Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlla fareyi öldürmeyeceğim diyorsan ağ kablolarını kablo kanalları ile muhafaza etmeyi deneyibilirsin. Onuda kemirir mi bilmiyorum Elektrikçilerde satıyorlar bunları. Alüminyumlarıda oluyor galiba bunların ama nerden bulunur bilmiyorum.
Fare ve klavye içinde kablosuzlarından kullanabilirsin. Yada açıkta bırakmayıp bir dolabın içine koyarsın. Ama bunları kemiremeyince gidipte başka bir yeri kemirip başına iş açabilir...
Geçenlerde bizim eve de bi farecik uğradı. Bi kaç hafta bizi uğraştırdı. Bizi resmen kullanıyordu yani kardeşimin odasını wc, benim odamı yatak odası olarak kullanıyordu, mutfağı hatta banyoyu bile kullanıyodu kerata. hatta ve hatta yatak odasını da öle seyahat amaçlı kullanıyodu:scared: Başta yapıştırıcıyı denedik karton bulduk etrafına sürdük ortasınada bisküvi koyduk ama yemedi akıllı hayvandır bunlar dikkat! En son komşunun tavsiyesiyle fak kurduk mutfaktaki bisküvilerin olduğu yere. Bir akşam bisküvilere ulaşmaya çalışırken yakalanmış kerata. "Cİyaak da ciyak viyak da viyak" gibisinden sitemli sesler çıkarıyordu. Bi baktık kuyruğunun kökünden faka yakalanmış. Çok komikti kendi kuyruğuna tırmanıp kaçmaya çalışıyordu. Bir pense yardımıyla 1 mahalle uzağa attık. O günden beri haber yok bizim mahallenin kediside 2 katı büyümüş ama bilemiyorum.:lol:
Bu fareler çok ilginç hayvanlar. Bir şirkette başımıza gelmişti.
Kabloları çekiyoruz. Akşamında farecik geliyor. Bir oradan bir buradan kemirip gidiyor.
Çok da zeki hayvanlar. Tuzağa girmediği gibi elektrik kablosuna dokunmuyor bile. Nasıl hissediyorsa artık...
Aynı sorunla ben de uzun süre uğraştım. Zehir, yapışkan bant gibi şeyler sorunu tamamen çözmüyor. Ultrasonik ses ile kovan cihazlardan aldım. Evin içinde kullandım 9 ay kadar süredir ne fare ne de böcek görüyorum. Şu anda sorunumu çözdüğünü söyleyebilirim. Falcon'un FCN02 ürününü kullanıyorum evde. Tavsiye ederim bence deneyin.