Activision’da Microsoft sonrası şok ayrılık!

  • Konuyu başlatan Mert Can Aka
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

M

Mert Can Aka

SDN Okuru
Bugün, Activision Blizzard’ın 68.7 milyar dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alınacağı ortaya çıktı. Fakat bazı ayrılıklar olacak.

Microsoft bugün, dünyaca ünlü oyun şirketi Activision Blizzard’ı satın alacağını açıkladı. Fakat şirketin CEO’su Satya Nadella önderliğinde gerçekleşecek entegrasyon süreci sona erdikten sonra, Activision’da beklenmedik bir ayrılığın yaşanacağı söylendi.

Microsoft satışı sonrası, Activision CEO’su Bobby Kotick ayrılıyor​

Satışın ardından karlı çıkan taraflardan olması beklenen Microsoft, çok çeşitli fikri mülkiyet ve oyun geliştirme kaynaklarına sahip olacak. Blizzard Entertainment ve Treyarch gibi büyük oyun stüdyolarının yanı sıra Call of Duty, World of Warcraft ve Candy Crush gibi oyun serilerini kendine entegre edebilecek.

476.webp

Buna ek olarak, Activision’un halihazırda 10 bini aşan çalışan sayısına ulaştığı biliniyor. Dolayısıyla artık bu kişiler de Microsoft çatısı altına girecek. Ancak görünüşe göre bu birleşmeyi kabul etmeyenlerde var. Bunların başındaysa, şirketin an itibariyle eski CEO’su Bobby Kotick yer alıyor.

Wall Street Journal ile konuşan kaynaklara göre, anlaşmanın imzaları atıldıktan sonra yalnızca formalite gereğince ayrılık açıklanmadı. Fakat resmi satın alım kesin olarak kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra, Kotick’de istifasını sunacak.

activisionda-microsoft-sonrasi-sok-ayrilik1.jpg


Fakat bununla birlikte ortaya atılan bir iddiaya göre, hem Microsoft’un hem de Activision’ın yaptığı anlaşma gereğince, Kotick’in 12 ila 18 ay sürebilecek bir ayrılık sürecinden geçeceğini söylüyor. Yani bu ayrılık beklendiği gibi ertesi gün gerçekleşmeyecek.

Açıklamayı yapan gizli kaynaklar bu durumu şu sözlerle ifade etti:
Bobby Kotick, Activision Blizzard’ın CEO’su olarak hizmet etmeye devam edecek. Ove ekibi, şirketin kültürünü daha da güçlendirmeye ve iş büyümesini hızlandırmaya yönelik çabalarını sürdürmeye odaklanmaya devam edecek. Anlaşma sona erdiğindeyse Activision Blizzard, Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer’a direkt olarak rapor verecek.​

Bununla birlikte Kotick’in, şirketindeki çeşitli cinsel taciz ve tecavüz iddialarını yıllardır bildiği söylendi. Wall Street Journal tarafından yapılan bir araştırmaysa, Activision’da taciz ve tecavüze ilişkin birkaç spesifik örneği gözler önüne serdi.

microsoft-call-of-dutynin-gelistiricisini-satin-aliyor-1.webp

Açıklamaya göre, Kotick sadece bu iddiaların farkında olmakla kalmıyordu. Aynı zamanda bilinen en az bir vakada, şirketin insan kaynakları departmanı cinsel tacizle suçlanan bir erkek çalışanın kovulmasını önermesine rağmen tutmak için müdahale ettiği ortaya çıktı.

Xbox başkanı Phil Spencer ise personele gönderdiği bir e-postada, Xbox’ın Activision Blizzard ile olan ilişkisini tüm yönleriyle değerlendirdiğini ve devam eden proaktif ayarlamalar yaptığını söyledi. Ayrıca Microsoft’un Salı günü gerçekleştirdiği yatırımcı telefon görüşmesi sırasında, Activision’daki sorunları daha da ele aldığı ve ön plana çıkardığı belirtiliyor.

Bunun ardından konuyla ilgili son açıklamayı yapan Microsoft CEO’su Satya Nadella ise şunları söyledi:
Activision Blizzard’ın yenilenen kültürel taahhütlerini sürdürmesinin kritik olduğuna inanıyoruz. Activision Blizzard’ın yaptığı işi ve hedeflerini destekliyoruz. Ayrıca kapanıştan sonra herkesin elinden gelenin en iyisini yapabileceği bir kültür inşa etmeye devam etmek için yapacak önemli işlerimiz olacağının farkındayız.​

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Activision'da Microsoft sonrası şok ayrılık!
 
Son düzenleyen moderatör:

James Howlett

Profesör
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
4,935
Reaksiyon puanı
4,253
Puanları
113
Yaş
35
Tüm cod serisini gamepass te bekliyorum bu eski cod oyunlarınıda canlandırabilir ?
 

Son mesajlar

Üst