Adil Kullanım Kotası Aşımından Sonra Torrent İçin Tam Hız Çözümü!

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
başka değerlerden verim alıyordum ancak verilen oranda iş yapıyor :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bende 400 yapınca torrentde max hıza çıkabiliyorum ama en fazla yarım saat sürüyor. sonra hız 300-400 kb arasına düşüyor. ayrıca youtube videolarını açamıyorum. yabancı sitelerin tamamı zor açılıyor. yerli sitelerde sıkıntı yok.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
herkes maximum verim aldığı mtu değerlerini paylaşsın akk den kurtulalım :)
benim aldığım değerler şu şekilde. 355 , 385 , 455

setherial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hard1.jpg

ADSL Standart Uyumluluk :
ANSI, ETSI ve ITU tarafından kabul edilen DMT (Discrete multi-tone) teknolojisi
ATM Desteği :
ATM AAL5
PVC (Multiple Permanent Virtual Circuits)
RFC 1483 Bridging & Routing
RFC 2364 PPP over ATM
RFC 2516 PPP over Ethernet
Ağ Desteği :
IEEE802.1d Transparent Bridging
DHCP Server, DNS Relay & IGMP
RIP-1, RIP-2 & Static Routing
NAT & Firewall
Yönetim :
Web-tabanlı konfigürasyon
Firmware upgrade edilebilir
Arabirim :
10/100 Ethernet bağlantısı için 1 x RJ-45 portu
ADSL bağlantısı için 1 x RJ-11 portu
1 x USB portu
Veri Transfer Hızı :
Downstream (Veri İndirme) :8 Mbps
Upstream (Veri Gönderme): 800 kbps
Multi-rate ADSL
Bağlantı hızı: Maksimum 8 Mbps veri indirme ve 800 Kbps veri gönderme
USB arabirim, Tak & Kullan
DSL sistemleri ile tam uyumlu
Kolay kurulum ve kullanım
Internet Multimedya uygulamaları desteği
Paketin İçindekiler :
ASUS USB Combo ADSL Modem
Splitter
Kullanım Kılavuzu
Kurulum CD’si
USB kablosu
Telefon kablosu

Bendeki modem bu bunda da yapılabilir mi acaba bu dediğiniz. Mtu diye bir şey bulamadım da ondan soruyorum.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende böyle bi seçenek yok edit var oradan değiştirip saveledim ama değişmedi

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben kıbrısdayım.buradaki servis sağlayıcılarda çalışır mı? ben 1mb hızı görüyorum normal şartlarda

zayrex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben neden beceremiyorum pikatel airmax 101 modeli modemimin

dr.otker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inanılmaz bir yöntem d-link marka modemlerde 392 işe yarıyor. :) Bu yöntem neden işe yarıyor anlayamadım ama işe yaraması inanılmaz mutlu etti beni doğrusu. Tam hız indirdiğim torrent tekrar tam hız inmeye devam ediyor.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
arkadaşlar bende tp-link td-8840t modem var.
Admin paneline giriş yapamıyorum şifreyi kabul etmiyor
admin admin vs. herşeyi denedim, daha önceden değiştirilmişte olamaz. yardımcı olabilecek var mı? veya en azından sıfırlamanın bir yolu var mıdır yardım lütfen teşekkürler.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar bende tp-link td-8840t modem var.
Admin paneline giriş yapamıyorum şifreyi kabul etmiyor
admin admin vs. herşeyi denedim, daha önceden değiştirilmişte olamaz. yardımcı olabilecek var mı? veya en azından sıfırlamanın bir yolu var mıdır yardım lütfen teşekkürler.

4440375 i aramalısın

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
müdür harikasın ya süpersin 75 gb olmuş kota torrent oldu zaten bir baktım oda ne filmleri çok eskisi gibi yükleniyor hızım 8mb idi çok teşekkür ederim ama bu ttnetin ben sömürmessem max payne 3 indircem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bağlantı hızınız maksimum ne kadarsa o kadar hızda bağlanırsınız mtu falan hikaye paket boyutu o hızla alakası yok ama modeminiz uzun süre çalışıyosa arada resetlemede fayda var boşuna modem ayarlarıyla oynamayın modem şişmiştir kapatıp açın hız yükselir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar. MTU (Maximum Transmission Unit) konusu ile ilgili sıkıntı çektiğinizi farkettim yardımcı olabileceğimi umarak sizinle biraz bilgi paylaşmak istedim. Kendi yazdığım bir yazı değil ama sağolsun bu konu lisans dersimde beni biraz sıkıntıya sokmuştu (Çıkmaz dedim çıktı^^)

MTU (Maximum transmission unit) Optimizasyonu

MTU (Maximum transmission unit) kavramı ağ iletişiminde bir birimin paketleyebileceği/kapsayabileceği maksimum bayt sayısını ifade eder.Bu sayı ağın türüne göre belirlenir.Süper hızlı bir akademik veya askeri bağlantılarda bu rakam maksimum rakam olan 65.535 byte iken Ethernet bağlantılarında maksimum 1500'dür.Bu rakamın büyük olması iyidir çünkü örneğin MTU değerinden büyük bir veriyi almaya/göndermeye çalıştığınızda bu veri MTU değerine bölünerek alınır/yollanır.Büyük değer daha az bölme/birleştirme işlemi demektir ki bunun ağ performansınızı arttıracağı açıkça ortadadır.Ayrıca bazı zayıf sistemlerde bu bölme/birleştirme işleminin gereğinden fazla yapılması sisteme yük getirir.Bunun tersi olan gereğinden büyük MTU değeri ise gecikme zamanının artmasına, kayıp paketlere(dolayısıyla aynı paketin tekrar yollanma gereksiniminin doğmasına) ve bölünen paketin tekrar tekrar bölünmesine sebep olur ki bu da istenmeyen bir durumdur.Bu yüzden MTU değerini en uygun değere getirmek üstün bir online oyun ve daha konforlu bir internet performansı sağlayacaktır.

1- Öncelikle mevcut durumumuzu görmemiz gerekiyor.Bunun için Yönetici haklarına sahip bir Komut istemcisi açın ve netsh interface ipv4 show subinterfaces komutunu yazdıktan sonra Enter'a basın. Görülebileceği üzere MTU değerimiz 1500.

MTU değerimizi 1500 olarak bulduk ama bu teorik değer.Her noktadan noktaya bağlantı protokolünde (PPP) teknik nedenlerle 28 byte'lık bir genişlik IP/ICMP için ayrılır. Yani reel rakam 1500-28 = 1472'dir.

2- Şimdi MTU değerimiz büyüklüğünde bir paketle ping atmak için komut satırına ping google.com -f -l 1472 komutunu giriyoruz.

Meraklısına;

-f komutu gönderdiğimiz paketi "Bölünemez" olarak işaretliyor.
-l 1472 komutu ise paketin büyüklüğünü tanımlıyor.

3- Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz üzere paket bölünemediği için yollanamadı. Bu MTU büyüklüğümüzün optimal olmadığını gösteriyor.

Eğer sizde veri kayıpsızca yollandıysa ayarlarınız optimum demektir.Komut satırını kapatın ve bundan sonrasını bilgi mahiyetinde okuyun.

4- Şimdi ping google.com -f -l 1472 komutundaki 1472 değerini her seferinde 5 puan azaltarak komut başarılı oluncaya kadar deneyin.

5- Gördüğünüz gibi bende 1462 değerinde komut başarılı oldu. Şimdi tam değeri bulabilmek için 1'er birim arttırarak komutu tekrar girmeye başlayın ta ki başarısız olana kadar. (Alttaki resim)

1400'ün altına teknik olarak inemezsiniz

http://4.bp.blogspot.com/_BXwcUicKM...Dos/wCLUw6wuoVU/s320/sshot-2010-07-13-[8].png

Gördüğünüz gibi bende 1465 başarısız olurken başarılı olan en büyük rakam 1464 oldu.Yani benim için en uygun MTU değeri 1464.

6- Şimdi bulduğum değere daha evvel kırptığım 28 byte'lık IP/ICMP genişliğini geri veriyorum ve 1464+28 = 1492 değerini buluyorum.Sizde bu bulduğunuz değeri altta verdiğim komutlardaki değerin yerine yazacaksınız.

Şimdiye kadar herhangi bir değişiklik yapmadık.Bundan sonra bulduğumuz bu optimum ayarı bilgisayarımıza uygulama zamanı,

Kablolu bağlantı için;
netsh interface ipv4 set subinterface "Yerel Ağ Bağlantısı" mtu=1492 store=persistent

Kablosuz bağlantı için;
netsh interface ipv4 set subinterface "Kablosuz Ağ Bağlantısı" mtu=1492 store=persistent

7- Ben kablosuz bağlantı kullandığım için netsh interface ipv4 set subinterface "Kablosuz Ağ Bağlantısı" mtu=1492 store=persistent komutunu yazıyorum ve Enter'a basıp Tamam sonucunu görüyorum.

8- Artık değişikliklerin geçerli olması için bilgisayarı yeniden başlatmaktan başka yapacak bir şey kalmıyor.

9- Her hangi bir sebepten dolayı varsayılana dönmek isterseniz

netsh interface ipv4 set subinterface "Yerel Ağ Bağlantısı" mtu=1500 store=persistent
netsh interface ipv4 set subinterface "Kablosuz Ağ Bağlantısı" mtu=1500 store=persistent

komutlarından size uygun olanı kullanmanız yeterli olacaktır.

Eğer modeminizde MTU değeri için bir ayar varsa buraya da bulduğunuz değeri girebilirsiniz.

galthor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de Airties modem var, MTU sizeı 300 , 500 vs. denedim, Adil Kullanım Noktasına takılmıyorsunuz.
AKN'de hız düşümü 1Mbit değil 3 Mbit oldu ve 50 GBytettan 75 GB.a çıktı. haberiniz olsun..

ayrıca AKN uygulaması tüm dünyada mevcut sadece Türkiye'ye has bir özellik değil.. Türkiyedeki AKN.nin biraz daha acımasız olması, insanların hızı ve sınırsız interneti kötüye kullanmasıdır.. adam alıyor apartmanda 5 kişiye dağıtıyor. burda ISS.lerin ve TT.nin yatırım kaybı var. tabi ki sınır koyacak ki, insanlar paylaşmasın.

kaçak internet kullananlar da abone olsa, belki tarifeler ve aylık fiyatlar da düşecek.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Avrupa da bu sistem farkli oluyor ... Ay boyunca kota yerine gunluk belli saatlerde kota uygulaniyor. Yogun olan aksam saatlerinde kota oluyor avrupa da.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de bu kaçak kullanımlara karşıyım, ama ttnetin bu yaptığı da hiç adil değil, abone olmadan önce bunu bildirmeli ki tercih edebilme hakkımız olsun, avrupada veya başka yerde yapılan bizi ilgilendirmiyor, ona baklırsa bazı ülkelerde örneğin finlandiya da internet ücretsiz eğer çok adil olacaklarsa vatandaşa ücretsiz yapsınlar. ABD de tartışıyor ücretsiz interneti.

Bence ttnet haksızlık yapıyor. Aynen kaçak internet kullananlar gibi ama vahim olan konu insanlar kaçak kullanımın ne olduğunu bilmiyor Onlara göre kablon varsa bölersin istediğin sayıda komşuna hayır yaptığını sanırsın, internet senin istediğini yaparsın ama düşünmüyor firma ne kazanacak bu yaptığım helal mi bunları hiç düşünmüyor. İnsanımızı maalesef yozlaştırdılar Doğuda devlet elektrik kaçaklarını önlemeye geliyor memurla polisle çatışıyor, kaçak kullananlara göre yaptıkları normal, gelenler zalim oldukları için elektiriği kesiyor :D malesef devlet bu konuda bişi yapamıyor ya toptan kesecek yada polis gönderecek arbede olacak.

Sonu itibariyle ttnet haksızlık yaptı millette çıkar yol arıyor bence bir yazılımla modemlerden 4 çıkıştan fazlası yapılamamsı sağlanabilir bu sayede kaçağın büyük ölçüde önüne geçilebilir.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
8mbse kadar 75 gbmı oldu öyle bir şey göremedim ttnetin sitesinde ?

zerkara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu yapmak riskli bazı belli başlı sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Modemin default MTU değerini bir yere yazarsanız sıkıntı yaşamazsınız. Sorun olduğunda MTU değerini default değerine döndürmeniz lazım.

taylocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
superonline 20 mbit 100-50 69 tllik fiber tarifedeyim...her ay başında kota sıfırlanır bilirsiniz...ama şu anda 120 gb download yapmama rağmen hiçbir uyarı yok...umarımda böyle devam eder)

mert3577898

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba foruma yeni üye oldum . Mtu ayarını değiştiriyorum fakat indirme hızında hiçbir değişiklik olmuyor . Modemin maarkası Zyxel serisi p660w-tx ne yapmalıyım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yardımcı olur musunuz lütfen ?