Adobe Yaklaşık 700 Çalışanını İşten Çıkardı

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından Adobe'nin yaklaşık 700 çalışanıyla yollarını ayırdığı dedikodusu firma tarafından doğrulandı!

İçlerinde Photoshop, Acrobat Reader ve Flash Player gibi birçok uygulamanın yer aldığı geniş bir yazılım yelpazesine sahip olan Adobe firması için geçtiğimiz günlerde ilginç bir iddia ortaya atılmıştı. Öyle ki, yaklaşık 700 çalışanıyla yollarını ayıracağı söylenen Adobe hakkındaki bu dedikodunun gerçek olduğu su yüzüne çıktı.

youarefired1258449847.jpg

Firma, çalışanlarının yüzde 9'uyla, yani 680 kişiyle yollarını ayırdı. Bu sayının yaklaşık 600'ü için "geçici olarak işten çıkarıldı" ibaresi kullanılıyor.Â* Geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Electronic Arts'da, 1500 kişiyi işten çıkardığını ancak ileriki projelerinde yeniden bu kadroyu geri çağıracaklarını açıklamıştı. Adobe firması da benzeri bir uygulamaya gidiyor.

2010 yılı plan ve bütçesinde, bahsi geçen 680 kişiye iş sağlayamayacak olan firma, önündeki 3 yıllık stratejisi gereği böyle bir düzenleme yapmak zorunda kalmış. Bu yeniden yapılandırmanın Adobe'a maaliyeti 65-71 milyon dolar arasında olduğu kaydedildi.

:: Son günlerde ardı ardına gelen bu işten çıkarma haberleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
olur mu yaa kriz bizi teğet geçecek bakın görün ben başbakanıma güveniyorum o yalan söylemez...:unsure:(fazlacamı saflık gösterdim:)
Neyse velhasılı kelam yazılımcının kaderi bu programı yazana kadar senden kralı yoktur program ortaya çıktıktan sonra a..a.. şirketten bir açıklama krize girdik sizi işten çıkarmak zorundayız durumumuz olsa çıkarmazdık vs vs.. len bu program bitene kadar niye krizde değildiniz ???
Bu garibanlarda cs4 ler çıktıktan sonra muhtemelen bööle bişe olmuştur :yes:
Bu arada bende yazılımcıyım :mrgreen:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
birseycik olmaz bu su patlagi gibi biryerden korursun biryerden patlar buda bunun gibi ,bunlar isten cikarir ,cikarilan adam daha iyi bir sey yapar bu sefer 900 kisi ise alir bu böyle gecip gider,nitekim riski Allah verir ,korkmasinlar bosa

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
birseycik olmaz bu su patlagi gibi biryerden korursun biryerden patlar buda bunun gibi ,bunlar isten cikarir ,cikarilan adam daha iyi bir sey yapar bu sefer 900 kisi ise alir bu böyle gecip gider,nitekim riski Allah verir ,korkmasinlar bosa

İlginç bir yorum şahsen ben x şirketi 500-600 kişiyi işe alıcak diye bir haber hiç duymadım.İflasını açıklayan lefman brothers'ın çalışanları ne durumda bi incele istersen.