ADSL çoklu kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar,

Bu wireless üzerinden çoklu kullanımlarda internet hızında düşme olur mu dostlar ?

Şimdi 8 mbit sınırsız kullanıyoruz.Sanırım komşular belli süreliğine bizim internetten wireless üzerinden kullanmak istiyorlarmış.Bu benim hızımı etkiler mi ?

Bir de bunun yasal bir sıkıntısı oluyor mu ?

teşekkürler, iyi forumlar..:flowers:

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yasal değil ama bu şekilde kullanan binlerce insan var. Biri şikayet etmedikçe sorun olmaz.

Hız kaybı yaşarsın. Özellikle diğer taraf dosya indirdiği, video izlediği zamanlarda biraz sorun olabilir.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Tabii ki. Örnek olarak 800 kb/ps hızınız var ise ikinizde indirme yaparsanız 400-400 bölünecektir hızınız. :)

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
hiç bir sıkıntı olmaz, download yaparken idm kullanın tüm hızı siz alırsınız :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
anladım dostlar , o zaman cevabımız olumsuz olacak desenize :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hemen komşuna hayır deme. önce bir sor bakalım hangi amaçla kullanacaklarmış? internette araştırma (surf) yapmak, maillere bakmak, msn kullanmak gibi temel işlemler için fazla bant genişliği harcanmaz. yani senin hızında gözle görülür bir düşme olmaz. eğer film indirmek, online oyun oynamak vb olursa ayrı tabi ama bunun için kimse komşudan internet istemez. :)

çocuklarının ödevi falan vardır. onun için istiyorlardır tahminimce. sömürmeyeceklerinden eminsen izin ver derim. :)

Arcatera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabii ki. Örnek olarak 800 kb/ps hızınız var ise ikinizde indirme yaparsanız 400-400 bölünecektir hızınız. :)
O firefoxdan yapılan indirmeler için geçerli. Eğer biri torrenti açarsa google bile açılmaz :D
Yasal Yönden sorun olmaz eternet kablolarda sorun çıkarıyorlar ama wireless de birşey olmaz.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
hemen komşuna hayır deme. önce bir sor bakalım hangi amaçla kullanacaklarmış? internette araştırma (surf) yapmak, maillere bakmak, msn kullanmak gibi temel işlemler için fazla bant genişliği harcanmaz. yani senin hızında gözle görülür bir düşme olmaz. eğer film indirmek, online oyun oynamak vb olursa ayrı tabi ama bunun için kimse komşudan internet istemez. :)

çocuklarının ödevi falan vardır. onun için istiyorlardır tahminimce. sömürmeyeceklerinden eminsen izin ver derim. :)

Yok hocam komşularımı tanıyorum , sanmıyorum msn için kullanacaklarını , kendileri biraz uyanık tayfalardandır da.. :)
Böylesi daha hayırlı gibi ben parasında değilim zaten , her ay veriyoruz parasını , 20 lira için canımı sıktığıma değmez.. :)
iyi forumlar herkese sağolun..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
paylaşma hocam, şimdi bir şey yapmayacağız derler sonra senin başın ağrır.