum bitirdi beni :D

Haşere ilaçlayan firmalar var onları çağırın derim hayvanı siz değil onlar öldürmüş olur!

kabloların bulunduğu yere kamera tak yada sal bir tane tommy bak bakalım kemiriyor mu:D olmadı kapan kur:D

Önce yakala sonra da dişlerini çek :D Sonra istersen serbest bırakabilirsin :D

Koptum vallahi ya süperdi :D

Haşere ilaçlayan firmalar var onları çağırın derim hayvanı siz değil onlar öldürmüş olur!

Fark eden ne ?

Arkadaşların da dediği gibi gider başka yeri kemirir yangın vs.. çıkarır gerçekten tehlikeli bir durum. Ayrıca millet fare var diye oraya giremez, sizde arkadaş olmuşsunuz :D Büyük aşklar kavgayla başlarmış ya :P aahah :D

kabloları yerden değilde yukardan çek ve hayvanı düzenli olarak besle (kablo arayışına girişmesin), böylece hem sevaba girer hemde kablo masrafından kurtulursun. size mutluluklar dilerim :)

Benim arkam kuvvetli bir sürü kedi tanıyorum dersen korkar bir daha yapmaz :D

Hocam peynirin içine fare zehri koydun mu olur biter sen öldürmezsin zehir öldürmüş olur :)

Bu fareyi besleyip sorunu daha da büyütme bence, küçükken kurtul.
Fareyi kapanla yakalayıp sokağa bırakmak gibi bir hata yapma sakın, fareler de koklayarak geldikleri yere geri dönebiliyorlar. Daha önce bizim katta vardı, annemler kapan kurup yakaladılar. Götürüp iki mahalle ötedeki boş arsaya saldılar. Bi' baktık ertesi gün yine bizim apartmanda.

Yakala sonrada bir güzel kızartmasını yapıp afiyetle mideye indir :P

Yakala sonrada bir güzel kızartmasını yapıp afiyetle mideye indir :P

Güzel fikir:D:D:D
Aslında fareler akıllı hayvanlardır..Bir not yaz barış imzalamak istiyorum diye...(Kaşar peyniri üzerine yaz)
Fare geldiğinde şartlarını ona anlat:):)

---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

Benim arkam kuvvetli bir sürü kedi tanıyorum dersen korkar bir daha yapmaz :D
Harika:D:D
Yada kablosuz ağ kur..:lol::lol::lol::lol: