Adverbs of Frequency ( Sıklık Zarfları )

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Türkçe'deki karşılığı olarak sıklık zarfları diyebiliriz :)

İngilizce'deki en yaygın olanları ve belirttikleri sıklıkları şöyle yazabiliriz. Yeni başlayanlar için faydalı olacağı kanaatindeyim :)

Always (her zaman) %100 : He always gets up early. ( O, her zaman erken kalkar )

Frequently (sıklıkla) %90 : The buses run more frequently on weekdays.( Otobüsler haftaiçi daha sık çalışır.)

Usually (genellikle) %80 : We usually go shopping on Saturday. ( Genellikle cumartesi alışverişe gideriz. )

Often (sık sık) %70 : I often visit my grandparents. ( Büyükanne ve büyükbabamı sık sık ziyaret ederim. )

Sometimes (Bazen) %50 : I sometimes go to cinema after school. ( Bazen okuldan sonra sinemaya giderim. )

Occasionally (Arasıra) %40 : I play chess occasionally. ( Arasıra satranç oynarım. )

Seldom (Nadiren) %20 : She seldom watches television. ( o, nadiren televizyon izler. )

Rarely (Nadiren) %10 : I rarely drink coffee. ( Nadiren kahve içerim. )

Never (Asla) %00: She never washes the dishes. ( O, asla bulaşıkları yıkamaz. )

Kullanışları:

- Cümlede genelde fillden hemen önce gelirler. Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi.

- Ama cümlede yardımcı fiil varsa yadımcı fillden sonra kullanılır.

eg. He was usually late. ( O, genellikle geç kalır. )

- Eğer cümlede model verb ( can, could etc.) varsa model verb ve fiil arasına gelir.

eg. You can rarely see him at the school. ( Onu nadiren okulda görebilirsin.)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yeri gelmişken How often yapısını da versek iyi olur. How often sorularına yukarıdaki sıklık zarfları ile cevap verebilirsiniz.

Bir olayı ne kadar sıklıkla yaptığımızı “how often” ile sorarız.

• How often do you play chess?

• How often does she watch television?

• How often do you visit your grandparents?

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Seldom'un kullanımına hiç rastlamadım.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Seldom'un kullanımına hiç rastlamadım.

Bu da kraliyet ailesinin kullandığı kelimelerden olabilir ama o kadar Game of Thrones falan da izledim ama ne orada ne de başka bir yerde bir kere bile karşılaşmadım :D