Adil Kullanım Kuralı 18 Saatte Doluyor

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Arkadaşlar biliyorsunuz TTNET'in adil kullanım kuralı 50GB, tabi bu tarifenize de bağlı ancak önceden sınırsız olan tarifeye konulan sınır tam olarak bu.
Adil Kullanım Kuralından sonra düşürülen hız miktarı 1Mbps
Adil Kullanım Kuralından önceki hız miktarı 8Mbps olsun ki gördüğünüz gibi en düşük olanı aldım.
8Mbps ile ortalama 800kbyte hızında indirme yapabilirsiniz.
Aslında daha fazla olması lazım ama altpyapı buna izin veriyor.

Hesaplayalım.
50 * 1024 * 1024 / 800 = 65536
Yani 65536 saniye boyunca 800kbyte hızında indirme yaptığınız takdirde 50GB kotaya ulaşmış oluyorsunuz.
Dikkat ederseniz geçişleri 1024 olarak aldım ki olması gereken budur.
Ancak ttnet, hard disk üreticileri gibi 1000 olarak alıyorsa bu değer daha da düşük çıkar.

65536 saniye = 1092.267 dakika = 18.2 saat

Evet arkadaşlar acı gerçek budur.
İnternetimiz 18.2 saatlik indirme işlemi sonrasında adil kullanım kuralına geçmektedir.
O da en iyi ihtimaller göz önüne alınarak (8mbit hız/1024 çarpanı)

Tekrar ediyorum internetimiz 18.2 saatlik indirme işlemi sonrasında adil kullanım kuralına geçmektedir.
Adil kullanım kuralı internet hızını 8 kat düşürmektedir.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
1 günde bitiyor işte.16 mb parası ödüyoruz.29 gün 1 mb internet kullanıyoruz.Ne diyelim ttnet ............ boşluğu siz doldurun.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İşte tam bu sebepten her dakika sövüp haram ederek 100 TL ödüyorum 2 aydır. Evlat acısı gibi koyuyor resmen.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yedikleri paralar haram olsun.
İnşallah hak ettiklerini bulurlar.

Black_Trouble

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o boşluğu doldurmayı ne kadar çok istiyorum ama ne yazik ki söleyeceklerim o boşluğa sığmaz. saygılar TTnet

AlperSad

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Milleti bildiğin sömürüyorlar sonra "Adil (!) Kullanım Kotası"

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanki bilmiyorduk. Sözleşmede imzayı attıktan sonra gelip burda şikayet etmenin mantığı nedir?
Hızı yarıya düşürseler, kotayı 100-150GB arası koysalar daha iyi olabilirdi.
Olmayan hakkınızı haram etmenin anlamı yok.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Sanki bilmiyorduk. Sözleşmede imzayı attıktan sonra gelip burda şikayet etmenin mantığı nedir?
Olmayan hakkınızık haram etmenin anlamı yok.

arkadaş yabancı ülkelerde internet daha ucuz, hızı daha fazla, ping'i daha düşük Ve adil kullanım kuralı yokken
hala bunu diyebiliyorsun, senin gibileri sömürmek helal.

onun dışında bütün aldıkları paralar haram olsun.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aslinda bicok kisi sinirsiz diye aliyo . sonucta sozlesmede yaziyodur muhakkak yazmiyosa da dava etme hakki var. :P
ama laf arasinda milleti sinizsiz diyolar benim bildigim. en azindan %40-60 civari sinirsiz indirimli internet zannederek aldigini biliyorum

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
bu hatlar önceden hep sınırsızdı.
daha sonra sınırsız hatlara adil kullanım kuralı koydular.
ve iki kat pahalı sınırsızın sınırsızı paket çıkardılar
zaten normal olanı bile yurtdışı fiyatlarına göre pahalıyken iyice keriz yerine konuldu millet.

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş yabancı ülkelerde internet daha ucuz, hızı daha fazla, ping'i daha düşük Ve adil kullanım kuralı yokken
hala bunu diyebiliyorsun, senin gibileri sömürmek helal.

onun dışında bütün aldıkları paralar haram olsun.
Çoğu yerde Adil Kullanım Kotası var tabi burdaki gibi çok ağır değil.
Ülkemizde kaç yıldır internet var? Daha dün dial-up ile zor bağlanıyorduk. TTNET'te tek olunca sömürüyor tabi.
Sözleşmeyi imzalama, sonra haram et. İyi mantıkmış

aslinda bicok kisi sinirsiz diye aliyo . sonucta sozlesmede yaziyodur muhakkak yazmiyosa da dava etme hakki var. :P
ama laf arasinda milleti sinizsiz diyolar benim bildigim. en azindan %40-60 civari sinirsiz indirimli internet zannederek aldigini biliyorum
Bu bir pazarlama taktiğidir. Sözleşmenin okunmadan önce imzalanması gerektiğini öğretmek TTNET'in görevi değil.

bu hatlar önceden hep sınırsızdı.
daha sonra sınırsız hatlara adil kullanım kuralı koydular.
ve iki kat pahalı sınırsızın sınırsızı paket çıkardılar
zaten normal olanı bile yurtdışı fiyatlarına göre pahalıyken iyice keriz yerine konuldu millet.

Daha mağaradan yeni çıktın galiba. AKK her zaman vardı fakat uygulayamıyorlardı. Son aylarda bu işi oturtular ve başladılar bu uygulamaya.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Ülkemizde kaç yıldır internet var? Daha dün dial-up ile zor bağlanıyorduk. TTNET'te tek olunca sömürüyor tabi.

Bu bir pazarlama taktiğidir. Sözleşmeyi okuyup imzalamayı öğretmekte TTNET'in görevi değil.

seçenek mi var seçebileceğimiz.
diğer internet sağlayıcılar her yere hizmet vermiyor.
zulme desten verenin zulm edenden farkı yoktur.

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seçenek mi var seçebileceğimiz.
diğer internet sağlayıcılar her yere hizmet vermiyor.
zulme desten verenin zulm edenden farkı yoktur.
Zulümmü? Kafana silahmı dayayıp imzalattırdılar? TTNET tek başına devam ediyor ve istediği gibide sözleşmesine maddelerini koyuyor fakat başka bir seçeneğimizin olmaması TTNET'in suçumu?
Diğer internet sağlayacılarının her yere hizmet verememesinin sebebi TTNET'mi?

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Zulümmü? Kafana silahmı dayayıp imzalattırdılar? TTNET tek başına devam ediyor ve istediği gibide sözleşmesine maddelerini koyuyor fakat başka bir seçeneğimizin olmaması TTNET'in suçumu?

ttnet çalışanı olsan bu kadar desteklememen gerekir.
çünkü çalışanları da sömürüyordur eminim.

benim seçebileceğim bir seçenek yoksa o bir zulümdür.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben en ince ayrıntısına kadar araştırdım ve olacakları bilerek geçtim malum santrale yakın evim fakat gerçekten çok kötü bu akk yani ne diyeyim akk.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383

10 seneden fazladır karşılığını hiçbir şekilde alamadığım bu rezil hizmete bir dünya para akıttım, ne demek hakkım yok.. :) Firmanın bu günlere gelmesinde ve bu kadar kötü bir hizmetle yıllardır ayakta kalabilmesinde (hatta her geçen gün büyümesinde) benim ve sayıları milyonlarla ifade edilen ttnet mağdurlarının ödediği paralar var. Eminim birçok babanın evladına bu kadar hakkı geçmemiştir... :) Ha tekrar konusu geçmişken; Haram zıkkım olsun, boğazlarına dursun ödediğim paralar.

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Süperonline da aynı ttnet gibi. hiçbir farkları yok..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Bu bir pazarlama taktiğidir. Sözleşmenin okunmadan önce imzalanması gerektiğini öğretmek TTNET'in görevi değil.

Daha mağaradan yeni çıktın galiba. AKK her zaman vardı fakat uygulayamıyorlardı. Son aylarda bu işi oturtular ve başladılar bu uygulamaya.
bana yurt dışındaki servis sağlayıcılardan bir link verebilir misin? merak ettim, nerde varmış AKK benzeri uygulama? aksi takdirde ezberden konuşmuş olursun.

sözleşme ksmına gelince;

vatandaşa AKK olmayan tarife sunulmuyor. olanı da çok pahalı. hal böyle olunca vatandaşa seçme şansı bırakılmıyor.

mesela 8 mb AKK paket ile aynı fiyata 4 mb AKK olmayan paket olsa, senin söylediğin eleştirinin bir mantığı olabilirdi. ancak yok...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Onun Adı bence Adaletsiz kullanım hakkı olarak değişmeliydi bence .. Kazıknet + Adalet birbirne ters düşen kelimeler zaten...

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Diğer internet sağlayacılarının her yere hizmet verememesinin sebebi TTNET'mi?

Arkadaşları bilgilendirmek istiyorsanız daha nazik bir şekilde açıklama yapmanız daha uygun olmaz mı? :) Neden böyle aşırı bir tepki vererek cevap veriyorsunuz? :) Bu arada amacım sizinle tartışmak değil, sadece biraz empati yapıp arkadaşların sorularına öyle cevap verebilirsiniz.

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben yine iyi dayanmışım demekki 2 sinde AKK yi geçtim ayın 26 sı bugün,bu adalet ne zaman yerini buacak ?! ?!

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana yurt dışındaki servis sağlayıcılardan bir link verebilir misin? merak ettim, nerde varmış AKK benzeri uygulama?

sözleşme ksmına gelince;

vatandaşa AKK olmayan tarife sunulmuyor. olanı da çok pahalı. hal böyle olunca vatandaşa seçme şansı bırakılmıyor.

mesela 8 mb AKK paket ile aynı fiyata 4 mb AKK olmayan paket olsa, senin söylediğin eleştirinin bir mantığı olabilirdi. ancak yok...

AKK dediğin burdakiyle kıyaslanınca yok kalıyor bide. Bu arada diğer ülkelerle kıyaslamak çok saçma ki TTNET daha Türkiye'de rakipsiz kardeşim sen gidip başka ülkelerle kıyaslıyorsun?
AKK olmayan tarifeler var, Uydunet'in de güzel tarifeleri var(AKK yok Uydunet'te). Seçenekler çok. Pahalı yada pahalı değil bu kişisel bir görüştür. Biri aylık 100bin kazanır biri bin.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Tamam laf bulamayınca saçmalaya başladın. Normal olur böyle.
Başka seçeneğinin olmaması TTNET'in suçu değil kardeşim kafan almıyormu? Zulüm diyorsun iyice saçmalamaya başladın.
Bu arada sorularıma cevap bekliyorum dostum.

uyduruk bulgaristan yunanistan da bile 16mbit internet 10mbit upload türk parasıyla 25tl'ye denk geliyorken
evet bizim yapabileceğimiz birşey yok.
ttnet'e rakip firma açacak gücümüz de yok.
ama tepkimizi ortaya koyuyoruz.
ayrıca mesajın hakaret içeriyor, yöneticiler gereğini yapacaktır.

Evriveydetayken

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi bir noktaya parmak basmışsınız en kısa sürede TTNeti bırakmayı düşünüyorum. Superonline falan var onlara bakıcam bi ara.

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uyduruk bulgaristan yunanistan da bile 16mbit internet 10mbit upload türk parasıyla 25tl'ye denk geliyorken
evet bizim yapabileceğimiz birşey yok.
ttnet'e rakip firma açacak gücümüz de yok.
ama tepkimizi ortaya koyuyoruz.
ayrıca mesajın hakaret içeriyor, yöneticiler gereğini yapacaktır.
Yapsınlar. Senin gibi mantıksız cümle kurup olmayan hakkını haram edenleri görünce gülmemek elde olmuyor doğrusu :)
Tepkini ortaya koymuyorsun ki. Tepkini koy birşey demem fakat yalan yanlış şeyler diyorsun.

" bu hatlar önceden hep sınırsızdı." Hayır AKK her zaman vardı bu 1.

"daha sonra sınırsız hatlara adil kullanım kuralı koydular." bu 2.,
"seçenek mi var seçebileceğimiz. " Uydunet ve diğer issler(Her yerde olmayabilir) bu 3.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yapsınlar. Senin gibi mantıksız cümle kurup olmayan hakkını haram edenleri görünce gülmemek elde olmuyor doğrusu :)
Tepkini ortaya koymuyorsun ki. Tepkini koy birşey demem fakat yalan yanlış şeyler diyorsun.

" bu hatlar önceden hep sınırsızdı." Hayır AKK her zaman vardı bu 1.

"daha sonra sınırsız hatlara adil kullanım kuralı koydular." bu 2.,
"seçenek mi var seçebileceğimiz. " Uydunet ve diğer issler(Her yerde olmayabilir) bu 3.

hem her yerde olmayabilir diyorsun
hem de seçenek var diyorsun
kardeşim benim oturduğum yerde hiçbir seçenek yok.
azıcık beyin sahibi olsan ne dediğimi anlardın
ama örümcek kafalı zihnin gerçekleri görmeni engelliyor.
anlayan anladı neyin ne olduğunu, sen kendi dünyanda yaşa

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hem her yerde olmayabilir diyorsun
hem de seçenek var diyorsun
kardeşim benim oturduğum yerde hiçbir seçenek yok.
azıcık beyin sahibi olsan ne dediğimi anlardın
ama örümcek kafalı zihnin gerçekleri görmeni engelliyor.
anlayan anladı neyin ne olduğunu, sen kendi dünyanda yaşa

"seçenek mi var seçebileceğimiz"
Seçebileceğim yazabilirdin.. Türkçeni iyi kullanmaya bak önce. Senin oturduğun yerde Uydunet olmayabilir yada Superonline fakat TTNET'in AKK'siz tarifeleride mevcut. Demekki seçenek varmış.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
AKK servis sağlayıcılarının rezilliğidir. Sınırsız-sınırlı rezillik bununda savunulacak bir yanı yoktur.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
"seçenek mi var seçebileceğimiz"
Seçebileceğim yazabilirdin.. Türkçeni iyi kullanmaya bak önce. Senin oturduğun yerde Uydunet olmayabilir yada Superonline fakat TTNET'in AKK'siz tarifeleride mevcut. Demekki seçenek varmış.

insanda azıcık edep, utanma, olur.
hadi hepsini geçtim bari beyin, akıl, fikir olur.
her yerde olmayan seçenek diye birşey yok.
seçenek yok arkadaşım
hala kelime oyunu yapıyorsun.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
AKK dediğin burdakiyle kıyaslanınca yok kalıyor bide. Bu arada diğer ülkelerle kıyaslamak çok saçma ki TTNET daha Türkiye'de rakipsiz kardeşim sen gidip başka ülkelerle kıyaslıyorsun?
AKK olmayan tarifeler var, Uydunet'in de güzel tarifeleri var(AKK yok Uydunet'te). Seçenekler çok. Pahalı yada pahalı değil bu kişisel bir görüştür. Biri aylık 100bin kazanır biri bin.
bak senin cümlen bu:

ben de bahsettiğin ülkelerden link istiyorum. "çoğu ülke" dediklerin hangileri ve nasıl uygulamalar var? aksi takdirde de ki: "ben ezberden konuştum. ttneti savunmak için işkembeden salladım."

uydunet, metronet gibi şirketler her yerde yok zaten...